Fase de Contaminacions: EN RESIDÈNCIA

El dilluns 22 de febrer  vam preparar la presentació del nostre projecte Diamalàbors.xyz per la fase de contaminació que teníem l’endemà a la tarda. Ens vam organitzar en parelles per a fer les exposicions de cada apartat de la presentació.

El dimarts a la tarda era el moment de la veritat. Tots els Diamalàbors estàvem a l’Aula Oberta amb un ordinador connectat telemàticament amb tot els claustre de professors i professores mitjançant Jit.si.

El primer duo, en Nader i l’Oliver,  van fer la presentació sobre l’Aula Oberta i la seva participació en el programa  ‘’En Residència’’ (Diamalàbors.xyz). Seguidament, el segon duo, l´Alex i en David, van exposar el currículum vitae com a artistes d’en Dìdac i la Teresa (Troposfera.xyz) El tercer en intervenir individualment  va ser en Joni,  ell va parlar sobre la història i orígens del diàbolo.  A continuació, el següent, va ser l’Emilio que va explicar com vam crear el nom de Diamalàbors.xyz, en què ens vam inspirar i perquè havíem inclòs .xyz en el nom del nostre grup. El penúltim en intervenir va ser l’Aitor que ens va explicar com editem els vídeos, les apps que utilitzem i el procés de gravació. El duo final, l’Alejandro i l’Osama ens van parlar sobre una sortida que vam fer fora de l’horari escolar durant les vacances de Nadal als diferents llocs emblemàtics de Barcelona com Arc del Triomf, Parc de la Ciutadella, Parlament de Catalunya i Platja de la Barceloneta. 

Finalment i per acabar la contaminació i la nostra exposició vam baixar el pati per ensenyar els nostres trucs en directe a tot el professorat del claustre.

Vam acabar amb una estona de precs i preguntes per part dels professors i les professores i ens van felicitar per la feina feta i el projecte.

Nosaltres també vam quedar contents i satisfets amb la presentació que havíem fet.

Sortida a La Central del Circ ( Parc del Fòrum)

El dimecres 24 de febrer vam anar a visitar La Central del  Circ. Vam anar-hi amb transport públic. Primer vam agafar la línia vermella del metro fins a Glòries i des de Glòries vam anar al Parc del Fòrum en tram. Quan vam arribar al Fòrum vam esmorzar, caminant.  En Dídac i la Teresa ens esperaven al Parc del Fòrum que és on està situada  La Central.

La Marissa, que és la persona mediadora de EN RESIDÈNCIA, ens va explicar què feien a La Central del Circ i ens va ensenyar  les instal·lacions que tenien una sala per fisioteràpia,  un gimnàs per a entrenar, una sala de posada en escena, … Vam entrar a una sala gran per a ensenyar als professionals del diàbolo i els malabars, que tots eren amics i coneguts d’en Dídac i la Teresa, els nostres trucs amb el diàbolo. Els amics d’en Dídac i la Teresa ens vam ensenyar també trucs nous i van estar jugant amb el diàbolo entre nosaltres. Ens van explicar que la seva relació amb el diàbolo era des de petits.  Amb retard,  perquè havia tingut problemes amb el metro, va arribar en Diego de Xile que sabia molt de diàbolo i vam veure com feia uns trucs molt xulos,  tirava el diàbolo pels aires i el recollia fent  piruetes  impressionants . Ens vam quedar bocabadats.



Pràctiques de moviment

Vam començar fent moviments amb el cos per a escalfar. Després en parella havíem de copiar els moviments de l’altre. Després la Teresa va posar un diàbolo per a què servís de referència de la parella. Quan una parella ja estava en moviment entrava una altra parella fent el mateix que la parella anterior i evitant en tot moment la col·lisió.

Quan vam acabar l’exercici de moviment, cadascú havia de mostrar la seva rutina que havia de consistir en un start, cinc moviments i un stop. Un cop mostrades totes les rutines del grup havíem de practicar els moviments de cadascú i també havíem d’ organitzar-nos per a poder fer bé l’start o començament , els cinc moviments i l’stop o parada.

Simultàniament la Teresa ens anava gravant per fer un vídeo per a la contaminació del dia 23 de febrer. La Teresa ens preguntava com ens sentim fent diàbolo i què volíem fer al final de curs com per exemple fer una actuació de diàbolo per els pares o una actuació al carrer en un lloc emblemàtic de Barcelona.

MATERIALS PER A CONSTRUIR ELS PALS D’UN DIÀBOLO.

Per a fer els pals d’un diàbolo necessitem els següents materials:

Dos pals de 15 cm cadascun.

Tubs de làtex de diferents colors i/o mànega a escollir.

Corda de nylon i cotó.

Alcohol perquè llisqui el tub pel pal.

Dos tacs de cadira.

Un encenedor.

INSTRUCCIONS PER A CONTRUIR ELS PALS DE UN DIÀBOLO

Primer tallarem dos trossos de mànega de 4cm cadascun i els introduirem als pals que hauran estat prèviament tallats amb una llargada d’uns 30cm aproximadament amb l’ajuda de l’alcohol.

Seguidament tallarem dos trossos de silicona de 2cm cadascun i una altra vegada amb l’ajuda de l’alcohol els introduirem als pals perquè quedin a la part superior de la mànega.

Després mesurarem la llargada de la corda. La llargada de la corda serà des del nostre peu fins a la nostra espatlla aproximadament.

Per tallar la corda, utilitzarem la flama d’un encenedor perquè en cas d’utilitzar unes tisores o un ganivet, la corda s’esfilagarsaria.

A continuació, passarem la corda pel forat que hi ha en els extrems dels pals. Farem un nus el més petit possible.

Finalment posarem dos tacs de cadira en cadascun dels pals, i voila!, ja tenim els nostres pals de diábolo self-made i ben barats.