La primera sessió amb la Ileana

Quan la Ilieana va arribar per primera vegada a l’institut ens va explicar els seus orígens, quan va arribar a Barcelona, les seves aventures i des de quan treballava en el món del circ.

A continuació, ens va explicar quina era la seva proposta per aquest curs amb nosaltres dins el marc de “EN RESIDÈNCIA”, un programa artístic que consisteix en què els alumnes i les alumnes descobreixin els processos propis de la creació contemporània a partir del contacte i el diàleg continu amb un creador, en el nostre cas, la Ileana. L’alumnat ha de reflexionar sobre l’art i així els instituts acollits en el programa poden convertir-se de manera activa en espais per a la cultura, l’art i el pensament.
Després de la presentació i l’explicació ens va parlar sobre un concepte que era nou per a nosaltres, la propiocepció
(https://ca.wikipedia.org/wiki/Propiorecepci%C3%B3) que també s’anomena el sisè sentit.

Després de tot això vam fer un joc de descobriment de l’entorn per a la Ileana i de presentació per a nosaltres, es tractava que cadascú de nosaltres proposés un lloc de l’institut on anar i els altres el seguíem. Caminàvem sobre aquell espai, tocàvem les coses que hi havia en aquell espai, arrossegàvem els peus per sentir la textura de la terra, amb la intenció de sentir altres sensacions.

Al final, tothom va fer un collage amb les indicacions de la Ileana. Per la majoria de nosaltres el collage era una tècnica que coneixíem, però mai havíem creat amb aquesta tècnica. Fer un collage va ser molt divertit.
Quan vam acabar, ho vam penjar a la classe com si fos una exposició. Vam anar mirant tots els collages dels nostres companys i vam posar en comú allò que havíem vist.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *