Comencen el procés de “En Residència 2021-22”

Aquest curs 2021-2022 la coordinació del projecte està al càrrec de l’Elisenda Vila (professora de Visual i Plàstica) amb el suport de la Carme Clavero (professora de Física i Química). Les artistes en residència d’aquest any són Cos Col·lectiu (Raquel García i Meri Caballero), i com a mediador tindrem el Javier Rodrigo de Transductores. Aquest any es treballa també en estreta col·laboració amb el Born Centre de Cultura i Memòria com la altre entitat de mediació (farem visites, treballarem continguts propis i formes d’activar les memòries). Però els autèntics protagonistes són els grup de 12 noies alumnes de 4t d’ESO, que han elegit formar part d’aquest projecte que va més enllà de l’institut i s’emmarca al voltant de la nostra ciutat i el món cultural i associatiu de Barcelona.

Institut Jaume Balmes - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El projecte d’enguany es desenvoluparà al voltant de la idea que suposa “ser adolescent” avui en dia i que suposava en diverses èpoques. Es una eina per treballar sobre el 175è aniversari de l’Institut Jaume Balmes. A partir de l’arxiu fotogràfic de l’institut i les exposicions d’El Born CCM i diverses metodologies i recerques artrítiques , la proposta de les artistes és que el grup explori el seu imaginari sobre com era la vida dels/les joves en diferents moments històrics, i sobre la vinculació amb la seva realitat actual. Treballarem amb cos, cultura visuals, objectes, relats etnogràfics experimentals, mapes, fotografies, arts vives i altres eines metodològiques per crear aprenentatges col·lectius.

https://www.enresidencia.org/sites/default/files/styles/autor/public/autor/cos_colectivo_w.jpg?itok=equ-rcZM
Cos Col.lectiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *