Primeres sessions d’En Residència: treball a l’institut i a El Born CCM

Les dues primeres sessions de treball d’En Residència les hem desenvolupat per l’equip de mediació i el suport d’Elisenda Vila (La coordinadora i professora del projecte a l’institut).

La primera sessió la vàrem dedicar a presentar el marc del programa En Residència. També vàrem fer presentacions a partir de memòries actuals i les de fa un any, amb una roda amb paraules. Amb tota la informació vàrem construir un collage de termes, expressions i vàrem parlar del futurs, present i passat, i de com ens condiciona la memòria les formes d’expressar-nos i narrar-la. Van sortir temes de debat com el passat i les formes de relatar-lo, que vol dir fer memòria i com està condicionada, i que tipus de memòries podem fer de forma alternativa o no oficials.

En mig de l’activitat vam aprofitar i fer una volta: una petita indagació per espais i llocs poc habituals de l’institut, visitant terrats, l’arxiu i altres llocs amagats, fet que va provocar molta impressió i vincles en el grup.

La segona sessió varen visitar El Born CCM. Una persona de l’equip educatiu ens va mostrar el Born des d’una perspectiva molt complexa i variada: vàrem sentir sobre la història del centre, la seva arquitectura i passat més recent. Es va fer una visita a la mostra permanent per parlar sobre el barri del Born i la Barcelona de 1714, on vàrem aprendre sobre les muralles, el setge i les formes de vida d’aquesta època ( inclòs dels infants, els seus jocs i identitats). Finalment, vàrem fer una visita al jaciment, on vàrem aprendre 3 usos diversos del gel d’aquesta època … Aneu al born i descobrir quins n’eren : un era molt sabròs per fer durant l’estiu!!! ; )

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *