Revisar el passat per imaginar el futur

L’exposició presenta el procés de creació del grup d’En Residència amb l’artista Jordi Ferreiro a l’Institut Jaume Balmes, que es construeix al voltant del 175è aniversari del centre educatiu i la seva història com un dels primers instituts de secundària públics de Catalunya. ‘Revisar el passat per imaginar el futur’ és una deslocalització de l’arxiu pedagògic de l’institut a les sales de la Casa Elizalde, en una instal·lació que combina material pedagògic de principis de segle XX amb peces creades per l’alumnat durant aquest curs 2020-2021.

L’alumnat ha fet la mediació de l’exposició, fent visites guiades en petits grups a tot el públic assistent. D’aquesta manera els van poder explicar, no només què hi ha exposat sinó com han arribat fins allà, les emocions i anècdotes que acompanyen els processos i vivències. Allò que està exposat i allò que no ho està.

Agraïm a totes les persones que han vingut a la nostra presentació de l’exposició Revisar el passat per imaginar el futur, com a cloenda de la residència al Jaume Balmes. 

Agraïm també a La Casa Elizalde, en especial a la Míriam i l’Esther, per oferir-nos un espai com aquest i també pel seu interès i treball sobre la memòria del barri. 

Ha estat especial per a nosaltres exposar aquí, en primer lloc pel vincle entre l’institut i aquest equipament veí, i en segon, perquè quan vam venir de visita a Elizalde, poc ens imaginàvem acabar exposant nosaltres aquí. Volem posar en valor el procés d’En Residència, ja que no s’ha pogut exposar tot, però ha estat un procés molt enriquidor. On malgrat les dificultats de l’any de la pandèmia, ens hem conegut molt, hem treballat col·lectivament i hem après tots i totes en el procés, no només l’alumnat, sinó totes les persones implicades. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *