Comiat del trimestre i última sessió de l’any

Durant aquesta sessió hem après la connexió que hi ha entre moltes disciplines artístiques, com per exemple la música i la pintura. Això ens ha portat a conèixer el terme «sinestèsia», una paraula que no havíem conegut mai, i que ara sabem que es tracta de la connexió o de la unió de diferents sensacions, sentits… com per exemple, poder veure colors quan s’escolta una cançó, sentir sabors quan alguna persona t’està parlant, poder olorar les paraules o els sons… sembla cosa de màgia, però moltes persones presenten aquesta peculiaritat.

I precisament molts artistes, com per exemple Kandinski, que era sinestèsic, va definir aquesta característica com a un component essencial per a poder desenvolupar el seu art.

Al següent enllaç podem veure un exemple d’això que intentava explicar Kandinski:

Una vegada feta l’explicació, se’ns va donar l’oportunitat de vivenciar aquesta experiència en primera persona. Centraríem la sinestèsia amb relació a la música i la pintura, així que ens deixaríem portar per una de les nostres cançons preferides, i individualment, plasmaríem de forma abstracta el que ens digués la música.

Les següents imatges són el procés de la nostra creació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *