Confeccionar l’artefacte

Paral·lelament a la planificació del muntatge, el grup treballa en l’elaboració de la peça. El tèxtil esdevé un material central en aquesta fase, tant per la seva versatilitat com per la familiaritat que hi té la Martina Manyà, que se sent còmoda treballant amb tela i proposa aquest material com un suport idoni per experimentar amb el color, la textura i el gest.

La primera intenció és tenyir les peces amb pigments naturals. Per fer­ ho, transformem l’aula de l’institut en un autèntic laboratori. L’alumnat prepara tints a partir de pell de ceba, infusió d’hibiscs, remolatxa i espinacs, tenint en compte les propietats naturals i oxidatives de cada element. Un cop elaborats els banys de color, es tenyeix roba blanca de cotó i s’estén al pati per assecar-la i observar-ne els resultats.

Habitar l’espai a través del color

Després de la sessió oberta comença una nova etapa vinculada a la recerca iniciada des del primer dia. La reflexió compartida després de la presentació al claustre dóna lloc a una línia de treball centrada en la idea d’habitar l’espai a través del color. L’objectiu és intervenir un dels espais de la Fundació Joan Miró mitjançant l’ús de teles, des d’una mirada poètica i, alhora, connectada amb el concepte de cura: una acció que no busca només transformar visualment l’entorn, sinó tenir-ne cura, escoltar-lo i vincular-se a ell des del respecte i la sensibilitat. A partir d’aquestes reflexions, identifiquem quins dels espais podem intervenir de la Fundació, imaginem quina forma pot tenir aquesta acció artística i explorem diferents tècniques que poden constituir l’artefacte: costura, collage, tenyit…