EXPERIMENTEM; SENSACIONS PORTADES AL DIBUIX

El pasado 28 de octubre los alumnos de En Residència del Institut Caterina Albert realizamos una actividad combinando el carboncillo, lápices y sensaciones en nuestras espaldas guiadas por la artista Patricia Dauder.

La actividad consistía en dibujar las sensaciones notadas en poner nuestra espalda en contacto con la de nuestros compañeros, pero de una forma más abstracta, sin dibujar la espalda que ya todos conocemos.

Para la intensidad del tacto Patricia recomendó usar el carboncillo, algunos nunca habían dibujado con carboncillo y fue una experiencia innovadora e interesante.

El siguiente paso era hacer la misma actividad, pero en negativo, es decir, primero había que pintar toda la página de negro con ayuda del carboncillo y borrar para que se vean las trazos que representaban las sensaciones.

Fue interesante dibujar partiendo de la observación de nuestras sensaciones, como el tacto, la presión en nuestra espalda… y no como hacemos tradicionalmente, que partimos de la imitación de un objeto real.

Finalmente, creamos una exposición en la pared del aula con todas las creaciones de ese mismo día.

A continuación, os dejamos algunas imágenes para que podáis ver el proceso.

Bruno Croce i Eric Bartra

18.11.21

PATRICIA DAUDER; SÒL I SUBSOL

ELS ALUMNES VISITEN EL MUSEU I EXPLOREN EL TREBALL DE L’ARTISTA

El dimarts 19 d’Octubre vàrem visitar l’exposició de Patricia Dauder: Sòl I Subsòl. Ens encaminarem al palau de la Virreina per observar les obres de l’artista que ens acompanyaria durant l’any. 

L’exposició es composava de set estances simètriques, creant una dualitat rarament vista. A la primera trobàvem l’obra ‘Weather Sticks’, una col·lecció de pals de ceràmica que mostren el rastre de la terra i el temps. Més endavant, ens trobem amb ‘Groundworks’, un altra de les seves obres. Aquí ens presenta una successió d’imatges sobre els treballs realitzats l’any 2015, els moviments de la terra efectuats al solar de l’Hospitalet del Llobregat. També tenim ‘Seccions’, un conjunt de litografies inspirades en l’afectació de les illes que més tard ens presenta amb la filmació ‘Insulana’. Aquesta recull varis vídeos sobre l’explosió volcànica succeïda a les Açores entre 1957 i 1958. El film es va gravar amb la particularitat d’un S16mm i presentat amb un 35 mm.

molts de nosaltres no aviem anat mai al palau de la Virreina i ens va semblar un edifici molt interessant

La exposició ens captivar per ser única i diferent a qualsevol altre exposició que haguéssim vist. L’obra de la Patrícia ens fa reflexionar sobre l’ efecte del temps i el procés de treball que hi ha darrere cada peça.

Una exposició poc comú que combina el món audiovisual amb l’art contemporani. ~Bruno

Una de les obres que més ens va agradar va ser la de ‘Weather Sticks’ que son 60 peces fetes amb fang. L’obra es la relació entre els pals de ceràmica i la humitat del subsòl. ~Candela

Carla Naranjo, Laia Olaizola i Neo Moncosí Balboa. 4rt B

PRESENTACIÓ DEL GRUP

Nosaltres som alumnes de 4t d’ESO, de l’institut Caterina Albert, aquest curs estem treballant a l’optativa de Creadors En Residència amb l’artista Patricia Dauder.

La Patricia Dauder és una artista contemporània barcelonina, que es guanya la vida amb les seves obres i el seu art.

Els nostres projectes es basen en l’art, la creació, la imaginació, l’expressió de les nostres sensacions, emocions, sentiments… i la representació d’ells mitjançant la tècnica de dibuix sobre paper amb carbó, colors pastís…

El que vam fer abans de conèixer a l’artista Patricia Dauder va ser buscar informació, quadres, obres de l’artista per així poder comprendre el seu tipus d’art i la seva manera de treballar.

Durant la primera sessió la Patricia ens va respondre tots els nostres dubtes, i ens va explicar que és per ella ser artista.

A baix podeu conèixer tot el grup.

Tenim moltes ganes de continuar treballant amb la nostra artista, i descobrir coses noves.

Isabel Caro 4tD

Candela Reyes 4tD

Marc Marí 4tA