Sessió de contaminació

El passat 22 de febrer vam presentar el nostre treball a la sessió de contaminació.Aquesta presentació va ser telemàticament amb tot el professorat del claustre connectat. També hi havia la Ileana Ortega, la nostra artista, la Marissa, la mediadora de la Central del Circ i alguns membres de l’equip del programa En residència.

En primer lloc, la Ileana va presentar el que fem en el programa i en què consistia el projecte que estem fent.
A continuació, el Quim, el nostre professor referent, ens donava pas per a iniciar les nostres presentacions. Vam començar a presentar amb una sèrie de preguntes a les quals responíem en els nostres treballs: qui som. d’on venim, què ens agrada, com ens veuen els altres, quin és el nostre món exterior i el nostre món interior. A partir d’aquestes preguntes vam relacionar totes les idees en un collage on eren molt importants les ’imatges i les paraules.
Quan vam acabar totes les presentacions , la gent connectada va fer comentaris sobre els nostres treballs i ens van felicitar.

Finalment, tots vam gaudir de l’aprenentatge i d’una nova experiència per a perdre la vergonya, conèixer el que ens agrada tenir confiança en els altres .

Sessió 6 : Sortida a veure Sotrac

En aquesta sessió vam anar a l’Ateneu Popular de nou Barris per veure un espectacle del 26è Circ d’Hivern. L’espectacle en concret va ser Sotrac, l’espectacle tracta sobre l’obsessió amb els telèfons mòbils amb una mica de comèdia i amb canvis constants d’escena sobre diferents personatges que viuen una situacions relacionades amb l’ús del mòbil i les xarxes socials.

També ens fa qüestionar comportaments individuals i col·lectius amb una reflexió a través d’imatges i situacions sobre com aprofitem el temps, com gaudir la vida i com afrontar la mort en una societat cada vegada més obsessionada amb les noves tecnologies.
Fan servir moltes tècniques de circ com el trapezi i els cercles aeris, també juguen amb les llums creant escenes molt cridaneres per captar la teva atenció del públic.

Va ser molt interessant com el públic, en la nostra sessió format principalment per adolescents i nens, reaccionava ja que en alguns moments estaven més interessats en les imatges que es projectaven en una pantalla sobre l’escenari que en l’actriu de carn i ossos que estava fent servir el trapezi.

Sessió 4 : L’excursió a la Central del Circ

El passat 3 de novembre vam fer una excursió a la Central del Circ que està situada dins el Parc del Fòrum. Ens van acompanyar dos professors.
A les nou en punt vam sortir de Trinitat Vella, vam agafar la línia vermella fins a Glòries i allà, el tramvia fins al Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Vam esmorzar. Ens vam trobar amb la Ileana i la Marissa, la nostra mediadora, que ens van donar la benvinguda. La Marissa seria l’encarregada de guiar-nos per les instal.lacions i ens explicaria la història de La Central, com funcionava , per a què servia i com s’organitzaven per la utilització dels diferents espais i els materials específics de circ.
Quan vam entrar-hi , vam visitar les seves instal·lacions, vam veure sales amb diferents estructures i tamanys, vam trobar gent relacionada amb el món del circ que treballaven en aquests espais fent activitats de perill, dansa, etc…
L’espai que ocupa La Central del Circ anteriorment era un magatzem on els vaixells guardaven les seves peces després d’haver sigut un espai integrat dintre el Fòrum Universal de les Cultures que s’havia celebrat a Barcelona durant l’estiu de l’any 2004.
Un cop acabades les explicacions i les visites, la Ileana ens va portar a una sala on ens va explicar què faríem, què utilitzaríem i, el més important de tot, els riscos que comportava i les precaucions que havíem de prendre. Seguidament vam començar a escalfar i a fer exercicis previs per a utilitzar el trapezi i les teles.
Per finalitzar vam fer ús d’aquest material que tant desitjàvem fer servir. Ens ho vam passar genial utilitzant el trapezi l les teles.