Taller de disseny

Avui divendres 28 de febrer hem visitat l’espai que utilitzarem per la nostra exposició al Museu del Disseny de Barcelona (Disseny Hub Barcelona). Hem pogut tornar a gaudir de l’exposició “Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003” on ens hem centrat en el disseny de pòsters observant com el color, la composició i la tipografia són essencials per la creació gràfica. Tot seguit hem realitzat un molt interessant taller de disseny gràfic! molt xulo!

Seguim treballant!

Res s’atura! amb l’horitzó de la nostra exposició al museu del disseny a finals d’abril, avui dimarts 25 de febrer hem seguit treballant vers aquest objectiu. Primer hem recapitulat una mica la nostra exposició de la setmana passada davant el claustre i després hem desmuntat la petita mostra que vam oferir al gimnàs del centre. Hem repassat tasques a fer en el nostre calendari de treball i hem sortit a la plaça de les glòries a celebrar la nostra bonica presentació tot esmorzant plegats i seguint dibuixant!

Presentació davant el Claustre

Avui dimecres 19 de febrer ha sigut un dia molt especial. Els alumnes participants en el projecte han presentat, en primícia, tota la feina feta davant el claustre de professorat del centre. Hem rebut representants del Museu del Disseny i el Carles Giner (Icub i “En Residència”). Havíem preparat la sessió a consciència, cada alumne presentava la seva doble pàgina i mostràvem per primer cop el nostre primer fanzine realitzat amb la Clara! Realment ha sigut una jornada emocionant, muntant una mini exposició d’aquest “work in progress” fins la data d’avui.

Fins 5 minuts abans de començar la sessió de claustre hem estat muntant, retallant, penjant, enganxant el treball de l’alumnat a 2 murs enormes del gimnàs de l’insti!! trepidant! hem treballat molt i estem molt contents. Cada alumne ha pogut expressar de forma individual i en el context de tot el grup la seva feina, la seva visió particular d’aquest relat urbà que estant construint amb la seva pròpia veu, mirada i compromís. Felicitats!!

Tanmateix anunciem les dates de la nostra propera exposició al Museu del Disseny del 28 d’abril al 10 de maig! n’anirem parlant! encara estem a mig camí!

Molta feina!

Avui dimarts 11 de febrer ens hem centrat en diverses tasques, la majoria dirigides a la preparació de la presentació que realitzarem el proper dimecres 19 de febrer davant del claustre del nostre institut. En primer lloc hem estat acabant el disseny de les dobles pàgines, que cada alumna prepara, per al fanzine que acompanyarà la nostra presentació. Així la Clara podrà ajudar-nos afegint-hi, si s’escau, una post-producció i la seva posterior maquetació i impressió a paper. Seguidament hem visitat l’espai del gimnàs del centre, on realitzarem la mini-exposició del material que tenim seleccionat per també acompanyar la presentació del dimecres 19 de febrer. Finalment hem anat a la plaça de les Glòries, allà mateix on tot va començar a principis d’octubre a fer més recerca d’elements que té i que hauria de tenir, segons nosaltres, una plaça.

Primer gran repte: maquetant en brut!

Avui dimarts 4 de febrer hem començat a fer la maquetació del que serà el nostre fanzine i presentar-ho la tarda del 19 de febrer a tot el claustre del nostre centre, així com aprofitant la ben entesa, explicarem en què consisteix el nostre projecte fins la data d’avui i quin objectiu final tenim! . Cadascú de nosaltres està preparant i s’encarrega d’una doble pàgina, que correspon a un dia de treball diferent fins la data actual. En aquest fanzine de resum del nostre treball hi haurà un títol, imatges i text preparats mai més ben dit amb el “corta y pega”. la Clara ens ajudarà aplicant una post-producció a la nostra maquetació en brut. Estem molt il·lusionats de poder fer una primera mostra al públic del nostre treball!