Dimarts de treball de camp!

Avui, dimarts 29 d’octubre hem sortit al carrer per treballar tota la sessió. Amb una làmina dividida en quatre parts ens hem dedicat a dibuixar allò on un membre del grup decidia parar el trajecte. L’atzar, la sorpresa, el detall han aparegut del no res! de la mateixa forma han sorgit idees i propostes per treballar properament. Seguim entrenant la nostra mirada!

Seguim dibuixant!

Aquest dimarts 22 d’octubre hem observat exemples de diferents formes de dibuixar la ciutat com Stephen Wilthshire o Vasco Mourao amb o exemples del que hem anomenat “la ciutat-llenç”, el “dibuix denúncia”, i l’activisme urbà d’artistes com Banksy entre d’altres. Després hem canviat de registre per realitzar retrats en primer pla, cara a cara entre nosaltres i amb l’oportunitat de poder afegir-hi paraules.

Veure i pensar

Avui dimarts 15 d’octubre a l’aula amb la Clara hem tornat a repassar les idees introduïdes en la primera sessió: millorar, entrenar la mirada o prendre consciència de tot allò que passa per davant nostre. El primer dia vam representar sobre paper amb els pinzells el nostre recorregut des de casa fins l’institut.

Avui hi hem tornat a pensar. L’objectiu és poc a poc trobar la nostra pròpia veu que sabem que està en algun lloc d’aquesta mirada. Aquest fet ens ajuda a observar, a ser conscients del que veiem…a vegades ens perdem coses que ens passen per davant dels nostres ulls. Pensar-hi ens ajuda a construir el nostre propi relat, el que volem narrar potser de la nostra vida. Creem un recorregut entrenant la nostra mirada? Ens aturem a pensar en el que veiem i vivim. Sortim una estona a observar i dibuixar al carrer!

Comencem la residència amb la Clara!

Dimarts 8 d’octubre, són les 8 del matí. un grup de 16 alumnes del 3r d’ESO de l’Institut Salvador Espriu, el professor de Ciències Socials i Història de l’art Sergi Abate i l’orientadora Mònica Sandoval comencen a gaudir de la companyia i el treball de l’artista En Residència a l’Institut Salvador Espriu de Plaça de les Glòries de Barcelona, Clara Nubiola.

Avui la Clara ens ha explicat algunes de les seves idees per al nostre treball conjunt així com ens ha preguntat sobre les nostres percepcions al voltant de les ciències socials. També ens ha explicat altres coses molt interessants sobre els recorreguts urbans i hem acabat fent el primer nostre producte artístic! hem dibuixat amb pinzells!