Sortida a la Fira de Barcelona

Avui comencem el nostre treball de camp. La idea és visitar diferents espais de prop del centre sota l’epígraf de LLOC. Aquestes són les indicacions d’observació de partida:

  1. Quin dia és avui? Quin temps fa? Quina hora és? Anota aquesta informació a la llibreta.
  1. Escull un racó. Decideix uns límits espacials del racó que has escollit, et pots ajudar amb els elements que el componen com per exemple pot ser un arbre, un semàfor, una rajola, una línia al terra etc. Descriu a la llibreta quins elements delimitan el racó que has creat.
  1. Contempla el recó que has delimitat. Què hi ha? Fixa’t tant com puguis en les coses que hi ha, des d’allò més gran a allò més petit. Descriu-ho a la llibreta.
  1. Escull un element que es repeteixi del racó. Observa’l, hi ha diferències entre els elements repetits? Descriu-les.
  1. Durant tota l’estona que has estat en aquest racó hi ha estat algú més? Si és així descriu quin ús que ha fet aquesta/aquestes persona/nes de l’espai.
  1. Ara fes atenció al so d’aquest racó. Tanca els ulls i escolta el teu voltant. Quins sons sents? Quin so sents més proper? I quin més llunyà? Descriu-los a la teva llibreta.
  1. Mira d’enregistrar alguna cosa que en un primer moment sembla que pot passar desapercebuda. Això ho faràs amb el mòbil, fent fotos o videos. Potser a l’inici et semblarà que no veus res, dedica uns minuts a contemplar el que passa al teu voltant.
  1. Per últim recull alguna cosa del recó per portar-la a l’aula.

Mandy Barker 

https://www.mandy-barker.com/sketchbook-1

Ahir vam estar veient el treball d’aquesta fotògrafa britànica que darrerament s’ha dedicat a netejar i recolectar escombraries de plàstic que  trobem a les aigües dels nostres mars, rius  i oceans i que perjudiquen a diari l’ecosistema marí per convertir-los en l’element configurador de la seva obra. L’objectiu del seu treballs és crear una imatge visualment atractiva que atregui l’atenció de l’espectador i que després el sorprengui en veure el peu de foto i les dades que representa el seu treball. Aquesta contradicció entre bellesa i informació fa que la gent es demani perquè el seu embolcall de menjar o la capsa del seu ordinador ha acabat finalment al mig de l’oceà. Hem vist un dels seus llibres d’artista, que ha resultat molt diferent dels altres que haviem vist però igualment interessant.

21 d’octubre

Avui hem conegut el treball de dos artistes: Juanan Requena i Pascal Mirande. Mitjançant els seus llibres d’artista hem conegut el seu procés de treball.

Ha estat especialment interessant el llibre del Juanan Requena ja que la Clara l’ha portat i l’hem pogut veure directament. Aquest llibre té unes possibilitats de lectura molt obertes i que donen lloc a la investigació com una eina de joc; es converteix en un objecte d’art, una experiencia física que crida al gaudiment des de diferents sentits: tàctil, visual, emocional… una crida a la descoberta. La creació, la fotografia i l’artesania van de la mà. Tot un repte!

Juanan Requena

https://vimeo.com/nodetenerse

Pascal Mirande