BEATRIZ FERNÁNDEZ A L´INSTITUT PEDRALBES.

Des de Beatriz Fernández EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/pedralbes1920/2020/06/18/beatriz-fernandez-a-linstitut-pedralbes/

Ha estat una presentació meravellosa, ens hem trobat molt ben acompanyats, i hem gaudit del compartir una estona, una conversa, la feina d´aquests darrers mesos, el vídeo de la Bea, les paraules dels nois, les preguntes dels assistents, els desitjos de futur. Hem gaudit d´estar junts i de que les emocions i l´experiència compartida travessessin les pantalles del cadascú a casa seva. Gràcies als que heu vingut, sense vosaltres no hauría estat possible.!

I Aquí el mega document, marca de vida un tempteig des-de el no saber a l´e

ESO QUE HACE DESAPARECER LA DISTANCIA ENTRE TU CUERPO Y EL MÍO.

NEW ORDER NEW FANCY Óscar Martín EN RESIDÈNCIA a l’Institut Zafra

Des de Óscar Martín EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/juanmanuelzafra1920/2020/06/16/new-order-new-fancy-osca-martin-en-residencia-a-linstitut-zafra/

New Order New Fancy

“New Order” per la situació especial que ens ha tocat viure derivada d’aquesta pandèmia global, y “New Fancy” en nom de pa potencialitat d’aprendre i generar realitats i noves connexions creatives, positives i imaginatives. Fantasia, goig i creativitat com a eines. Presentem una sèries de peces sonores, dibuixos i partitures experimentals que hem anat desenvolupant durant aquest període. Ens hem inspirat en allò sensorial, en l’escolta atenta i en experiències sinestèsiques, hem anat filant traduccions, seguint mapes i connectant sons. Llancem el nostre material a l’univers virtual acompanyat també d’una peça audiovisual feta amb la col.laboració de l’artista Violeta Mayoral.

Óscar Martín

New Order” por la situación tan especial que nos está tocando vivir con esta pandemia mundial y “New Fancy” en aras de la potencialidad de aprender y generar realidades y nuevas conexiones creativas, positivas e imaginativas. Fantasía, gozo y creatividad como herramientas. Presentamos una serie de piezas sonoras, dibujos y partituras experimentales que hemos ido desarrollando durante este periodo. Inspirándonos en lo sensorial, en la escucha atenta y en experiencias sinestésicas hemos ido hilando traducciones, seguido mapas y conectado sonidos. Lanzamos nuestros material al universo virtual acompañado también de una pieza audiovisual hecha en colaboración con la artista Violeta Mayoral.

Óscar Martín

Vols parlar taula?

Des de Maria Llop i Vanesa Varela EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/doctorpuigvert1920/2020/06/18/vols-parlar-taula/

Hem finalitzat la residència a distància, trobant-nos setmanalment, conversant, treballant, pensant… i sobretot brodant!

Hem preparat una peça molt especial, i us volem convidar a la propera tardor a un àpat també molt especial… Mireu, mireu…

I aquí, un petit resum visual del què han estat aquests mesos de treballs! Quina emoció recordar tot aquest temps compartit!! Amb ganes de retrobar-nos, de retrobar-vos!!

Vols
parlar taula?

Maria Llop
i Vanesa Varela EN RESiDÈNCiA a l’Institut Doctor Puigvert

amb les i els alumnes Rut
Barrios, Clàudia Coll, Claudia Domingo, Edna García, Candela García, Joana
Jorba, Lucía Labrador, Sara López, Érika López, Hugo Montero, Lizzy Murillo,
Ohiane Pizarro, Anna Lara Quinten, Daniel Rivilla, Abril Rueda, Gisel·la Serra,
Natalia Torrubia i Lucía Valtuille i les
professores Mercè Gaja i Carol Vega.

Realitzat en el marc de l’11a edició de Creadors EN RESiDÈNCiA als instituts de
Barcelona, un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i del
Consorci d’Educació de Barcelona, ideat en cooperació amb
l’Associació A Bao A Qu.

La residència Maria Llop i Vanesa Varelaa l’Institut Doctor Puigvert ha estat comissariada i coordinada per l’Associació A Bao A Qu.

Parlem i brodem des de la distància!

Des de Maria Llop i Vanesa Varela EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/doctorpuigvert1920/2020/06/18/parlem-i-brodem-des-de-la-distancia/

Ens hem tornat a trobar virtualment per compartir les nostres frases i brodats sobre els tovallons. Malgrat el confinament, estem en marxa!

Comencem les sessions compartint com ens trobem, què fem… resolem els imprevistos de la tecnologia i ens posem a treballar… Hi ha qui aprofita la videotrucada per prosseguir brodant!!! Ja vam descobrir a l’inici d’aquest procés que teixir, brodar, cosir… era de sobte un nou espai per parlar!! De fet d’aquí va sorgir la frase de la nostra pancarta “Aquí teixim converses… amistats… coneixements!!

Molts hem avançat amb el treball i el podem mostrar. Ho fem davant la càmera per poder-ne parlar, i alhora ens enviem les imatges. No tots tenim materials, alguns tenim problemes per trobar-ne o en tenim que no són prou adequats (fil massa prim, no trobem tela…) però mica en mica anem resolent aquestes petites dificultats!

La Vanesa també ens mostra alguns referents que per a ella son inspiradors… accions, performances al voltant de la taula, la cuina i el brodat… seguim pensant en la nostra peça final!!

Compartim algunes imatges de la trobada i dels brodats:

Presentació “TPU-tod@s para un@” Isamit Morales En Residència a l’Institut Escola Trinitat Nova

Des de Isamit Morales EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/trinitatnova1920/2020/06/17/presentacio-tpu-tods-para-un-isamit-morales-en-residencia-a-linstitut-escola-trinitat-nova/

Divendres 19 de juny a les 17h presentem TPU-tod@as para un@.

Us convidem a un live d’instagram on conversarem sobre el nostre projecte junt a la Isamit, divendres 19 de juny a les 17h.

https://www.instagram.com/holatpu/?igshid=1rohaxlb27skj

Despés de la presentació a l’Instagram podre escoltar el nou podcast compartit en la bio d’instagram. Us deixem aquí l’enllaç per escoltar-ho a partir de divendres.

www.mixcloud.com/holatpu/tpu-1

Reflexions de les últimes sessions

Ens fa molta il·lusió presentar el resultat del nostre projecte. Hem fet un camí on tots hem après, entre d’altres moltes coses, que el procés de creació és incert i sorprenent, que hi ha diferents maneres d’expressar-nos, i que cadascú troba la seva manera, que absolutament tot parteix d’una primera idea que va evolucionant…

Sobre el procés de En Residència: 

“He aprendido a cultivar la paciencia, a no controlar lo que tiene que pasar y que cuando estás en el proceso las cosas tienen su propio camino (…) También descubrir que las sesiones han sido un espacio de encuentro más allá del proceso”.

“Cuando escuché el primer podcast me emocioné mucho y me gustó también ver todo el trabajo que hemos hecho”

Sobre el treball en equip:

“He descubierto que soy bueno en generar ideas y tengo algunos conceptos sobre lo que quiero hacer claros, pero se me da peor crearlos con las manos (…) Otro puede construir lo que yo he imaginado”.

“Todos para uno tiene sentido si lo hacemos juntos”

Sobre nosaltres mateixos: 

“He descubierto géneros de música que no conocía”. 

“He visto que tengo mucha imaginación y que puedo imaginar muchas cosas”.

“He visto que se me da bien materializar tanto mis ideas como las de otros”

ESCULTURES DE COMPANYIA

Des de Alejandro Palacín EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/vallhebron1920/2020/06/17/escultures-de-companyia/

Les darreres sessions hem treballat a distància en la concepció de les ‘Escultures de companyia’.

Hem descobert unes escultures prop de l’institut i n’hem tingut cura, les hem acompanyat i també ens han acompanyat. Hem pensat de fer-los unes escultures que les puguin acompanyar.

Les escultures estan situades en un itinerari prop de l’institut:

Els mistos: foc, fum i aigua:

En relació a l’escultura de Claes Oldenburg, hem concebut una peça que representi el foc, el fum i l’aigua, imaginant que els grans llumins han estat encesos o just s’han acabat d’apagar:

Brossa, les lletres que imaginem

Hem descobert que Brossa estava molt interessat en la màgia i hem volgut fer unes escultures que s’aguantessin “com per art de màgia”… N’hem fet esbossos, però hem optat per canviar d’idea…

Sabem que les lletres en Joan Brossa, són importants i aquesta escultura està construida a partir de la lletra ‘A’ i de signes tipogràfics… així que construïm noves lletres que completen el text inconegut. Són alhora anamorfismes, que només ens mostren les lletres des d’un punt molt concret:

Dime dime querido

Descobrim l’escultura de la Susana Solano amb aquest títol tan misteriós, i l’escultura també ho és… tothom s’hi vol enfilar, així que decidim fer una escultura de “pedra de ferro” que ens permeti enfilar-nos-hi. De fet, al llarg dels anys, aquesta escultura ha estat acompanyada de diversos esglaons que permetien enfilar-s’hi.

Les ciutats imaginàries als Jardinets de Carles Soler

Hem imaginat ciutats somniades, escultures que ens remeten a móns imaginaris… i hem descobert que molts de nosaltres també fem ciutats irreals amb l’ordinador…

Partint d’uns referents escultòrics, dissenyem les peces que seran alhora peanes per mostrar els fragments de la ciutat que va imaginar Carles Soler.

Tenim moltíssimes ganes d’instal·lar les nostres peces al costat d’aquestes grans escultures… després de l’estiu, farem un itinerari guiat per recórrer i mostrar les ‘Escultures de companyia’.

Escultures de companyia

Alejandro Palacín EN RESiDÈNCiA a l’Institut Vall d’Hebron

Amb els i les alumnes Daniil Alimov, Lilian Giannell Córdova,  Diego Dalmases, Noa Fernández, Alejandro Ginés, Sergio Gómez, Nikol Hayday, Mohammad Suqlain Khan, Pau Mayo, Marlyn Carolina Rodríguez, Erika Rosa, Daysi Norelys Tabora i Yi Jie Wu i la professora Laura Murillo.

CORONA TIME. EN RESIDÈNCIA DES DEL CONFINAMENT. 5 de maig.

Des de Beatriz Fernández EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/pedralbes1920/2020/06/16/corona-time-en-residencia-des-del-confinament-5-de-maig/

Beatriz Fernández: “Creo que sería importante encontrar un tema al que todos nos podamos unir, algo común que nos sirva para estar juntos, algo interesante como construcción de colectividad y como negociación.

GEORGINA HIDALGO: Si, se puede!!!

La Bea comença la sessió preguntatnt als alumnes com estàn i com es troben, comenten que una mica agoviats per les entregues de tasques acadèmiques, ja tenen

Anna tiene pensado,Edurne tiene frases sueltas, no son rollo cancion, Jordi tambien tiene frases. 

Els alumne estan una mica dsconectats, es dificil connectar amb ells. Pregumtem per les frases que ha escrit, alguns les han pensat durant la setmana, 

Pensamientos, sensaciones d ecosas que imaginais, deseais, 

Laia: 

NAJLAE: i HAJAR : se comprometen a pasar algo x el grupo. 

DANI: no ha podido pensar nada

JORDI: 

hecho de menos salir con mis amigos. 

me gusta despertarme cada mañana viendo el mar. 

cuando me pongo a dibujar es el momento para poder desconectar.

ULTIMOS 10 Minutos. 

Darrera proposta de la Bea, feu un  cartell amb una frase del que volgueu, del que us inspiri, Claudia del que voleu fer en sortir d aqui, busqueu una posicio de descans a la taula, la cadira , el terra i posar la frase . 

CORONA TIME: PRODUCCIó COL·LECTIVA DURANT EL CONFINAMENT/ ECHO DE MENOS.

Des de Beatriz Fernández EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/pedralbes1920/2020/06/16/corona-time-produccio-col%c2%b7lectiva-durant-el-confinament-echo-de-menos/

Beatriz Fernández: “Hicimos fotos de familia en el parque (…) Derivamos cantando por la memoria del cancionero popular y propio de nuestra infancia y adolescencia observando su efecto en el cuerpo, avanzando juntas, nos nombramos gritando todos a una.”

HECHO DE MENOS

Ho hem aconseguittttttt !!!. Lletra composta per Georgina Hidalgo a partir de les frases dels seus companys durant el confinament.

Echo de menos los abrazos y los paseos,

mis amigos y mis deseos, y también el bocata del recreo.

Menos, uh, uh

Cada mañana ver el mar, con mis amigos estar y al dibujar desconectar .

Veo, uh, uh. como los pájaros vuelan, libres aquí lideran, cantan y a todos nos consuelan.

Veo. Mis vecinos en la terraza, sin poder salir de casa y este calor que nos abrasa.

Un día más y sigo aquí, no puedo más, quiero salir quédate en casa , ten paciencia y volverás a vivir. !

Pronto podremos salir correr, gritar y poder decir: por fin, a todos os puedo sentir muy cerca de mi hoy no vamos a dormir tú, tú, tú, tú, dices que me quieres ver ahora puedes, ven aQUI. nada de abrazos pero soy feliz por que a mi lado sé que volverás a estar.

sé fuerte, sé fuerte, sé fuerte, sé fuerte, muy fuerte, muy fuerte, por que lo eres, puedes, tú puedes, sé fuerte, fuerte, fuerte, tú puedes, lo eres: fuerte.

Echo de menos los abrazos y los paseos, mis amigos y mis deseos. Y también el bocata del recreo.

D´Esquerra a dreta i de baix a dalt: Júlia Sánchez, Ada Llopis, Rubén Rosales, Ainara Coria, Najlae Haddad, Laia Marín, Rosita Revollo, Anna López, Edurne Ballesteros, Claudia Lidón, Hajar Ouacha, Mª José Garcia, Beatriz Fernández, Georgina Hidalgo, Rubén Álvarez, Jordi Sáncez, Quim Aubach.