Sessió 8 amb en Tulio

En aquesta sessió no van venir ni l’Aina ni l’Iby. Va venir un substitut que es deia Javier, però tothom el coneixia com Tulio. El Tulio és cubà i és un Bboy.

Primer vam escalfar les articulacions del cos com: el cap, els braços, les cames, els peus, etc. Vam continuar fent voltes per tot l’espai i el Tulio deia coses per fer mentre donàvem voltes. Ell donava palmades per fer el que deia com: córrer o caure a terra, i amb l’esquena a terra, fer l’estrella.

Seguidament, el Tulio ja portava una coreografia feta per ensenyar-nos-la. Un cop ja ens la sabíem, vam fer dos grups, un de gravació i un altre que feia la coreografia. Al meu grup, primer ens va tocar gravar i vam fer parelles en el grup de gravació. El Tulio ens va donar una càmera GoPro i ens donava opcions de gravar: una era gravar cap a dalt, gravar molt baix i gravar per tot l’espai. Vam escollir gravar més a prop del terra i va ser molt vistós. Les altres parelles van escollir diferents tipus de plans de gravació. I va arribar l’hora que ens tocava fer la coreografia a nosaltres.

L’altre grup ens va gravar com els havíem gravat nosaltres a ells. Va sortir tot molt maco. A continuació, vam fer la coreografia tots i en Tulio ens va gravar.

Finalment vam veure les gravacions i ens en vam anar cap a casa.

Sessió 7

A la sessió 7 ens vam posar en rodona per a què l’Aina ens expliqués què havíem de fer, i vam fer una aguns exercicis de la sessió anterior.

Primer vam fer un cercle i consistia en fer un pas endavant, dir Un i tornar a la rodona amb un pas enrere. A continuació, un altre deia dos, i així anar fins que tot el grup hagi pogut entar i sortir del cercle. És difícil perquè el grup ha d’estar molt coordinat i s’ha d’estar concentrat.

Després van fer com contraccions amb el braç i les cames. Consistia en agafar amb força el braç, primer amb el braç dret i després amb el braç esquerre. Un braç cap a un costat i l’altre cap a l’ altre costat, a dalt i a baix.

Seguidament l’Aina ens va mostar una coreografia, que era amb els dos braços a dalt i fer una contracció i seguidament baixar-los i fer un pas enrere, després girar els braços cap a l’esquerre, però només els braços, després girar les cames i per últim el cap. Era com una cosa primer,  després l’altra i l’altra. Va afegir unes dues contraccions a la coreografia que era un braç a la dreta i amb contracció i seguidament a l’esquerre. (Però sense el braç dret) i fent un ‘’wave’’(moviment de ‘’break dance’’) baixàvem fent una ona amb el cos i acabant el ‘’wave’’ amb el braç esquerre.

Despres l’Aina ens va dir que féssim parelles i el joc es deia titella. En què consistia? El titellaire que era la nostra parella ens havia de moure. Jo i la meva parella vam riure molt.

Mes tard, l’Aina ens va dir ens poséssim en cercle perquè ella anava a dir números (del 1 al 4) i a mi em va tocar 3, crec, no me’n recordo, però eren grups de 3 persones i eren 4 grups. Era com si anéssim a fer una gravació: un grup era la camara, un altre, els coordinadors, i els dos últims grups eren ballarins.

Sessió 6

Aquesta sessió va ser diferent. No van venir les dues artistes sinó que va venir la Merchu. La Merchu és una ballarina que alguns de nosaltres coneixíem des de feia dos anys. L’havíem conegut en el Casal de Joves de Roquetes. Havia sigut la nostra professora de ball.

El primer que vam fer per a escalfar va ser formar un cercle entre tots. El joc consistia a estar en silenci i quan era el moment entrava una persona al cercle (feia un pas endavant , s’esperava un segon i feia un pas enrere) i després dues persones, a continuació tres i així fins a haver entrat tots. Va ser difícil, però ho vam aconseguir.

El següent que vam fer per a escalfar va ser un joc que consistia a caminar per l’espai i quan la Merchu ens deia cap endavant, havíem de caminar cap endavant, i així ho vam fer cap endavant, cap enrere, girar…

Un altre exercici que vam fer va ser repartir-nos per l’espai. Una vegada estàvem preparats, vam escoltar la Merchu que ens deia: “el moviment tracta que quan digui jo, heu de baixar, estirar-vos i aixecar-vos amb un temps determinat. I així ho vam fer amb el repte de fer-ho en 8 temps, 6 , 4  i 2  temps.

 A continuació ens vàrem posar en dues fileres i vam haver de córrer una mica per al final lliscar pel terra. Posteriorment continuant amb les fileres vam caminar a quatre potes i al final vam haver de fer una croqueta. Per acabar amb aquesta activitat, ens vam posar per parelles i vam fer el carretó d’anada i tornada.

També vam fer figures de break en el terra.

Com a última activitat, la Merchu va fer unes figures amb cinta al terra i ens va dividir en grups, un grup per a cada figura. Amb el grup que ens va tocar vàrem fer quatre moviments de ball i quan tots els grups tenien els seus moviments vam mostrar-los i després vam rotar per totes les figures fent els moviments que els altres grups havien creat. 

Ens vam acomiadar en cercle.