Com

Més enllà del qui i de l’on, hem treballat el com. Com esdevenen els fets que ens envolten? Fins a quin punt hi estem involucrats? A través d’una dinàmica amb un joc de cartes de Tarot, vam reflexionar sobre les capacitats que té cadascú d’intervenir en l’entorn, les nostres debilitats i les nostres forces, i, també, sobre com hem encarat els reptes en el passat, com els encarem en el present i com els podem encarar en el futur.

Per fer-ho, després d’una explicació dels orígens del joc, la dinàmica va consistir en crear i donar nom a una carta de Tarot pròpia, seguint els patrons habituals del joc, com, per exemple, que cada carta té, també, una posició invertida.

Guia de comprensió de la carta, feta per l’autora:

Si et surt la carta dreta (o sigui bé, o com es digui)

D’aquesta banda, la carta pot variar en tres termes:

Actitud: Una persona despreocupada, sempre s’ho deixa tot per l’últim moment, mira més pels altres però no per ell/a. Ha de canviar coses de la seva personalitat tan forta si no vol fer sentir malament a una persona propera.

Aspectes positius: Ganes d’aprendre coses noves, actitud de millorar, molt crític amb la seva persona, sempre volent donar el màxim en allò que fa.

Aspectes negatius: Si no comences a tenir més confiança en tu, perdràs moltes oportunitats  a la teva vida. Deixa de comparar el teu amb el dels altres, i intenta no fer més del que pots, perquè pot sortit pitjor del que esperes.

Si et surt la carta del revés (o cap avall)

Si la carta t’ha sortit d’aquesta forma,  has de tenir en compte aquests consells per evitar problemes en el futur:

Consell plus: Pensa més en el que fas amb els diners, estalviar et por donar moltes oportunitats, i treure les cares de tristor gaudint d’un te a la teva  cafeteria preferida. Intenta somriure més, aprofita el temps, deixa la mandra, i  allibera la teva ment explicant els teus  problemes a algú que et sigui de confiança.

Consell less: Pots estar-hi més amb els amics, així descarregues la ment de tant estudi, segueix el que vols tu, i no el que t’imposa algú. No recordis coses que et semblin avorrides,  passa-ho bé sempre que puguis, i no t’obris amb ningú, no has de confiar en el altres, sempre mira al teu camí, i pensa a on vols arribar, sense ajut de ninguna persona.