DIXIT, una història… o més!!

Entre tots, per tal de fomentar la nostra creativitat vam jugar al DIXIT per crear històries i anar pensant en el nostre futur projecte.

Historia 1

Había una vez en el futuro una guerra entre países, uno de esos países encontró un tesoro y dentro había un corazón de luz. Otros países enviaron aviones de vigilancia para vigilar el tesoro. En el castillo donde se halló el tesoro había un príncipe y una princesa los cuales estaban bailando a ciegas. 

Estos príncipes tenían una hija que era muy inteligente que estaba buscando la manera de poder viajar en el tiempo y volver al inicio de la guerra. 

La hija llegó a investigar qué podría volver al pasado a través de una canción. Lo que ellos no sabían era que otro país les puso un espía que les decía lo que hacía la hija de esos príncipes. 

Durante la guerra, debajo del mar había una cámara de vigilancia que revisaba si las cosas estaban en orden. 

Antes en el pasado la princesa era una criada entonces no podían cambiar nada por que el príncipe pierde todo. Entonces como no podía cambiar nada del pasado en la tierra decidió viajar a la luna para hablar con el rey de los conejos y pedir ayuda. 

El rey de los conejos les reveló un secreto del pasado, era que había un árbol que tenía milagros.  

Encontraron a los dioses y escribieron deseos para que acabe la guerra. También hicieron todo lo que pidió la hija de los príncipes. 

Historia 2

Era una vez una princesa que vivía en el castillo y una vez cometió un error y su padre el rey le castigó hacer el pan para esta noche y de pena que le dio se le partió el corazón que estaba ligado a la tierra y entonces la tierra se empezó a romper también. Había un pulpo mecánico y le robó todas sus cosas de valor bajó tierra. la chica cuando vió que ya había acabado de hacer el castigo que le dió su padre vió que necesitaba una llave para abrir la puerta. 

Después el pulpo guardó todas las cosas de la princesa, y todas las personas del castillo se pusieron a llorar porque no podían abrir la puerta para sacar a la persona. Y encerrada como estaba la princesa, se quedó loca y solo veía cubos por su mente. El pulpo vivía en un mundo en el que tenía señales para llegar hasta donde estaba todo lo que robaba. Y el pulpo en su plan por fin robó el alma de la princesa y se la quedó para toda la eternidad y acabó muriendo.

Visita a HANGAR

Van passar uns dies des que vam fer la nostra exposició, i la Lina tenia ganes d’ensenyar-nos les instal·lacions on treballa, quin és el seu material de feina… així que tots i totes ens vam dirigir cap a Hangar.

https://hangar.org/ca/

Va ser estrany veure la sala, tan gran, tan espaiosa, però encara va ser més impressionant quan la Lina ens va fer una mostra del seu treball. Tota la sala estava envoltada d’altaveus. Hi havia com un 6 o 8, i a més eren molt grans. Ens van fer un petit tastet de les seves creacions, però en sentir-les era com si tot l’espai es fes molt més gran. Era com estar a dins d’una gran tempesta, o un mercat… La sensació de sentir les coses al teu voltat, escoltar sons en totes les direccions i, de tancar els ulls i imaginar… va ser com transportar-se a altres indrets. Com acabem de dir, la sala és com si es fes molt més gran.

Aquesta serà la sala on farem la nostra exposició final. Ara ja la coneixem! És el moment de començar a tenir idees.

A més de tot això, la Lina ens va presentar a uns companys seus de la Universitat de Barcelona que estaven treballant amb un projecte amb minidroids per tal d’estudiar els comportaments d’alguns insectes.

Al final vam aprofitar per dinar al Parc del Centre del Poblenou abans de tornar cap a l’Institut.

Tornarem!!!

Què ens ha semblat la nostra exposició? – Avaluem el nostre procés!

Després de la nostra presentació ens hem reunit durant una hora a classe parlant sobre quines coses ens ha agradat, quines no, com ens hem sentit, què hauríem de millorar…

Tothom ha estat d’acord en el fet que la vergonya és una cosa que s’ha d’intentar millorar per tal de poder parlar amb més tranquil·litat davant del professorat, dels nostres companys i companyes. És la nostra feina i és interessant poder mostrar que és el que fem amb orgull i contents del treball.

Pensem que també ens ha faltat una mica d’organització i de més treball per tal d’haver quadrat tot una mica més.

Ens ha agradat molt la preparació de la part del museu, de l’activitat del joc amb les persones que han vingut… aquí s’ha notat que estàvem més còmodes i s’ha vist en els resultats.

No ens ha agradat la tensió d’haver d’anar tan ràpidament, de no tenir tot el temps necessari per preparar les coses, però alhora entenem que moltes vegades això no és possible.

Esperem anar millorant a mesura que passin els dies i que la propera sessió d’exposició surti molt millor.

Estem tots i totes en un procés d’aprenentatge!!!

El dia de la SESSIÓ DE CONTAMINACIÓ :) :) :(

Tot preparat! Sembla mentida que després de tants dies de treball a la fi estem amb tot llest per fer aquesta gran presentació.

Després de moltes discussions vam pensar que el millor era presentar el nostre treball al vestíbul del centre. A la porta principal, donant la importància que es mereix el nostre esforç!!!

La nostra intenció era crear una mena de museu. On poder veure i interactuar amb totes les activitats, que tothom, en certa manera les pogués experienciar.

Inici de la sessió:

Tot comença amb un vídeo en el qual presentem les diverses activitats que hem fet, tot a través de la imatge i del so, sobretot a través de les nostres veus. No obstant això, no tot serà en diferit com es va poder comprovar.

El museu es divideix en diferents espais, i en cadascun d’aquests hi ha un lapbook a mode de cartell informatiu.

1: Sonorització de vídeos: activitat en la qual vam sonoritzar amb diferents objectes quotidians una sèrie de vídeos.

2: Gimcana Sonora i història final: activitat realitzada al barri, pels voltants de l’escola on vam haver de registrar una sèrie de sons que ens venien marcats en unes targetes. Amb aquests sons finalment vam crear una història sonora.

3: Live Coding i un gall!: activitat en la qual vam aprendre a programar diferents melodies a partir de diferents sons. Moltes persones van fer-ne ús del Live coding durant la pandèmia, i es feien creacions en directe i competicions durant uns minuts. En finalitzar sonava el so d’un gall com a senyal acústic.

4: Sinestèsia: vam descobrir que Kandinsky tenia sinestèsia i que gràcies a aquesta podia fer unes obres artístiques tan genials. Ens vam posar a la seva pell, i a través de diferents cançons vam pintar el que sentíem.

Finalment, i després de veure totes les activitats tots els visitants van fer grups i se’ls va fer entrega d’una gravadora zoom per tal de començar la gimcana de les cartes del tarot.

En aquesta gimcana havien d’identificar i trobar una sèrie de sons, a partir de dibuixos fets per l’alumnat. Va ser molt divertit perquè podien voltar per tot l’institut per descobrir aquests sons, i després havien de dir el motiu pel qual havien registrat una o una altra cosa.

Moltes gràcies a tot el professorat i alumant que va venir a veure la nostra exposició.

Pensant en la sessió de contaminació

Durant aquestes primeres classes abans de la sessió de contaminació vam pensar en què podíem mostrar.

Vam aprofitar aquest moment per fer un gran debat entre tots, i després de moltes idees, algunes d’elles molt artístiques com per exemple que tot el projecte giri al voltant dels caçadors de somnis… ens vam decidir en fer una mostra de tots els projectes fets durant el primer trimestre i part del segon. Vam trobar que era molt interessant que el centre els conegués, que veiessin el que hem après, el que vam participar, el que ens van fer sentir…

Moments en els quals es va iniciar un nou projecte, en els quals ens sentíem desconcertats, moltes vegades aclaparats, sense saber molt bé que és el que fèiem o a on ens dirigíem…

A part, també se’ns va ocórrer que seria molt interessant tornar a utilitzar les gravadores zoom (aquelles que ens permetés gravar sons amb molt bona qualitat), i permetre que tothom poguès gaudir d’aquestes.

Així que vam decidir fer un joc de cartes, tipus tarot per tal de que cadascuna representés una prova…