Sessió de Contaminació a l’IE Antaviana

Arriba el gran dia, hem estat moltes hores preparant la contaminació d’EN RESIDÈNCIA i, a la fi, ens preparem per engegar-ho. A les 9h ens comencem a preparar, muntem les parades, connectem chromebooks i altaveus, realitzem proves de so, col·loquem les notes adhesives, els gels hidroalcohòlics, els cartells, i les ganes per començar aquest recorregut sonor!

Finalment, el recorregut sonor el recorreran tot l’alumnat d’ESO, en grups bombolla, durant tot el matí per, finalment, convidar a tot l’equip educatiu a les 13h. A més, els hi hem preparat el següent plànol per a que puguin seguir, sense pèrdua, aquest itinerari sonor.

Així doncs, queda pendent gaudir-ne del dia.

Us deixem un vídeo que ho recull per a que en pugueu fer un “tastet” i algunes de les reflexions que n’hem tret.

“El primer lloc on em vaig expressar fent un treball amb quasi tots els docents”

Karol Jarquin

Pensar en la nostra creació era difícil sense tenir una idea. Ara que ho tenim més clar és increïble saber-ho. Expandim la nostra creació!

Pau Gómez

“Residència és la nostra contaminació, contaminació sonora que ens identifica a tots”

Mario Figueroa

“El moment just on vaig aprendre a no tenir un guió exacte i saber improvisar amb confiança en mi mateixa”

Irene Marchan

“El dia que vaig afrontar la meva vergonya”

Cristian Ojeda

“Milers de sons i entre ells, el silenci. S’escolta? Se sent? La cara de desconnexió dels que comprenien el silenci va ser pau pel meu treball”

Raven Abedoja

“Saber que som suficientment autònoms com per crear un recorregut sols”

Sara Fernández

“El dia que em vaig treure la vergonya”

Rocío García

“Va ser una experiència emocionant i alegre”

Fanny Cruz

“Com expandir el nostre projecte”

Víctor Calderón

“Artistes som tots si volem, podem!”

Ainhoa García

“Em vaig enfrontar a parlar en públic”

Mariam El Blout

“És un orgull veure el teu alumnat preparar alguna cosa amb tanta il·lusió i implicació. És apassionant veure que l’art entra a l’aula i la inunda de cultura, passió i creativitat”

Jorge Carrasco (docent de la matèria)

La presentació va ser vibrant! Totes les alumnes en marxa, una organització increíble i molta concentració!’ Totes les estacions interessantíssimes i un itinerari ‘in crescendo’, acumulant i fent créixer els itineraris en els convidats. Preguntes que ens van atravessar a totes sobre el silenci i el què significa. ‘Mai abans ningú ens havia preguntat pel silenci’ comentava una alumna, ‘Hem triat sons que sempre sentim però mai escoltem, esmentava una altra i per finalitzar ‘En hem adonat que per aprendre no necessitem estar dins d’una aluma i tenir una pissarra’. Paraules i reflexions que són un regal! Felicitats’

Agnès Sebastià (mediadora de A bao a Qu)

Enfilem l’agulla de la Contaminació

Avui hem rebut la visita de l’Agnés, mediadora de A bau a Qu. Ha vingut a fer-nos un cop de mà per poder acabar d’enfilar l’agulla a la sessió de contaminació que realitzarem al nostre institut escola.

Ja tenim tot l’itinerari sonor que exposarem, el número de parades, els càrrecs que tindrem, la senyalització que haurem de preparar… només queda posar-ho en marxa! Ens haurem de posar les piles i treballar de valent!

Comencem a perfilar la contaminació

Jorge Carrasco (docent): Avui ha estat una sessió on el nostre alumnat a brillat especialment. Creant la contaminació ens hem adonat tots i totes plegades que l’alumnat està entenent les dinàmiques d’EN RESIDèNCIA i que ho han assimilat a la perfecció. Estem il·lusionats amb aquesta exposició i avui s’ha notat en el treball a l’aula. Tothom estava implicat, tothom anava anotant coses, participant, col·laborant perquè aquell dia tota la comunitat d’Antaviana visqui, en primera mà, les dinàmiques que hem estat treballant durant aquest any tan peculiar.

A més, avui ens ha visitat la Carme, Cap d’Estudis del centre. Hem preparat tot un seguit de preguntes sobre les possibilitats que tenim per a l’organització d’aquesta contaminació. Però… tenim la sort que la direcció del centre ens deixa via lliure per muntar el que vulguem!