UNA VISITA PERFORMATIVA AL NOSTRE INSTITUT

Dimecres 15 de Novembre 2017, van venir dues representants del departament educatiu del Museu Nacional  a visitar el nostre institut. L’objectiu era fer una visita guiada i intentar que es qüestionessin el que nosaltres estàvem dient, és a dir, fer una visita poc convencional. La nostra idea era disfressar l’escola amb un ambient de molt més “bon rotllo” del que realment és entre el professorat i nosaltres, els alumnes. Per fer-ho vam haver de pactar amb els professors per a què ens seguissin el fil. A classe hi ha companys que fan teatre i això ens va ajudar a realitzar la performance.

 

En una visita guiada convencional normalment no ens qüestionem el que ens van explicant ja que podem preveure què passarà i com passarà. La nostra seria diferent.

Ens vam dividir en grups i cadascú va treballar una part de la visita. Vam començar a la façana de l’institut, la porta principal es troba al Carrer Rogent i és modernista. La Cristina va  explicar de manera convencional les diferents etapes que ha viscut l’edifici de l’institut. Després vam anar al vestíbul on vam presentar els conserges i alguns professors com ara el Joan Talarn, de ciències, i en Lluís, de tecnologia. Després vam anar a veure l’Aurelio, també professor de tecnologia, i pel camí ens vam anar trobant a diferents professors i els vam abraçar i petonejar, les nostres convidades van començar a al·lucinar. El plat fort va ser quan vam entrar a l’aula de música. El Matías, el professor, ja estava avisat de les nostres intencions i va tocar el piano i ens va fer cantar tots junts. La Milena companya nostra i cantant del grup de rock va ser la veu protagonista. Finalment ens vam abraçar tots fent veure que ens havíem emocionat. Ja havíem aconseguit el nostre objectiu.

Per acabar vam finalitzar el recorregut i vam anar cap a la nostra aula. Allà vam desvetllar el nostre secret. La Sandra i la Teresa s’ho van creure tot, llavors vam aprofitar per reflexionar sobre si ens podem creure tot el que ens diuen durant una visita guiada, si la nostra actitud ha de ser passiva o cal que ens qüestionem el que ens diuen.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *