ELS MUSEUS I L’ART CONTEMPORANI

Dimecres dia 20 d’octubre:

A l’inici de la sessió vam posar en comú tot el que ens havia semblat curiós de la visita al Museu Nacional d’Art de Catalunya (aspectes interessants dels visitants, vigilants, sales d’exposició…). Després, vam fer una activitat que consistia en intentar dibuixar individualment la façana del museu de memòria per després comparar-los. També vam dibuixar el recorregut que vam fer sense cap tipus d’ajuda, i després vam tornar a dibuixar-lo, però amb un plànol del MNAC.

Al final de la sessió, vam compartir els resultats dels dibuixos, ja que hi havia persones que els costava més recordar el recorregut amb la plantilla del plànol, i d’altres que els hi semblava més fàcil. En conclusió, tot i que semblava una activitat senzilla ens va semblar bastant difícil haver de recordar l’itinerari que vam fer.

Dimecres dia 25 d’octubre:

En aquesta sessió vam estar investigant sobre alguns artistes contemporanis que han treballat dins dels museus i han investigat aspectes relacionats amb els visitants, els materials de construcció, els recorreguts proposats…

Thomas Struth:

Photographs 1978-2010

El seu projecte consisteix en fotografiar els visitants que anaven al museu a veure l’escultura Miquel Àngel.

Stefan Draschan:

People sleeping in museums i People matching artworks

El seu projecte consisteix en fotografiar visitants que dormien o descansaven als museus, i també als visitants que observaven les obres i alhora les seves robes o pentinats permetien establir un diàleg visual entre el visitant i l’obra d’art.

Jean Luc Godard i Bernardo Bertolucci

Bande à part

De Godard vam veure un fragment específic de la pel·lícula Bande à part, durant el qual es veu als protagonistes visitant el museu del Louvre corrent per batre el rècord de la visita més ràpida. Bertolucci inspirat en Godard també mostra uns joves corrent pel Louvre a la seva pel·lícula Els somiadors. Hem pensat que amb aquest fragment la Mariona ens volia ensenyar una manera diferent i trencadora de visitar un museu.

  • Antony Gormley

Field for the British Isles

Les imatges que vam veure d’aquest artista mostren sales plenes de petites escultures que impedeixen als visitants fer el recorregut que permet fer qualsevol museu. A més, per la realització d’aquestes escultures de fang l’artista implica a moltes persones en la creació del seu projecte.

     

  • Lara Almarcegui

L’artista converteix en protagonista de la seva obra els materials utilitzats per construir l’espai on estan exposats.

També durant aquesta sessió la Mariona ens va animar a consultar Google Art Project del Museu Nacional de Catalunya i descobrir imatges curioses que mostressin aspectes que cridessin la nostra atenció, aquí us deixem un recull d’imatges que vam seleccionar:

Caps, Aleix Planella

Pillado, Giulia Nevini i Amina Tahiri

Ombres d’objectes, Milena Titova i Carolina Ortega

 

Natalia Liendo, Karla Monera, Pau Vega i Joana Castillo

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *