Assaig general a l’Antic Teatre

Avui ens desplacem a l’Antic per a fer un assaig in situ. Aquest assaig serà enregistrat i formarà part de la sessió de contaminació del nostre claustre de professors del nostre institut.

Ens espera l’Eli que ja ho ha preparat tot. Aquest assaig té tres objectius bàsics:

  1. Pendre mesures del escenari, és a dir que els actors i actrius vegin i actuïn allà on ho faran a final del projecte.
  2. Enregistrar l’assaig per poder veure’l i corregir moviments i/o actituds i treure conclusions.
  3. Que hagi una mica de públic present, que faci que els estudiants s’acostumin a mirades que van més enllà que les dels dos profes que col·laborem en el projecte, el Pedro i jo.

Descalços comencen a escalfar, estiraments, moviments compassats i primeres protestes: És que els llums… (Aquest és el 4art objectiu: no estan acostumats a actuar dins un escenari amb llums professionals (gràcies Adrià), és que se m’embrutaran els mitjons, és que…

per sort, la Viviane sap reconduir la situació i a força d’apretar-los, fem que es concentrin en la feina i no es distreguin massa…

Fem un pase sencer de les escenes que estem treballant setmanalment a veure com queden in situ i quin és el tempo que fem servir.

Un cop treballat, debati’m sobre la sessió, sobre coses que es poden canviar, millorar, transformar…la Yaiza porta la veu cantant i proposa idees molt a tenir en compte, aquesta noia va cap a directora teatral, té seny i visió de les coses, tothom o quasi tothom proposa coses i deixa la seva empremta en el projecte.

Finalment volem agrair el treball de l’Eli al acollir-nos tan amablement, com sempre; de l’Adrià amb les llums, de la Caterina filmant i de l’Alessia fent les fotos. Gràcies Antic!

Ara toca a la Viviane encaixar totes les peces del tracaclosques…

Jordi Sánchez, professor,

INS. BARRI BESÒS, Barcelona

CURIOSITATS O COINCIDÈNCIES?

Mentres treballavem amb la música de PAROV STELAR:

anomenada The snake (la serp) i sense que la Doaa Ajdir ho sabés, s’entretenia dibuixant…

I què dibuixava?

No cal dir res més…

ESCENAS.

Avui tenim dues lesionades de curta durada són la Yaiza y la Doaa i se m’acut que segueixen la sessió des de fora i ho expliquin en el blog.

Aquests és el resultat:

La sesión de hoy tendrá 4 objetivos que desarrollaremos en etapas:

  1. Número de las SILLAS.
  2. El ejercicio de los GLOBOS.
  3. El BEAT o movimiento personalizado.
  4. El saludo y el movimiento de ARTICULACIONES.

Comenzamos con las sillas en el centro del escenario, los personajes entran uno a uno al escenario con la capucha puesta, se sientan en las sillas  y se quedan sentados mirando al frente según el compás de la canción.

La música es: Parov Stelar (https://es.wikipedia.org/wiki/Parov_Stelar)  – Baska Brother 

https://www.youtube.com/watch?v=Hp0J78oqXT8&list=RDHp0J78oqXT8&start_radio=1https://www.youtube.com/watch?v=Hp0J78oqXT8&list=RDHp0J78oqXT8&start_radio=1

Cuando suena un ritmo diferente empiezan una mini coreografía sentados en la silla,

en el momento en que vuelve la música al ritmo del principio, vuelven a quedarse mirando hacia delante callados, cuando se cambia el ritmo, empiezan a derretirse en las sillas, se levantan y empiezan a retirar las sillas a los laterales del escenario.

Después se sientan en las sillas y lentamente van sacando globos uno a uno empiezan a hincharlos y uno a uno van saliendo con los globos y bailando lentamente. Se trata de hacer flotar los globos alrededor del cuerpo, forzando la expresión corporal. Cuerpo y globo pasas a ser uno solo. El globo se convierte en una extensión del cuerpo.

Comienzan a hacer el beat con los globos hasta que se cambia la música.

Se van uno a uno al final del escenario y comienzan a avanzar con la música, todos juntos, pero cada uno de ellos, siguiendo su propio movimiento, su propia interpretación de la música que están oyendo.

Siempre hay una persona que va delante de todos y marca el inicio del avance.

Xuebing Lu, una chica que es de origen chino sale al centro del escenario y comienza a contar un cuento.

La recitación la hace en lengua china mientras los demás salen bailando por detrás de ella.

La sesión de hoy se acaba trabajando con un par de balones de futbol, se prueban movimientos corporales para poder incorporarlos al ensayo.

En los minutos finales, Viviane, destensa a los alumnos con un leve masaje que se produce con una luz ténue y una música relajante.

Yaiza Martínez y Doaa Ajdir.

4art ESO, INS. BARRI BESÒS, participants del projecte Creadors En Residència, Viviane Calvitti, 2020-21.