Dia de pluja

Càmera analògica amb copa de diàbolo

El passat dimecres 28 d’abril teníem la intenció de fer fotografies amb unes càmeres analògiques d’un sol ús enganxades a la copa d’un diàbolo, però com que el dia estava ennuvolat, vam decidir anar al Centre Cívic de Trinitat Vella que és on sempre entrenem amb el diàbolo.

Quan vam arribar, vam començar a escalfar amb els diàbolos per fer el mosaic. Una vegada ja escalfats, ens vam posar en marxa amb l’entrenament, sense pensar-nos-ho dues vegades. Hi havia una mica de rivalitat entre els companys, tant era així que alguns vam començar a fer diàbolo doble per a posar a prova els nostres ”skills”. En començar, la pràctica del mosaic va ser un desastre, però mentre anaven passant els minuts, va començar a agafar forma. Va ser un dia divertit, estàvem tots en harmonia passant-ho bé sense mirar els mòbils. Cal dir que mentre practicàvem el mosaic continuava la rivalitat i tots vam tractar de treure els millors trucs, tant era així, que vaig fer una roda llençant el diàbolo enlaire i el vaig recollir en finalitzar la roda.

Oliver Méndez Benítez

Vídeo d’instagram

https://www.instagram.com/tv/COQxhGBK5c_/?utm_source=ig_web_copy_link

Des de Troposfera.xyz EN RESiDÈNCiA al Comas i Solà

Primeres accions de #bernartcol·lectiu

Durant el mes de març, el col·lectiu Bernart ha desplegat accions a l’espai públic per donar-se a conèixer, explorant preocupacions i necessitats de les veïnes que habiten el barri de La Verneda i La Pau.

A més, les seves integrants han participat en un taller de disseny gràfic, coneixent algunes tècniques d’impremta, treballant amb serigrafies i creant segells d’estampació de cara a les següents accions.

Des de David Proto EN RESiDÈNCiA al Bernat Metge

SUBVERSIÓ!

Ara que comencem a tancar el curs, cal posar fi a certes línies que potser no es mostren de cara al projecte final, però que han tingut molta importància per nosaltres, per aprendre noves formes de fer i nodrir el que presentarem al juny.

Una d’aquestes ha estat el que va sorgir a partir de la visita a l’exposició SUBVERSIÓ! Manifestacions perifèriques per a una història reversible a El Born CCM, que vam veure poc abans de les vacances de Nadal. En aquesta mostra, comissariada per Enric Puig, hi participaven els artistes Marco y Guarín (Marina Rubio Marco i Juan David Galindo Guarín), Daniel de la Barra i Juan Antonio Cerezuela, i les obres estaven situades al mateix jaciment arqueològic del centre.

Les seves peces ens van guiar al llarg d’unes converses entorn de preguntes tan dispars com: quin sentit té fer història? Què vol dir una vida digna? Què fem amb el turisme? L’alumnat va contestar aquestes preguntes per grups i vam recollir opinions i neguits.

A partir d’aquestes converses vam fer una sèrie de collages utilitzant imatges d’internet que tenien a veure amb els temes que havíem posat a debat. Aquests collages els vam realitzar al Casal de Barri Pou de la Figuera, sobre fulls vermells, color subversiu per excel·lència, creant diverses composicions i, en algun cas, també memes.

A aquests collages vam afegir una part transcrita dels nostres debats i vam fer un fanzín, del que tenim 25 còpies, i que hem repartit entre l’alumnat, el professorat i l’equip de Creadors en Residència. Vam guardar uns quants pels artistes que havien participat en la mostra, així que els vam enviar divendres passat a L’Escocesa per correu postal, on treballen tots ells. És el primer cop que molts de nosaltres enviem una carta, esperem que arribin bé!

Des de Ricardo Pérez Hita EN RESiDÈNCiA al Verdaguer

UN LLOC PER CREAR

A la sessió del 20 d’abril, vam sortir tot el grup pel recinte de la Fabra i Coats amb l’objectiu de cercar diferents llocs, concretament buscàvem espais que per la seva infraestructura o ubicació afavorissin el valor artístic de la performance que estem preparant per final de curs. Mentre anàvem caminant intentàvem imaginar quines actuacions podríem fer a cada lloc i entre tots comentàvem quines ubicacions ens semblaven bones per fer el producte. 

Des de Jorge Albuerne EN RESiDÈNCiA al Martí Pous

Seguim!

El dimecres 21 d’Abril ens vam organitzar en dos grups; un en la sala d’actes, per continuar amb la construccions d’altres dies anteriors, i l’altra vam anar a una aula, separats dels demés, per poder començar la creació d’escultures.

Abans de tot, l’Eulàlia ens va demanar de veure un vídeo, en el que parlava sobre el terra molt filosòficament, per poder agafar inspiració, i d’allà extreure una pluja d’idees.

En el nostre grup de fang hi havia alguns participants que estaven confinades, per aquesta raó, no van poder posar en practica els seus dissenys amb el fang.

Des d’ Eulàlia Rovira EN RESiDÈNCiA al Institut Caterina Albert