Visitem “La Capella”

La Capella és un espai que s’utilitzava com la capella religiosa de l’Hospital de la Santa Creu, el més important de Barcelona al segle XII, considerat un monument històric d’interès nacional. Avui en dia és un espai dedicat a l’art emergent. Hem visitat les seves sales i l’exposició “Imaginaris Multiespècies. L’art de viure en un món de contingència i incertesa “, comissariada per Christian Alonso

L’exposició Imaginaris multiespècies em va sorprendre gratament. A primera vista sembla que el elements no tenen cap relació entre ells. Però a mesura que vas passejant, comences a veure que totes les obres parlen sobre maneres de vida diferent, l’ésser humà, els animals, els microorganismes, la tecnologia… Vaig trobar molt interessant observar amb calma cada peça intentant entendre el seu significat. 

Una de les meves obres preferides va ser una escultura de vidre que recreaba un niu de Circus aeruginosus. El significat que jo vaig entendre era que representava la fragilitat i delicadesa de la natura.

Abril López

L’exposició em va agradar molt ja que vaig poder veure l’espai no exposarem, i conèixer com es l’espai per poder interactuar amb ell. 

Em va interessar molt l’exposició que vam poder veure, Imaginaris multiespècies, ja que tenia un rerafons que vaig aconseguir entendre amb les explicacions del David Armengol(el director de la capella). Ens va explicar que l’exposició reflexionava sobre el domini de l’espècie humana per sobre de la resta d’espècies i com seria el món si totes les espècies (plantes, animals, microorganismes…) fossin igual d’importants.

Laia Olaizola

A mi em va agradar molt la forma en la qual estava l’exposició, la forma tan original de posar monticuls de terra i plantar plantes, amb la combinació d’aparells tecnològics vells, em sembla molt interessant.

Carla Naranjo

A mi l’exposició em va encantar, van tractar d’un tema molt interessant per a mi i per primera vegada vaig entendre una exposició. La manera en la que estaba tot distribuït se’m va fer fàcil d’entendre i ho vaig trobar atractiu visualment. Realment em fa molta il·lusió poder fer una exposició a aquest espai, sento que podem fer una exposició atractiva visualment i elaborar-la bé amb l’ajuda de la Sandra i la Patrícia.

Iratxe Vázquez

Aquesta exposició em va entrar primer pels ulls i després per l’explicació. El títol de l’expo (imaginaria mulitespècies – l’art de viure en un món de contingència i incertesa) em va sugerir el següent text: Els éssers vius. Què està viu? Què no? Com afectem? Els ordinadors no estan vius, però projecten vida dintre. 

El desenvolupament i evolució de la natura a mans humanes. Posar totes les espècies al mateix nivell. Com hem maltractat i dominat la natura. VIDA

Més enllà d’això, em van cridar l’atenció dues zones específiques. La primera es creada per Eduard Ruiz i s’anomena “Mobilitat Intervinguda”. Aquesta mostra un parell de passaports amb dibuixos d’animals. Dues de les quatre cares mostrades estan tapades per una reixa de fils.

Empresonament d’animals als passaports; la nostra llibertat, la seva presó. Com el turisme i la globalització ha destruït ecosistemes. La fragilitat de la natura i l’esforç que requereix tenir-la, el vidre. La seva bellesa.

La segona part que em va interessar es titula “Jardí d’Exòtiques Invasores”. Un conjunt de plantes sobrevivint en petits turons de sorra repartits per la sala central.

Les suposades invasores de la natura. Qui envaeix en realitat? L’antinatura que suposa l’espècie humana. 

Com un camp de refugiats. No volen aquestes plantes. Venen de fora. Indesitgables.

Neo Moncosí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.