Visita al Museu del Disseny de Barcelona

Avui divendres 22 de novembre ha sigut un dia especial. Hem visitat la nostra institució veïna i col·laboradora del nostre projecte, el Museu del Disseny i de les arts decoratives de la nostra ciutat. Hem gaudit d’un gran espai-mirador exclusiu per nosaltres per poder mirar-pensar-dibuixar durant 2 hores! tot seguit hem visitat algunes de les sales d’exposició. Ens hem aturat concretament a la magnífica exposició de disseny bàsicament gràfic amb l’exposició de pòsters “Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003”. Seguim treballant quin relat volem explicar mitjançant el dibuix i la nostra mirada de l’espai urbà que ens envolta.

Treball teòric

Avui dimarts 19 de novembre hem realitzat treball més teòric a l’aula. Hem analitzat totes les fotografies realitzades la setmana passada així com els resultats de la post-producció amb l’edició mitjançant retalls i filtres. També ens visionat el treball d’arquitectes i fotògrafs que ens poden inspirar en la nostra recerca del relat urbà propi, individual. Aquí tenim algunes de les impressions que els alumnes han expressat:

 • Carla: El que hem fet durant aquest dies es moure’ns per la ciutat i veure i dibuixar coses que ens agradaven;  m’ha semblat molt guai per inspirarme i per ser més creativa.
 • Piero: Del que es tracta en aquesta activitat és moure’s pels carrers de Barcelona mentres dibuixes coses que ens agraden.
 • Joan: a mi m’agrada sortir per dibuixar la nostra ciutat i també fixar-se en el que mirem i el nostre recorregut que fem quan sortim fora del institut.
 • Dani: a mi m’agrada quan sortim fora i dibuixem el que veiem o pensar alguna cosa que canviaries de la ciutat.
 • Camila: A mi no m’agrada molt dibuixar però, aquest dies que hem estat sortint al carrer dibuixant mentres donavem voltes per el barri m’he adonat que tampoc em disgusta tant.
 • Kevin: A mi tampoc m’agrada dibuixar però les activitats que estem fent a la classe són agradables i el dimarts que ve sortirem a fer fotos per el barri i això m’agrada molt mes. 
 • Angel: Hem fet recorreguts a llocs com al parc de Glòries a fer dibuixos de qualsevol cosa, com la Torre Agbar, bancs, cotxes etc…   
 • Aina: Jo em sento molt còmode quan sortim, ens fixem amb el nostre entorn, dibuixem. És molt relaxant i tranquil.
 • Anwar: Aquest projecte està molt ben pensat. A mi m’agrada, encara que no se’m dóna bé dibuixar, per jo crec que al llarg del curs aprendré moltes coses noves i gaudiré molt sobre aquest projecte.
 • Abraham: Aquest projecte m’està agradant molt. Jo no sé dibuixar però aquí
 • Vika: quan vam sortir la primera vegada a mi no m’agradava dibuixar molt, però ara m’agrada molt més. 
 • Deyran: m’agrada dibuixar i no m’agraden tant les fotos.
 • Sonia: aquest projecte m’ha agradat molt, abans no m’agrada dibuixar ni em cridava l’atenció, però ara m’agrada bastant i em crida molt més l’atenció. Ha estat una molt bona idea fer aquest projecte, tranquil·litza molt i tens la llibertat de dibuixar, escriure o fer fotos de qualsevol cosa que et vingui de gust en aquell moment.

Nico: M’ està agradant molt aquest projecte perquè et dóna la llibertat d’expressar-te molt. Malgrat que a vegades es fa una mica avorrit, les activitats que fem són molt xules.

Fotografies

Avui dimarts 12 de novembre hem sortit a fotografiar la ciutat, el nostre entorn més proper, el barri. Ens hem dividit en tres grups: uns hem treballat plans alts, d’altres plans baixos i la resta plans mitjans. Hem reflexionat sobre la nostra recerca constant d’un relat propi i urbà. Ens ho hem passat bé tot aprenent coses noves. Els resultats amb post-producció són sorprenents. Aquí en teniu alguns exemples.

Jornada de reflexió i recopilació

Avui dimarts 5 de novembre portem ja amb aquesta cinc sessions de treball amb la Clara. Avui però hem reflexionat sobre la feina realitzada fins la data d’avui. Hem seguit coneixent d’altres expressions artístiques urbanes i hem parlat de la percepció de la ciutat, del relat i el relat crític, la consciència d’urbanisme i creació artística així com de la pròpia creació d’històries i dels mapes subjectius. Després hem recol·lectat tota la nostra producció fins aquest dimarts per penjar-lo a les parets de la nostra aula per fer-nos conscient de la petita exposició que ja podem fer! emocionant!