28 de gener de 2020.: Visita al MNAC

Des de Anna Dot EN RESIDÈNCIA https://blocsenresidencia.bcn.cat/mariaespinalt1920/2020/04/24/28-de-gener-de-2020-visita-al-mnac/

Vam visitar el MNAC. La Sandra Figueras ens va fer de guia i ens va introduir en aquest inmens laberint de sales, passadissos, sostres, terrats… En grups vam entrevistar a diferents treballadors del museu: 

  • a en Jordi Casanovas (Departament de registre d’obra)
  • a la Mireia Mestre ( Àrea de restauració i conservació preventiva )
  • a en Xavier Abelló (Àre d’infraestructures i serveis generals)

Vam poder fer una visita no habitual dels espais: vam veure tallers de restauració, les sales de màquines i zones dels treballadors.

A banda de donar-nos moltes respostes, aquesta visita també ens ha obert moltes preguntes. Serà possible guardar una càpsula del temps al MNAC? Què hi posarem a dins? Com ha de ser?

Si existeix un lloc sense història, potser aquest lloc és el que ve inmediatament després del moment present, un espai del que encara no se n’ha dit res i no som a temps de dir-ne res. Alhora, aquest espai se’ns escapa ràpidament. Si aquest és un lloc sense història, és també un lloc molt fugisser. Però, a més, potser també és un lloc que podem aprofitar per fer que hi passi allò que nosaltres volem que sigui la història del futur. Si no existeix un lloc sense història, i si la història, tal com ens va dir en Xavier Abelló, respon els perquès del present, quines volem que siguin les respostes als per quès del futur? Potser les podem crear nosaltres?

Idees per a les properes sessions Projecte artístic Future Library, de Katie Paterson, a la Biblioteca Deichman Bjørvika d’Oslo, a Noruega.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *