Preestrenem ‘El reflejo es el SIGNO’

“El projecte realitzat amb els alumnes de 2n d’ESO de l’institut Escola Antaviana ha estat plasmat en diverses etapes que es van anar desplegant des del mes d’octubre, quan vam començar, fins a l’última sessió de l’11 de març.

En la primera etapa el treball es va vertebrar a través d’una sèrie de preguntes que els vaig fer a ells sobre el cos i els seus diversos entorns: familiar, social, amorós, imaginari, poètic. Això em va permetre poder conèixer les seves mirades i animar-los a tenir-ne d’altres, des del respecte, la diversitat, la curiositat i amb una frase que va sorgir i que ens feia de mantra (i amb la qual començava el muntatge escènic): NO QUIERO SER PERFECTO, QUIERO SER COMPLETO.

Les diverses respostes a aquestes preguntes es van formular com exercicis o propostes escèniques, combinades amb interaccions grupals i coreogràfiques on l’individu i el grup a nivell escènic, anaven rotant circularment (no hi havia un protagonista i, a part, la resta). Això va permetre anar muntat escenes molt interessants on el més rellevant era la transformació que succeïa en ells, cada vegada que les interpretaven. El resultat escènic, si bé va quedar sense acabar tot i tenir muntat gairebé 30 minuts d’obra, queda reflectit en un vídeo muntatge del procés, també documentat al bloc, i amb música original que vaig compondre per a la peça”.

Sebastián García Ferro, coreògraf EN RESiDÈNCiA a l’institut Escola Antaviana.

Us en compartim un tast abans de l’estrena de demà, per anar escalfant motors.

I demà…compartirem El reflejo es el SIGNO amb tots vosaltres també aquí al bloc, el nostre punt de trobada durant un procés que ens ha mogut a tots plegats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *