Jornada de contaminació

El dia 8 de febrer vam fer una exposició tots els alumnes que fem l’optativa de residència per l’alumnat de l’institut i els professors, amb tot preparat estàvem dividits per seccions on explicaríem les característiques de cadascuna.

Els espectadors anaven per seccions on apreciaven el que hem estat treballant durant tot aquest temps, exposició en la qual els protagonistes del projecte posen en comú l’estat del processos de creació. El motor d’aquesta trobada és genera ‘’contaminacions’’ per tota la comunitat educativa i que el institut sàpiga que és fa al optativa de residencia. Nosaltres els alumnes vam ser els protagonistes de la jornada i van deixar al professorat i als companys tan sorprès com entusiasmats.

Els diferents espais expositius i instal·lacions estaven al vestíbul de l’institut y parts comunes, la primera en presentar-la va ser una gran representació amb fils dels espais verds i les seves funcions, seguint, al costat hi havia un plànol del parc de Can Sabaté on tenia germinació de llavors que vam estar cuidant.

En unes reixes del costat estaven penjats uns quadres amb els resultats de l’excursió al taller de la Fundació Miró, darrere, amb un extens camp de sorra hi estaven les plantes que havíem cuidat durant tot aquests mesos, unes plantes que no porten llavors hi eren fruit d’un experiment per comprovar si podia créixer plantes sense llavors.

Fora, el taller mes dinàmic, on experimentaves amb fruita i hi descobries noves idees d’elles. Al ocupar un espai comunitari de l’institut van participar molts els alumnes i alguns professors de la comunitat educativa.

Preparació sessió Contaminació

Vam fent una pluja d’idees. De las quals vam triar cinc que es van desenvolupar fins a ser diferentes exposicions. Totes exposades en espais comuns de l’institut, vestíbul, passadissos i el pati.  

La primera exposar el seguiment de l’hivernacle ficant fotos del procés de cada setmana.

La segona, en marcs, exposar totes les imprentes que vam fer a la Fundació Miró, de fulles que vam anar recol·lectant.

La tercera, fer un mapa conceptual al vestíbul del institut indicant la relació entre els espais verds i les seves funcions.

La quarta, un germinat fet per tuballons vegetales, forman la silueta del parc de Can Sabater.

I per últim, un petit taller a pati amb dues taules, una plena de fruita i l’altre amb un paper gran fent de mantel. Vem pensar que la gent podia participar fent un dibuix per dins i per fora de la fruita que ells escollisin, fiquessin informació del gust, textura, llavors… i després se la poden menjar.

debat

La pluja de idees és una eina de treball que potencia la creativitat dels equips per trobar solucions a situacions concretes. Generalment, aquestes sessions de brainstorming es fan en un ambient més relaxat, ja que l'objectiu principal és que les idees flueixin. ... És una tècnica de treball en equip.

Aquestes son les idees que van sortir:

-Mercat

-Una presentació amb imatges que ensenyi el que hem fet fins ara.

-Cartells

-Esdeveniment

-Exposició

-Guia al mapa conceptual…

-Post a l'Instagram

-Mercat de llavors

-Concurs de preguntes a tota la comunitat

-Fer-ho en un lloc on el vegi molta gent i que cridi l'atenció

-Sorteig\Recorregut

-Instal·lació, ocupar lespai per parlar de lespai

-Gimcana

-El Joc

-El laberint com a recorregut

-Vídeo amb preguntes amb Respostes

Practica d ‘ estampació al taller de la Fundació Miró

 Vam anar d’excursió  a la Fundació Joan Miró.  Quan hi vam arribar vam anar a la part del jardí lateral on ens estaven esperant la Mercè, la Mari Carmen i la Noemí. Vam accedir a un barracó que hi havia instal·la i ens van ensenyar una premsa amb què treballaríem. Després vam sortir al jardí i vam escollir tres fulles. A continuació vam tornar al barracó i vam posar les fulles en un paper i aquest paper el vam tapar amb un altre paper i el vam introduir a una màquina que es diu tòrcul i les fulles van quedar impreses al paper.

les estampes

un moment del procés

detall de la taula de treball