PRIMERES SESSIONS AMB L’ÓSCAR MARTÍN

Des de Óscar Martín EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/juanmanuelzafra1920/2019/10/28/sessions-en-residencia/

En aquestes últimes dues sessions de En Residència amb l’artista sonor Oscar Martin, hem realitzat diferents activitats. 

La primera activitat consistia en posar-se en parelles, un d’ells havia de tapar-se els ulls amb un antifaç, l’altre havia de guiar-lo pel carrer Rogent, l’activitat tractava de saber escoltar sorolls. Encara que només estavem pendents de si ens ensopegavem amb algun arbre o persona.

La segona activitat tractava d’escoltar les cançons que havien seleccionat els companys. Havíem de triar dues cançons, una que ens agradés, i una altra que consideréssim que fos rara per els nostres companys. I després la comentàvem. 

L’última activitat que vam fer tractava d’estirar-nos lliurament en unes màrfegues, relaxar-nos i escoltar audios seleccionats per l’artista. Després vam comentar el que havíem sentit.

Des de Beatriz Fernández EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/pedralbes1920/2019/10/30/52/

JORDI SANCHEZ

Ahir va ser un dia bastant guay, a mi el que mes em va agradar és que hi ha moltes maneres descansar, no solament de la manera convencional, l´ important és que estiguis còmode amb tu mateix.

ROSITA REVOLLO:

Ayer ha sido muy bonito lo que hicimos, porque ha sido como abandonar el cuerpo y la mente y dejarnos ir y relajarnos

Set of sets

Des de Sebastián García Ferro EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/antaviana1920/2019/10/24/set-of-sets/

Imatge de la peça “Set of sets” al Mercat de les Flors.

Avui, 24 d’octubre, hem assistit a un espectacle de dansa contemporànea, set of sets. Al seu web expliquen que la peça recrea la repetició i el ritme en el moviment d’uns cossos que incessantment desafien la gravetat, com una metàfora de la naturalesa repetitiva de la mateixa existència i de la idea de la persistència. És un viatge de cooperació conjunta, de precisió i de rigor que porta la nostra atenció cap a la percepció de l’infinit, el temps i la memòria creant un laberint sense fi de cossos en acció. Ha rebut el premi millor coreografia i millor espectacle nacional als Premis de la Crítica de les Arts Escèniques 2018.

Sebastián Garcia, Sonia Fernández i Jorge Carrasco amb les/els alumnes d’EN RESIDèENCIA de l’IE ANTAVIANA al Mercat de les Flors.

Dimarts de treball de camp!

Des de Clara Nubiola EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/salvadorespriu1920/2019/10/29/dimarts-de-treball-de-camp/

Avui, dimarts 29 d’octubre hem sortit al carrer per treballar tota la sessió. Amb una làmina dividida en quatre parts ens hem dedicat a dibuixar allò on un membre del grup decidia parar el trajecte. L’atzar, la sorpresa, el detall han aparegut del no res! de la mateixa forma han sorgit idees i propostes per treballar properament. Seguim entrenant la nostra mirada!

Seguim dibuixant!

Des de Clara Nubiola EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/salvadorespriu1920/2019/10/29/seguim-dibuixant/

Aquest dimarts 22 d’octubre hem observat exemples de diferents formes de dibuixar la ciutat com Stephen Wilthshire o Vasco Mourao amb o exemples del que hem anomenat “la ciutat-llenç”, el “dibuix denúncia”, i l’activisme urbà d’artistes com Banksy entre d’altres. Després hem canviat de registre per realitzar retrats en primer pla, cara a cara entre nosaltres i amb l’oportunitat de poder afegir-hi paraules.

EL NOSTRE COS COM A EINA REIVINDICATIVA

Des de João Lima EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/bernatmetge1920/2019/10/28/el-nostre-cos-com-a-eina-reivindicativa/

Sessió per compartir opinions, ja que aquests dies a Barcelona hi ha conflicte.

En Joao ens ha fet plantejar-nos si això te a veure amb el que estem fent aquí amb el nostres cossos.

Hi ha hagut, òbviament, uns que pensaven d’una manera i uns d’altre.

Els que coincidien pensen que això de crear una coreografia en grup només utilitzant com element el temps, l’espai, els cossos i les veus és una manera de protesta pacífica que pot ser molt efectiva.

Per començar a escalfar el cos hem fet la rutina que ens marca en Joao, una mica cansada però que et deixa al cos amb una molt bona sensació.

Ens hem posat per parelles, per treballar exercicis de coordinació, i sense adornar-nos hem començat a creant una coreografia espontània al uníson. QUINA PASSADA!!!

Després dividits en tres grups, érem tots parets i mentre un dels grups creava moviments les parets els acompanyaven, ha sigut complicat coordinar això de les parets tots junts i ha resultat un treball totalment nou i diferent de realitzar.

Nosaltres mateixos érem la escenografia. Realment innovador.  

El primer dia que estuvimos con Óscar, hicimos una actividad que consiste en ir con los ojos vendados y escuchar los ruidos de la calle. El segundo dia que estuvimos, teníamos que explicar cada uno la música que le gustaba y por qué le gustaba. Después, también, teníamos que explicar otra que nos gustara y creyéramos que a los demás les pudiera parecer raro. El tercer día, hicimos lo de estirarnos en el suelo y escuchar los sonidos que nos ponían en el altavoz. Cuando terminó la audición, tuvimos que representar estos sonidos en formas, colores y emociones, para ello debimos levantarnos, pues, la mayoría nos habíamos dormido y no sabíamos ni dónde estábamos.

Des de Óscar Martín EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/juanmanuelzafra1920/2019/10/28/el-primer-dia-que-estuvimos-con-oscar-hicimos-una-actividad-que-consiste-en-ir-con-los-ojos-vendados-y-escuchar-los-ruidos-de-la-calle-el-segundo-dia-que-estuvimos-teniamos-que-explicar-cada-uno-la/

Ens presentem

Des de Maria Llop i Vanesa Varela EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/doctorpuigvert1920/2019/10/23/ens-presentem/

Hola, som el grup d’alumnes de 1r d’ESO de l’institut Doctor
Puigvert que estem fent Creadors en Residència.

Nosaltres portem molt poc temps a l’institut i ens està
semblant una molt bona experiència. Tenim ganes de conèixer les artistes que
vindran a treballar amb nosaltres per fer una obra en comú.

En general, les coses que més ens agraden són: dibuixar,
veure Netflix, ballar, escoltar música i dormir.

Ens agradaria que aquest projecte fos creatiu, divertit i interessant i volem aprendre coses noves.