ESPECTACLE AL MERCAT DE LES FLORS

El dia 28 de gener vam fer una sortida al Mercat de les Flors. Hi vam anar a veure un fragment d’un espectacle que anaven a estrenar aquell mateix cap de setmana. Quan vam arribar allà ens van ensenyar la sala on, en un futur, representarem els coneixements i moviments que hem anat adquirint durant aquest projecte anomenat ‘En Residència’. Un projecte interessant, ja que podem aprendre altres formes d’expressar-nos que no siguin verbalment.

Un cop vam acabar vam baixar a la sala principal, que és molt gran, allà va començar el fragment d’un espectacle que portava per títol “Rèquien nocturn” i estava dirigit pel prestigiós coreògraf Pere Faura. Nosaltres en vam veure només un fragment curt, ja que l’original durava més de dues hores. L’espectacle va començar amb una dona jove cantant òpera, i cada com s’afegien més artistes que van acabar caminant mentre cantaven, i després mentes sonava aquella cançó van representar les audició que hi van fer amb un vídeo d’aquestes de fons. En aquesta part feien diferents accions, es presentaven, caminaven de determinades maneres, etc. I després de tot això ens van ensenyar l’última part de l’obra, on s’escoltava la cançó d’òpera que estaven cantant però portada a un estil de ‘rock’ mentre els artistes feien moviments amb unes cadires i l’ambient semblava diferent només en canviar el color més blanc de les llums a un color més groguenc o ataronjat.

En general l’opinió dels que vam veure l’obra va ser que era una mica estranya, però segurament va ser perquè no la vam veure completa. També ens van cridar l’atenció la diferència d’edats dels participants, ja que hi havia nois i noies joves i altres més grans. El que va agradar bastant en general va ser la part del final, però també hi va haver gent a la qual li va agradar com cantaven o les presentacions que van fer. Ens va semblar una obra interessant, encara que pot ser que no hàgim pogut entendre-la del tot bé.

SESSIÓ AL GRANER

Dimarts de la setmana passada vam anar al Graner un espai on hi ha artistes que hi viuen i duen a terme els seus projectes. Quan hi vam arribar ens van explicar què feien aquí els artistes que venien o que vivien perquè n’hi havia alguns que s’hi quedaven a viure durant tota la temporada. En acabar aquesta explicació inicial vam anar a una sala que es deia la sala gran i després vam anar a una altra on hi havia un artista que estava treballant en un projecte que tractava del zoo. Aquell artista estava treballant en aquell projecte allà perquè va guanyar un concurs o alguna cosa així i ens va dir que quan tingués el projecte acabat podríem anar a veure’l. A continuació, ens van portar a una altra sala que era on finalment treballaríem en aquella sessió. Primer vam fer una mica d’escalfament fent una activitat de què si ens tocàvem amb un company ens havíem de tirar a terra, va haver-hi diferents maneres que la gent es va tirar a terra i quan vam acabar l’escalfament vam fer les més originals. Després ens van deixar com 10 minuts per fer com una interpretació amb 10 moviments, vam estar pensant una bona estona fins que vam decidir que seria millor que comencéssim ha fer i ja sortiria sobre la marxa. La veritat que quan ens vam posar ens van sortir els moviments sols i eren diversos i divertits, no era el típic de córrer caminar i saltar, vam jugar amb les diferents altures que això era el que ens demanava i quan ho vam fer els profès es van quedar impressionats, per què normalment quan ens quedem sols no ens surten gaires coses, però aquella vegada ens van sortir els moviments sols i en molt poc temps perquè ens va sobrar molt de temps i només vam ensenyar un o dos cops. Després d’acabar el nostre projecte ens van dir que per la pròxima setmana havíem de fer un projecte en el qual consistia a fer que escollíem un tema tipus una persona feia d’esports un altre de maneres de descansar i havíem de fer 8 fotos de cada tema, jo vaig escollir tema de 8 maneres de cordar-se una sabata. Quan vam acabar d’escollir cada un el tema que volien fer ja era l’hora de tronar a l’institut.