CONEIXEM REFERENTS

En aquesta sessió la nostra artista l’Irma Marco va voler ensenyar-nos referents per al nostre projecte.

Ens ha parlat de Franz Kafka que ens ha donat a conèixer els seus llibres i a Odradek

Franz Kafka va ser un escriptor bohemi, que va escriure en alemany.  La seva obra, una de les més influents de la literatura universal, és una de les pioneres en la fusió d’elements realistes amb fantàstics, i té com a principals temes els conflictes paternofilials, l’ansietat, l’existencialisme, la brutalitat física i psicològica, la culpa, la filosofia de l’absurd, la burocràcia i les transformacions espirituals. Va ser autor de les novel·les: El procés, El castell i El desaparegut, la novel·la curta, la metamorfosi i un gran nombre de relats curts.


LAS PREOCUPACIONES DE UN PADRE DE FAMILIA

Les preocupacions d’un pare de família és un conte
curt escrit per Franz Kafka .
El conte tracta sobre una petita criatura
anomenada Odradek :
El seu aspecte és el d’un fus de fil, pla i amb forma
d’estrella, i la veritat és que sembla fet de fil, però de
trossos de fils tallats, vells, nuats i entremesclats, de
diferent classe i color. No només és un fus; de centre
de l’estrella surt un palet transversal, i en aquest palet
s’articula un altre en angle recte. 
El conte va ser escrit entre 1914 i 1917.

HISTORIA DE ODRADREK


Odradrek és un objecte híbrid que està format per fil pla amb forma d’estrella. Aquest objecte surt a un llibre que es diu “Las preocupaciones de un hombre de familia” de Franz Kafka. En principi Odradrek és un objecte inútil que no serveix per a res no és posible definir exactament que és el Odradek, ni tampoc que es lo de Kafka creía que Odradek era el moment d’escriure la història. Peró
o seguixen guardan a casa i no o tiren a la brossa i axio a servit per fer compracions amb altres objectes.

La relació que té tot això amb el nostre projecte és que una cosa hibrida està creada per diferents coses com la nostra creació que esta formada per diferents idees cohesionades.

GRAMÀTICA MUSICAL

Hem arribar ja a la meitat del projecte i estem contínuament buscant idees i localitzacions per nostre producte final.

Aquesta activitat, consistia que a partir d’uns grups crear frases noves i dinamitzar-les musicalment.

Per començar el primer grup compost per Irene, Nayat, Sergio, Judith i Raúl. Que amb moltes frases, van obtenir la clau del seu treball; “Ser tu momento más improvisado” la frase estrella amb la qual, la van representar mentre dos companys cantaven i els altres l’acompanyaven amb un ball espectacular.

Seguidament, el grup format per Laia, Marc, Sheyla i Andrew, van utilitzar la següent frase; “els mòbils FUN la vida mes avorrida”, però això es van ajudar d’una base de rap i el traductor de Google per reproduir aquella frase.
Aquesta frase utilitzava un doble sentit.

Per acabar, l’últim grup format per: Dario, Noèlia, Lucas, Joana i Razvan, que van anar creant moltes frases que rimaven amb la finalitat de crear un rap. La lletra era la següent:
Las frases son nuestras,
nuestras referencias
las creamos y juntamos
y con ellas rapeamos.

Nosotros las elegimos
nosotros las disfrutamos,
Por insta las buscamos
con ellas nos identificamos

La Irma nuestra artista
nos aguanta sin parar
y el Vicent y la Imma
nos mandan a callar.

Este es nuestro rap
y acabais de alucinar
y la mejor nota nos vamos a llevar.

·De fons vam posar una base de rap.

Sessió de contaminació, 3 de Febrer: Presentem “En Residència” als nostres professors

A la sessió de contaminació d’aquest any vam voler sorprendre el professorat de tercer, uns quants alumnes bvàrem anar a fer la presentació del nostre projecte d’En Residència amb l’ Irma, el Marc i els profes que ens acompanyen durant tot el curs. També vàren venir representants del consorci.

La primera activitat que els vàrem demanar consistia en que tots ells havien de buscar als seus mòbils una fotografia que els representés o d’alguna cosa que els hi agradés.

La segona activitat que consistia ens seleccionar 10 segons d’una cançó, nosaltres aniriem gravant totes i així aconseguiríem una composició conjunta.

Després l’Irma Marco acabava d’explicar el projecte.

Aquí us deixem la versió en audio i la versió mp4

PART 1:

PART 2:

Sortida a la Fundació Joan Miró

El passat dimarts 28 de Gener del 2020, vam anar a la Fundació Joan Miró a fer un taller titulat “caçadors de sons”. En Serafín i la Laura, els artistes, ens van explicar l’activitat, consistia a gravar sons a partir d’unes targes amb pistes, en aquestes hi havia un mapa i endevinalles sobre el lloc on havíem de caçar la seqüència indicada. Vàrem conèixer un banc de sons anomenat Freesounds i el programa Audacity.

Més tard les vam reproduir i van fer una composició amb la qual participava la nostra professora Imma Solé. La nostra obra s’anomena ” Would you please”.

Aquesta sortida ens va agradar molt, ja que era com una mica misteriosa, va ser una experiència molt divertida, que ens agradaria repetir-la moltes vagades.

En conclusió hem aprés a captar sons i estar atents als sons que ens envolten.


En aquest vídeo es pot observar i escoltar com vam muntar l’àudio format amb alguns dels sons que vam captar per tot el museu.

WOULD YOU PLEASE?

Com a resultat final va quedar aquesta recopilació de sons. Va ser una tasca molt divertida!

Pre-contaminació.

Entre tots vàrem proposar un títol per al nostre projecte, es titula zona F hiperconectadxs.

Vam parlar de com fer una presentació als professors per a que sàpiguen el que fem a en residència, després vam escriure en un full les idees per poder explicar als professors. Abans d’explicar-los res volem que facin unes activitats.

La primera consistirà a que cada professor buscarà en 5 minuts una fotografia d’alguna cosa que li agradi o representi. Quan la tinguin farem una foto i crearem un collage. La segona activitat consisteix a triar un fragment de 10 segons, de la seva cançó preferida. Quan la tinguin, les aniriem posant una darrere l’altre, i ho gravarem tot, amb el objectiu de amb un sol vídeo tindrem totes les seves cançons.

Al finalitzar les activitats, començarem amb el nostre power point, ple de fotografies del nostre projecte.

Ho explicàrem tot, la nostra experiència, el que havíem fet fins ara, el que tenim pensat fer… Al acabar, la Irma, la nostre artista, tancarà l exposició explicant la seva idea del projecte.

Continuarà… a veure com ens va aquesta contaminació.😊