comencem a conèixer-nos a través de les primeres propostes. Segona i tercera sessió.

A la segona sessió de residència hem parlat i vist imatges sobre com era el nostre barri abans. La nostra companya Leire ha preuntat a la seva avia sobre l’antic barri i ens ha dit el seguent:

El passeig de la zona franca era un passeig sense asfaltar amb arbres plataners.El carrer ferrocarrils catalans era una via de tren, que venía des del port. Tot i que els trens van deixa de passar, les vies  van seguir estant allà. Van haver molts accidents i alguns mortals. La plaça marina era un prat.Foneria amb mare de déu del port passava una riera que l’aigua arribava al mar.A la plaça de les Matemàtiques hi havia una vaquería i la gent del barri anava a comprar llet. A l’església de Bartomeu hi havia una casa de pagès on hi havien horts i prats.El antic ambulatori Carles Ribes estava al carrer del foc amb nostre senyora del port. Es va fer un altre després de moltes manifestacions.A la casa del rellotge hi havia una fàbrica de cubells de llautó, i als voltants eren tot horts.Les escombraries de tota barcelona, acabaven a “cabalero”, actualment per la zona on està el estadi de montjuic. La acumul·lació de escombreries, desprenia una combustió natural, desprenent gasos tòxcs.

Després hem sortit al pati amb ampolles de plastic retallades per la meitat i les hem omplit de sorra de la part de l’hort. Això es un procés que durará les 22 sessións que farem durant el curs, i unes persones de la clase estan documentant visualment el que está succeint.

La tercera activitat que hem fet es buscant diferents tipus de plantes que hagin crescut al ciment i emmarcarles amb cinta que després hem pintat amb un subrratllador rosa per no perdre-les de vista.

Per ùltim a aquestes sessions finalitzem amb la pregunta seguent: què és documentar?

-Documentar es mostrar un procés.

Artistes que l’obra final és la documentació i, de vegades, el treball de camp o les cartogradies; Oriol Vila-Nova, Rodrigo Arteaga

Inula ens ha ensenyat el seu treball, un herbari què está en un museu.

Nosaltres documentarém les sessions en un paper doblegat en zig/zag i el procés de l’activitat de les ampolles d’aigua.

La benvinguda a Inula

El dia 28 de setembre, va se la primera vegada a “En Residència”, va vindre a l’aula la Inula una artista sta d’art contemporani, acompanyada de la Noemí Tomas i la Mercé Jarque, mediadores de la Fundació Miró.

Ens va parlar i presentar del que fariem en aquests mesos en “En Residencia”.

Va presentar que no sempre has de dibuixar amb un llapis i una goma també pots dibuixar amb plantes o objectes. Vam haver de treure tot el que tenim a l’estoig i posar-ho tot a terra, seguidament vam escollir l’objecte amb el que mai t’aguessis imaginat dibuixar. Des del tipex, goma, clips, cola, regla…Ens vam adonar de que així també es podía dibuixar.

Les opinions d’alguns alumnes són:

-Leire: El que més em va agradar d’ahir va ser que al treure les coses de l’estoig tinguéssim que sortir al pati i dibuixar amb algo que mai haguéssim imaginat que dibuixaríem, en el meu cas un clip. 

-Lidia: El que més em va agradar ahir va ser quan vam sortir al pati a fer uns dibuixos amb el material de l’estoig que pensavem que no es podia utilitzar per dibuixar.

-Lucía: Que vam sortir al pati amb les professores, la Inula i la Mercè i ens van ensenyar a pintar amb cola, etc.

-Ona: Ahir al sortir al pati després de parlar amb l’artista, vam tractar de fer art amb el que hi havia al pati, i realment em vaig sorprendre de com moltes persones han fet coses molt boniques i la col·laboració que vam tenir.