Disseny i construcció de la nostra proposta: Societat Robot

En aquesta última fase del procés hem decidit treballar per grups en la creació d’una Societat Robot integrada per diverses comunitats que habiten els seus barris, imaginant possibles maneres de relacionar-se i conviure.

Aquestes són les preguntes que ens han ajudat a activar el disseny i la construcció de la nostra proposta:

Quins són els rols dels robots en la societat?

Quines relacions podrien existir entre robots i humans?

Quins són els objectius i motivacions de “vida”?

Com són els moviments? De quina manera es desplacen?

Fortaleses i Debilitats?

Des d’una mirada crítica sobre la tecnologia no fatalista i projectant-la des de les humanitats i les pràctiques artístiques, plantegem una societat artificial obrint camí més enllà del que ens arriba com a consumidors passius, amb l’esperança de proposar alternatives de futurs possibles.

Imaginar Robots

Els ulls fan més robots a les màquines

Perquè alguns robots cauen? Els fa més humans

Durant algunes sessions hem compartit algunes tipologies com els Walking Robots, reflexionant sobre aspectes com mecànic/orgànic, rodes/cames, sensors d’ultrasons, entre altres.

També hem parlat dels Soft Robots, els mecanismes de vàlvules d’aire, la interacció amb humans, i els robots caca (de pasta magnetitzada).

Amb l’objectiu d’eixamplar imaginaris del que coneixem entorn d’aquest tema, des d’altres llocs, començant a pensar possibilitats de creació de la nostra proposta Societat Robot.