EL PRIMER DIA

Al començar la classe no coneixíem el profe i ens va dir que havíem d’ escollir un animal per presentar-nos sense paraules. Al principi vam presentar-nos amb un animal fent veus i moviments d’aquell animal i ens ho vam passar molt bé. Després vam parlar de per què havíem escollit aquell animal. Poc a poc vam anar compartint com som, com ens veiem i com pensem que ens veuen els altres.

QUI SOM

Ara us explicarem què vam fer el primer dia:

Hola a tots, aquests som nosaltres…bé, potser falta alguna persona però… ja la trobarem més endavant. En aquest espai anirem recollint totes les nostres experiències d’aquest viatge que ara iniciem. Espero que navegueu i disfruteu com nosaltres esperem fer.

EL PIRULO TAMBÉ ÉS NOSTRE

Si el que volem és expressar les nostres idees podríem cridar però hem buscat un espai públic on poder mostrar-ho a tothom. Utilitzarem el “pirulo” on sempre hi ha publicitat per fer pensar a tots aquells qui passin pel carrer.

TOTS CONTAMINATS!!

Ja ho hem fet! tot el dia nerviosos i nervioses, tota la setmana patint, tots pensant com ens anirà, tots assajant, movent les peces, buscant el material i… ens ha sortit molt bé, tot ha funcionat. Molts dels profes que han vingut ens han felicitat i penso que ho deien de veritat. Tot i que no ha estat fàcil posar-se davant de tanta gent hem tingut energia i seguretat per explicar tot el que hem fet.

En aquestes fotos podeu veure les peces que hem creat per a denunciar i expressar els temes que hem decidit tractar: El racisme, la importància de dir la nostra opinió, la lluita contra els rumors, la importància de defensar la diversitat i la necessitat de trencar els estereotips de gènere.

COMENCEM AMB LA FORÇA DE BANSKY

Després de reflexionar sobre el significat de les obres d’art, de crear les nostres peces i instal·lacions per expresar el que sentim, ara ens inspirem amb artistes urbans com Bansky, Blu. Hem mirat el documental que parla sobre l’obra de Bansky. Volem fer el mateix, ara ens hi posarem…

ABANS DE PINTAR…A PENSAR

El full en blanc és difícil de pintar. En grups, hem començat a buscar pintades i frases que ens ajudin a tenir exemples. N’hem trobat moltes, de tots els temes, de moltes formes, de molts colors… Ara ens toca a nosaltres començar a pensar…en tenim unes quantes però de moment no us les ensenyem…

ANEM A VEURE EL BANSKY

Per fi hem vist el museu. Hi havia moltes obres, molts missatges, moltes coses per pensar.

Ens ha agradat molt però també ens han sortit preguntes… Com pot ser que amb tot el que critica la seva obra, al final de l’exposició hi hagi una botiga…?

VISITEM B-MURALS

Hem visitat B-Murals el lloc on treballa l’Anna. Estava pler d’art urbà, hi havia tot tipus de graffitis i instal·lacions. Després hem donat una volta per les diferents naus i hem vist una obra que havia fet l’Octavi.

Al final hem utilitzant les plantilles que havíem estat treballant els dies anteriors i hem fet graffitis amb els nostres propis missatges.

SOM TOT NERVIS

Ha arribat el dia de la veritat, avui hem d’explicar la nostra obra a l’equip directiu de l’institut… Esperem no deixar-nos res, saber-nos explicar i que ens entenguin… Ens encantaria poder penjar les nostres mans…

PERÒ QUÈ HEM FET

Després de la classe amb l’Octavi, a l’acabar vam explicar què pensàvem abans i després de la primera sessió. Ara us compartim les nostres idees:

Abans: Pensàvem que era avorrit i què només estarem a classe escrivint. Només pensàvem que era un projecte avorrit i què no aniríem cap en lloc. 

Després: Així ha quedat ….

 Cintia Shaka 

____

“Yo pensaba que iba a ser súper aburrido pero al final me ha parecido muy interesante y muy divertido ha sido espectacular así que me gustaría repetirlo y hacer lo de la mano”. Katerine Funez

____

“Jo pensava que anàvem a llegir o parlar de l’edat mitjana i estava equivocada perquè és molt divertit el que fem”.

Samahy Fonseca

____

“Per començar… no se que es l’art, ¿Què és l’art?”.

Isabella Andrade

____

“Pensaba que seria avorridissim però quan l’Octavi va vindre va ser molt divertit fer les manualitats amb el paper de plata y la cinta adeciva”.

Genesisi

____

“Al principi vaig pensar que l’octavi estaria parlant les 2 hores però no,va ser divertit perquè vam fer cosas que ens representaven”.

Melany Carranza

____

“Yo pensaba que seria art amb imaginació i amb un sentit un significat. I ha sigut així”.

Lucas Andon