Preparem la nostra primera exposició

Des de Magda Puig EN RESIDÈNCIA
https://blocsenresidencia.bcn.cat/joanfuster1920/2019/11/29/preparem-la-nostra-primera-exposicio/La Magda ens proposa mostrar a un grup de companys tota la feina que hem estat treballant des del inici de curs.

Porta classificat tot el material que hem generat en les sessions anteriors de Creadors i, sense perdre temps, ens dividim en 6 grups, escollim 6 espais i el tema que més ens motiva per preparar la seva exposició i comencem a treballar.

La Magda ens mostra diferents formes d’exposar i totes tenen en comú que són molt diferents a les exposicions convencionals. Algunes ens criden més l’atenció que d’altres.

Què exposarem?

Què és l’art?, autoretrats, cartells manifestació, preguntes sense resposta i autoretrats projectables. Encara que sembli mentida cada grup escull un tema diferent, comencem bé!

L’exposició serà el dia 12 de desembre i el públic un grup de 1r d’ESO. Ens sentim més còmodes amb alumnes més petits que nosaltres. Sorgeixen algunes pors: trencaran el material exposat? es riuran? s’ho prendran seriosament? Magda tranquil·litza dient que el grup classe es dividirà en 6 grups i que anirà acompanyats d’un professor. Tindrem 5′ aproximadament més fer la nostra presentació a cada grup.

Acordem que els espais seran: el gimnàs, els dos vestidors, la porta d’accés a secretaria, l’aula 0.1 i un quartet de material esportiu. Són espais propers entre ells per tal de donar unitat a l’exposició.

A excepció d’algun grup que s’organitza molt bé i ho té molt clar, la resta estem bastant desconcentrats i dispersos i agraïm els suggeriments i consells que ens dona la Magda contínuament.EN RESIDÈNCIA: PLACA PROTOBOARD

Des de Óscar Martín EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/juanmanuelzafra1920/2019/11/18/en-residencia-placa-protoboard/

En la darrera sessió, vam realitzar una fitxa sobre els elements que composen la placa protoboard. L’Òscar deia els noms i ens deia per que servia cada component. Després van sortir l’Oriol i el Karim a fer l’exemple de com sonava la protoboard. Hem après algunes de les funcions d’aquests components. Ens ha semblat interessant l’idea de fer un sintetitzador perquè mai ho haviem fet. Ens ha estat molt entretinguda aquesta activitat.

Martí Niubó Araujo
Celyna Pereeira
Jonahtan Guerrero
Karim Benthalab

RdES

Des de Óscar Martín EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/juanmanuelzafra1920/2019/11/18/rdes/

Fa dos setmanes, a la sala d’actes, varem estar amb l’Óscar Martín, ens va ensenyar
unes plaques que feien soroll i llums i uns cables on les plaques anaven connectades. Amb l’ajuda de tres companys vam muntar la peça en una forma geomètrica (rombe), una vegada muntat, amb corrent elèctrica el va encendre i de manera aleatoria s’encenien i feien un soroll que al cap d’una estona molestava. Al acabar vam veure uns videos, de diferents artistes relacionats amb el tema de soroll i els varem comentar.

Videos que varem veure després:

https://youtu.be/v_4e8Tq-CKQ

Eva Díez, Leidy Garzón, Aroa Rue, Ibrahim Karhbou, Uxue Iraizoz.

L’IRMA ENS VOL CONEIXER

Des de Irma Marco EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/montjuic1920/2019/11/22/lirma-ens-vol-coneixer/

L’Irma ens vol conèixer com a grup fent diferents activitats. Aquesta activitat és tractava que cadascú escrivíem en sis paperets coses que ens agradaven. Després vàrem fer una rotllana, i quan l’Irma llegia un paperet i algú el tenia igual o similar ens uniem amb una cinta. Creant una mena de teranyina.
L’ Irma va posar-nos un dels seus temes músicals. Ens va fer estirar i ens va proposar tancar els ulls i que la música ens fes pensar, cinc minuts després vam obrir els ulls i en un paper blau fosc (està en la foto d’adalt ⬆⬆) vàrem anotar el que la música ens havia inspirat o ens havia fet reflexionar. Els companys van parlar del crush, el mar o fins i tot que no van sentir res. Va ser una activitat que ens va agradar a tots.

Visita al Museu del Disseny de Barcelona

Des de Clara Nubiola EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/salvadorespriu1920/2019/11/22/visita-al-museu-del-disseny-de-barcelona/

Avui divendres 22 de novembre ha sigut un dia especial. Hem visitat la nostra institució veïna i col·laboradora del nostre projecte, el Museu del Disseny i de les arts decoratives de la nostra ciutat. Hem gaudit d’un gran espai-mirador exclusiu per nosaltres per poder mirar-pensar-dibuixar durant 2 hores! tot seguit hem visitat algunes de les sales d’exposició. Ens hem aturat concretament a la magnífica exposició de disseny bàsicament gràfic amb l’exposició de pòsters “Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003”. Seguim treballant quin relat volem explicar mitjançant el dibuix i la nostra mirada de l’espai urbà que ens envolta.

Interpretem anuncis

Des de Søren Evinson EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/montserrat1920/2019/11/18/interpretem-anuncis/

En Residència en acció!

Aquesta sessió va ser diferent a les altres. No vam començar fent esport ni activant el cos, tot el contrari: vam fer una activitat molt relaxada que consistia en arribar a notar-nos el cor i com el podíem enlairar amb l’ajuda de la nostra parella. Vam acabar-la caminant amb la postura final, aquella que ens fa estar amb les espatlles amunt i cap enrere.

Després vam fer la segona activitat, que va ser on ens vam centrar més. Havíem d’escollir un anunci, el qual vengués el seu producte com a “un luxe” quan en veritat tothom se’l pot permetre. A partir d’allà, escollíem l’actriu o l’actor de l’anunci i imitaven dues de les seves postures (per exemple: una estirada al llit i l’altra espantant-se).

 • Va ser millor que les anteriors sessions, però igualment encara em sembla molt raro. (Ferran Martínez)
 • Molt relaxant i alhora molt estressant. (Nil Oró)
 • Més divertida que les anteriors. (Aina Arqué)
 • Va ser més normal. (Nora Fité)
 • Vam intentar actuar. (Carlota Ormad)
 • Van ser coses noves, però divertides. (Flaminia Abanilla)

Treball teòric

Des de Clara Nubiola EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/salvadorespriu1920/2019/11/20/treball-teoric/

Avui dimarts 19 de novembre hem realitzat treball més teòric a l’aula. Hem analitzat totes les fotografies realitzades la setmana passada així com els resultats de la post-producció amb l’edició mitjançant retalls i filtres. També ens visionat el treball d’arquitectes i fotògrafs que ens poden inspirar en la nostra recerca del relat urbà propi, individual. Aquí tenim algunes de les impressions que els alumnes han expressat:

 • Carla: El que hem fet durant aquest dies es moure’ns per la ciutat i veure i dibuixar coses que ens agradaven;  m’ha semblat molt guai per inspirarme i per ser més creativa.
 • Piero: Del que es tracta en aquesta activitat és moure’s pels carrers de Barcelona mentres dibuixes coses que ens agraden.
 • Joan: a mi m’agrada sortir per dibuixar la nostra ciutat i també fixar-se en el que mirem i el nostre recorregut que fem quan sortim fora del institut.
 • Dani: a mi m’agrada quan sortim fora i dibuixem el que veiem o pensar alguna cosa que canviaries de la ciutat.
 • Camila: A mi no m’agrada molt dibuixar però, aquest dies que hem estat sortint al carrer dibuixant mentres donavem voltes per el barri m’he adonat que tampoc em disgusta tant.
 • Kevin: A mi tampoc m’agrada dibuixar però les activitats que estem fent a la classe són agradables i el dimarts que ve sortirem a fer fotos per el barri i això m’agrada molt mes. 
 • Angel: Hem fet recorreguts a llocs com al parc de Glòries a fer dibuixos de qualsevol cosa, com la Torre Agbar, bancs, cotxes etc…   
 • Aina: Jo em sento molt còmode quan sortim, ens fixem amb el nostre entorn, dibuixem. És molt relaxant i tranquil.
 • Anwar: Aquest projecte està molt ben pensat. A mi m’agrada, encara que no se’m dóna bé dibuixar, per jo crec que al llarg del curs aprendré moltes coses noves i gaudiré molt sobre aquest projecte.
 • Abraham: Aquest projecte m’està agradant molt. Jo no sé dibuixar però aquí
 • Vika: quan vam sortir la primera vegada a mi no m’agradava dibuixar molt, però ara m’agrada molt més. 
 • Deyran: m’agrada dibuixar i no m’agraden tant les fotos.
 • Sonia: aquest projecte m’ha agradat molt, abans no m’agrada dibuixar ni em cridava l’atenció, però ara m’agrada bastant i em crida molt més l’atenció. Ha estat una molt bona idea fer aquest projecte, tranquil·litza molt i tens la llibertat de dibuixar, escriure o fer fotos de qualsevol cosa que et vingui de gust en aquell moment.

Nico: M’ està agradant molt aquest projecte perquè et dóna la llibertat d’expressar-te molt. Malgrat que a vegades es fa una mica avorrit, les activitats que fem són molt xules.

Fotografies

Des de Clara Nubiola EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/salvadorespriu1920/2019/11/20/fotografies/

Avui dimarts 12 de novembre hem sortit a fotografiar la ciutat, el nostre entorn més proper, el barri. Ens hem dividit en tres grups: uns hem treballat plans alts, d’altres plans baixos i la resta plans mitjans. Hem reflexionat sobre la nostra recerca constant d’un relat propi i urbà. Ens ho hem passat bé tot aprenent coses noves. Els resultats amb post-producció són sorprenents. Aquí en teniu alguns exemples.

SALSHIBA

Des de nyamnyam EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/barribesos1920/2019/11/14/salshiba/

Avui encetem una nova secció!

El darrer divendres, els alumnes van fer un experiment
consistent en elaborar una pizza amb ingredients naturals i comparar-la amb una
ja feta, comprada en un restaurant… us l’explicarem més endavant.

La secció d’avui té com a objectiu donar a conèixer la salsa
elaborada per la HIBA el KARFADI, basada en una antiga recepta familiar que
ella ha après de la seva àvia!

Un convidem a tastar-la, està boníssima!

Gràcies Hiba!

Laura Domingo i Jordi Sánchez.

INS. BARRI BESÒS.