El joc és tornar a la infància, a ser nenes i nens…

Fa de bon jugar quan es guanya.

Carta a terra sempre mou guerra.

Fer el doble joc.

Joc mal començat mai no pot ésser ben acabat.

Qui no vulgui perdre, que no jugui.

Jugar es compartir, col·laborar, pensar, resoldre, somriure…un camí cap a la felicitat!

https://www.molletvalles.cat/assets/Documents/19239_FRASEOLOGIA-del-mn-del-joc.pdf

Dons sí, ara va de debò, vull dir, ara va de jocs!

En aquests moments estem experimentant amb el joc.

L’objectiu dels nyam-nyam és que els nostres residents aprenguin regles de jocs diferents, dinàmiques de competició, pals, colors, números, estratègies… per tal de posar a l’olla tot el que s’ha fet fins ara, amb l’objectiu de crear el joc dels estudiants de INS. BARRI BESÒS, el nostre joc, únic, exclusiu, personalitzat, creat del no res… en fi, el nostre…

Brillant l’Encarni proposant noves maneres de jugar a l’UNO, inventades per ella i la seva germana quan s’avorreixen!

Fantàstic el treball de la Saray de Jesús amb el joc dels pirates!

I el del Vasile amb la Pizza Italiana, i el de… comproveu…

Laura Domingo i Jordi Sánchez.

INS. BARRI BESÒS.

Barcelona

CONTAMINATION SESSION… or… POLLUTION SESSION?

Hola, aquesta sessió l’hem dedicada a donar a conèixer la feina que se està fent dins el nostre projecte a la resta de l’institut.

La veritat és que el nom fa mal de sentir… amb la grip que fa dies que ens persegueix, el Glòria i altres espècimens de poc fiar, sessió de contaminació posa la pell de gallina, és per això que hem decidit dir-li contamination session que sona a Jazz session… i sembla més interessant i saludable…

El cas es que divendres la vàrem portar a efecte. Primer havíem organitzat un sorteig a cadascuna de les classes del nostre institut de manera que sortís un guanyador i un suplent de cada grup, que assistiria, de manera activa, a totes les activitats proposades pels nyam nyam i els participants en el projecte. Els professors també estaven convidats a assistir-hi! Una representació global de tot l’Institut.

Prèviament, els estudiants havien fet grups i havien decidit què cuinarien, com ho farien i de què parlarien amb els convidats durant el procés de creació.

Un bon sidral!… unes 25 persones a més del grup de Creadors En Residència!

La veritat és que tot va sortir d’allò més bé, va ser un goig veure el treball de tots en directe, de com els nostres Creadors, sota les suggeriments de l’Iñaki i l’Ariadna, donaven ordres, controlaven els tempos, executaven… un autèntic plaer.

Un grup es va encarregar de preparar un gran truita de patates i pebrots,

un altre de cuinar pasta amb la Salshiba de tomàquet,

un altre va preparar les begudes: llimonada feta amb llimones espremudes i rotllets de pernil i formatge,

un altre grup va preparar el pastís, i per últim el cinquè va preparar una espectacular macedònia de maduixes, xocolata i fruits secs, nous i avellanes, que ells mateixos varen pelar!

Tot plegat, cuinat, menjat i la cuina recollida i neta en dues hores!. Va ser una fantàstica jornada! Gràcies nois i noies del projecte!

Aquí teniu la seva experiència, tal i com la van viure ells…

Rotllets de pernil i formatge.

Divendres 24 de gener vam anar a la cuina a començar un sessió contaminació.es tracta-va de donar a conèixer la nostra feina a creadors residencia, a un grup representatiu del nostre institut.

El Vasile i jo, el Derek, ens vam dirigir a la cuina. El nostre grup de treball estava format pel  Noah  i el Hamza de 2n d’ESO. També hi havia la Hajar de 3r d’ESO. Ens tocava cuinar rotllets de pernil i formatge i fer llimonada. Vam treballar super bé.

Estavem tranquils per la feina, perqué saviem el que havíem de fer. Tot va sortir super bé.

A totes les  persones i també als professors els va agradar el nostre plat.

DEREK ESCALONA I VASILE RUPA.

   Contaminació de Mariam i Saray

La Saray i jo vam anar a pels nois que van guanyar el sorteig i ens vam dirigir cap a la cuina. Quan vam arribar ja estava tot preparat per cuinar i varem donar les gràcies a tots els que van venir. 

Vam començar a cuinar i el primer ingredient van ser les patates i el pebrot, després vam trencar el ous i els varem batre.

Vam agafar les patates i les vam coure una mica perquè havien de quedar-se un poc crues, també vam agafar els pebrots i els vam tallar en quadradets i els vam fregir. 

Ho vam mesclar tot, vam agafar una paella li haviem de posar una mica d’oli. Vam agafar la mescla i la vam posar a la paella. Aleshores vam esperar que es fes i els altres també. Mentre vam preparar la taula per menjar i vam fer revistes sobre la nostra feina  per als convidats.

Quan vam acabar tot, vam fer una cua per fer com un bufet lliure i tots agafàvem el que volíem.

MARIAM MEKANTSISHVILI  i SARAY DE JESÚS.

CONTAMINATION KITCHEN

El divendres 24 de gener, vam fer la sessió de contaminació.

Ens vam ajuntar amb el nostre grup que estava format per nosaltres dos  i dues  noies de tercer de l’ESO, la Carmen i la Yaiza.

Vam cuinar un pa de pessic i el vam fer amb els ingredients següents: farina per a pa de pessic, 6 ous, oli, iogurt, xocolata i llevat.

Vam remenar tots els ingredients i vam ficar la mescla al forn.

Ens vam sentir molt bé ja que el pa de pessic estava molt bo, però a l’hora de fer l’activitat una de les noies gairebé no ens deixava fer res perquè ho volia fer tot ella i, quan ho fèiem nosaltres, ens deia que ho estàvem fent malament. Deia que el seu germà era cuiner i ella ho sabia tot, va ser una pesada. Això pensem: no volem fer sentir malament a ningú, però aquesta és la nostra opinió.

VÍCTOR RODRÍGUEZ i ANDREA HERNÁNDEZ

CONTAMINACIÓ

La nostra experiencia va ser molt bona ens va agradar moltissim.

El que  vam fer va ser macedònia amb aquests ingredients: kakis, maduixes, taronges, pomes, mandarines, xocolata per ratllar-la i fruits secs.

Primer de tot, vam tallar les maduixes, mentres altres pelaven les nous i altres els kakis i després van esprémer les taronges i les mandarines.

Vam apartar un got per a una noia que es al.lèrgica a la taronja.

El nostre grup estava format per: un nen de 1r eso que es diu Omar, un altre de 2n Eso que es diu Yulen i l’ultim es diu Amine del curs 1r de Batx.

Ens ho vam passar molt bé cuinant i menjant amb tothom.

NAYARA ARCE i ENCARNI FERNÁNDEZ

CONTAMINA-PASTA

El divendres dia 24 de gener a l’Institut Barri Besòs vam fer una sessió de contaminació acompanyats d’alguns alumnes del centre.

El meu grup estava compost per: Elhadji de 1r de Batx, i dos nens de 1r de l’Eso.

Jo i la meva companya Saray, vam organitzar el nostre grup en parts, ja que nosaltres teníem la tasca de fer els macarrons.

Elhadji va posar a coure els macarrons, i els dos nens de 1er, l’Isaac i jo, ens vam posar a pelar i tallar els 2 quilos de tomàquets.

Vam complir cadascun amb la seva tasca, i vam aconseguir fer la salsa de tomàquet i fer els macarrons.

Quan ja ho teníem  tot preparat, ens vam parar a menjar tot el que havien fet també els altres grups: rotllets de pernil i formatge, truita, macedònia, pastis, beguda de llimona i els nostres macarrons.

Em vaig posar nerviosa perquè feia olor a cremat i pensava que era la nostra salsa o els macarrons, pero no eren els plats del nostre grup.

Al començament el nostre grup tenia cara d’avorriment, pero mentre passava el temps es veia com anaven divertint-se. 

Finalment, vam passar una estona molt agradable.

HIBA EL KARFADI i SARAY CORTÉS

Laura Domingo i Jordi Sánchez.

INS. BARRI BESÒS.

Barcelona.