Hipperconnectatxs Zona F [online]

Ens trobareu en aquest enllaç!!!

https://hipperconnectatxs.hotglue.me/

Hipperconnectats Zona F són una sèrie de micro-assajos presentats com a collage que mostren un relat col·lectiu, descentralitzat i plural. Veus electròniques, sons ambient, avatars i altres miralls desvien la mirada de les identitats “reals”. Un projecte on l’espai virtual esdevé necessari quan la interacció física ha sigut transitòriament suprimida.

Us convidem a la presentació :D

Ja gairebé estem!!!

Demà dijous a les 12.00 h presentem ‘Hipperconnectatxs Zona F’.

Com ja sabem ha estat un curs ple de reptes que creiem, ens han ensenyat molt, ens han fet més fortes i d’alguna manera ens han unit una mica més.
El projecte ha anat desplegant-se en l’espai virtual, però per tenir un record palpable del procés, hem fet també un fanzín, del qual us mostrem aquí algunes imatges 🙂

Tenim moltes ganes de mostrar-vos també els altres materials que formen el projecte, entre els quals hi ha uns vídeos que l’Òscar Hidalgo aka hiyohiyoipseniyo ens ha ajudat a editar. Aquí el flyer de l’esdeveniment. Fins demà!!!! 😀

FINAL DEL TRAJECTE

Aixó s’acaba !!!

Avui em permeto escriure al bloc com a profe, necessito donar les gràcies.

Sembla que sigui ahir quan vàrem conèixer a l’Irma i el Marc.

REPARACIÓ I LIBERACIÓ (LYR) (amb llums de neó, lletres majúscules i elèctriques). Aquestes van ser les dues paraules de presentació de l’ Irma Marco per donar pas a tot el procés que teníem pel davant. Des d’aquest moment vaig veure que la tecnologia seria la gran aliada d’aquesta nova Residència, els mòbils els tindríem com la gran eina de curs.

Vull agrair moltíssim a l’Irma tot l’esforç, energia i entusiasme que ha posat des del 1r dia fins l’últim. Ha refet el projecte una i mil vegades, cada cop intentant adequar-lo a la situació i no ha defallit mai, sempre amb bon humor i empenta. M’ atreviria a dir que ha sigut el work in progress més intens que hem viscut mai.

Durant el confinament he anat llegint i seguint a l’instagram  les  frases que s’havien anat creant a l’institut i a casa, l’ Irma captava la seva potència i en feia els petits retalls ( banderes, com diu ella ) que  es convertirien en el nostre patchwork final. No ho hem pogut fer com estava previst , algunes de les frases surten a la mostra final però amb un altre format,  això és el “ Site specific” no?

Aquí  deixo algunes de les frases  que han creat els alumnes i m’han encantat:

“La mejor manera de quedarse quieto es el móvil”

“ Els mòbils FUN la vida més avorrida”

“ Tu rodeada de red”

“ Sé tu momento más improvisado”

Haver acompanyat tot aquest procés tan interessant, estrany,  a voltes dur, però meravellós m’ha fet aprendre molt.

 Molt contenta també de la implicació dels nostres alumnes, des del primer dia de confinament han estat connectats, millor dit “Hipperconnectxts”, títol del nostre projecte. Entre tots hem aconseguit que “en Residència” pogués tirar endavant.

Meets, instagram, mails, whatssaps…ens han unit i ens han fet sentir una mica més a prop.

Dijous 11 de juny farem la mostra final, amb moltes ganes que tothom vegi la nostra feina.

M’acomiado citant un parell de  frases de l’ Irma, si ella m’ho permet,  que m’agraden molt.

“ JUST THINK IT”

“ HELLO WORLD_ “

Irma segueix creant banderes i penja-les per tots els balcons!!!!

Gràcies Irma, gràcies Marc, gràcies estimats alumnes.

Un plaer haver treballat amb vosaltres.

Imma Solé

ESDEVENIM DIGITALS! :D

El nostre projecte ja anava una mica de tot això, i ara amb el confinament, continuem treballant connectades online! Ara som més digitals que mai 🙂 Fa unes setmanes vam posar en marxa el compte d’Instagram que ja us hem presentat, on anem pujant exercicis amb unes premisses que pactem per xat col·lectiu.

Funcionen com a micro-assajos que són com les peces d’un puzle. A poc a poc anem completant el nostre relat col·lectiu, descentralitzat, plural i hipperconectat <3

Ens agrada especialment utilitzar veus electròniques, avatars i altres miralls per a parlar-nos a través de les xarxes socials sense haver d’exposar les nostres identitats “reals”.

Aquí podeu veure algunes mostres:

View this post on Instagram

Opción 2 🤭

A post shared by ʜɪᴘᴘᴇʀᴄᴏɴɴᴇᴄᴛᴀᴛxs🍀 (@hipperconnectatxs) on

Així llueix el nostre xat de treball:

A més de toooot el que estem treballant, en el meu propi confinament com a artista resident, ara a casa meva, estic desenvolupant una sèrie de peces de tela, unes banderes que vaig fent amb frases de les alumnes, que van ser creades quan encara teníem classes presencials.

Aquí us deixo algunes imatges:

VÍDEO-TROBADES

Com estan fent en uns altres instis, nosaltres també ens trobem per videoconferència. En aquesta ocasió decidim acomiadar-nos ensenyant-nos els peus 🙂
Falten els de Dario que va fer l’acció a càmera tancada, i uns altres que no van ser captats per l’emoció del moment.



I aquí una foto una mica més seriosa de nostra video-trucada

SEGUIM CONFINATS

Durant aquest confinament hem seguit treballant en el nostre compte d’Instagram com ja vam explicar.

Hem continuat penjant coses i una de les tasques que hem fet ha sigut fer 2 vídeos.

VÍDEO 1

En aquest vídeo el que s’havia de fer era gravar en un primer pla un altre mòbil reproduint 10 segons d’una cançó. La cançó podia sonar des de YT, Spotify o qualsevol altra app musical. La cosa divertida d’això és que al final van quedar molts vídeos amb música molt diferent que ens agradava a cadascú. Us deixaré alguns exemples:

I van acabant sortint molts altres estils de música.

VÍDEO 2

Aquest altre vídeo tractava de gravar un aparell elèctric que tinguem per casa i emeti soroll. Aquests vídeos van quedar molt guais i van sortir molts aparells diferents. Aquí teniu alguns exemples:

Si voleu veure més vídeos, el nostre nom d’Instagram és hipperconnectatxs o també podeu escanejar aquesta imatge per entrar al nostre perfil:

SEGUIMENT DES DE CASA

Aquí us explicarem el seguiment del nostre projecte d’en residencia des del confinament, tots tancats a casa.

Ens estem comunicant entre tots a través d’un grup d’instagram en el que estem tots inclosa la nostra artista, i hem creat un compte per anar pujant la feina feta.

El nostre projecte anomenat “Hipperconnectxts sembla que treballar on line li va com anell al dit.

En aquest grup l’Irma Marco ens envia el que hem de penjar i cadascú ho va fent pel seu compte.

Malgrat anem fent forces coses, res millor com estar a l’institut i veure’ns les cares. Les abraçades ara ens fan molta falta i no les tenim.

VISITA A FABRA I COATS

El passat dimarts vam anar a visitar Fabra i coats que és el lloc on la nostra artista l’Irma Marco crea els seus projectes, ara mateix fa aquí el nostre projecte de ” En Residència”.

Primer vam donar una volta per on estaven ubicades les oficines, després pujant un pis estaven els estudis/tallers  dels artistes com l’Irma que fan els seus projectes , allà ens vam trobar a un grup d’estudiants que estaven preparant una creació entre tots.
Aprofitant el lloc vam gravar uns vídeos amb les nostres frases, utilitzant un esbós que havia fet l’Irma pel seu compte.
Per acabar vam estar veient una exposició d’un altre artista que estava expossada en un altre espai.

QUÈ ERA FABRA I COATS ?

La Fabra i Coats era una fàbrica de la companyia
Anònima Filatures de Fabra i Coats Successora de
Fabra i Portabella amb el grup britànic J&P Coats
Ltd, convertint-se en la primera inversió estrangera
en l’economia industrial a Catalunya.

LOCALITZACIONS

L’Irma ens va ensenyar un esborrany de la seva idea sobre el collage en un powerpoint

Com no ens va acabar d’ agradar l’idea vam proposar caviar-ho una mica i fer-ho més a la nostra manera.

L’Irma ens va proposar anar al pati per buscar llocs que ens agradés per posar el futur collage.

Anem fent fotos quan veiem una paret interessant !!

PARAULES TÈCNIQUES

Estem treballant paraules bastant tècniques dins del món de l’art. A continuació us direm el seu significat:

Pachwork: teixit fet per la unió de petites peces de teixit cosides per les vores entre sí; amb ell es confeccionen cobrellits, tapissos, catifes, etc…

Collage: tècnica pictòrica que consisteix a enganxar sobre una tela, paper, o altre superfície d’altres materials, com paper, tela, fotografies…

Coloredself: de un sol color, i es natural o original, com tela.

Creació col·lectiva: creació col·lectiva es el nombre donat a la obra, muntatge, posta en escena o espectacle que no firma un autor sinó un grup de creadors y com fruit del seu treball en col·laboració.

Work in progress:el work in progress fa referència al propi procés de creació d’un producte o servei als clients o usuaris dels mateixos.

Site especific: l’art específic del lloc és una obra d’art creada per existir en un lloc determinat. Típicament, l’artista té en compte la ubicació mentre planeja i crea l’obra d’art .

Ens diuen que és interessant tenir vocabulari nou, nosaltres no ho tenim tan clar que aquestes paraules les fem servir.🤔

GRAMÀTICA MUSICAL 2

Vam continuar buscant localitzacions pel projecte, encara que tenim més clar que farem, una mena de mural/collage en una paret.

Per començar la sessió vam fer la dinàmica d’activació que va ser en parelles, consistia en un massatge amb bosses d’aigua. L’objectiu era relaxar al company encara que no va sortir molt bé, necessitàvem silenci i no vam aconseguir-lo. El riure ens acompanyava continuament.

La següent activitat consisteix a fer 3 frases i passar-les a estil musical, però amb una condició, utilitzar dues de les paraules que ens donaven, una era més difícil que l’altre, llavors havíem de buscar el significat per quan formem la frase tingui sentit.

El primer grup d’en Dario, Noelia, Joana, Razvan i Lucas tenia com a paraules, apropiació com a paraula fàcil i metadades com a paraula difícil. Que és una metadada? “datos acerca de los datos”. Les 3 frases finals van ser:

Un dato de la mayonesa es que es blanca, y un dato de ese dato es que es un color, toma metadato!

Apropiandome de ti desde 2005 bb.

Se tu Instagram sin filto.

La van representar amb alguna decoració com ulleres i fotos en el movil.

El grup format per l’Irene, la Nayat, el Sergio, el Raul i la Judith van tindre com a paraula fàcil col·lectiu, i com a difícil Reconeixement facial. Que es Reconeixement facial? És la funció moderna del mòbil, que consisteix en el fet que per desbloquejar-ho et reconeix la cara. Van sortir aquestes 2 frases:

El col·lectiu de l’amistat és més fort que cap fet.

El teu reconeixement facial no t’amagarà tota la vida.

Ho van representar amb una escena de baralla en la que van sortir les dues frases.

Per finalitzar l’activitat el grup de la Laia, Marc, Sheyla i Andrew. Els va tocar com a paraula fàcil “internet contamina” i com a paraula difícil “codi obert”. Que és “codi obert”? És un model de desenvolupament de software basat en la col·laboració oberta. Va sortir com a frases:

Si el internet contamina deberia decirle inter-brut.

El internet contamina el planeta i tu.

El codi obert es accesisble a tot arreu.