Ordenant material

Aquest dimarts 10 de desembre hem estat ordenant el material que hem produït durant aquest trimestre. Primer, hem despenjat els nostres dibuixos i els hem ordenat per dates. Alguns de nosaltres al acabar d’ordenar el material, hem realitzat un darrer dibuix lliure sobre una acció o cosa de l’aula que volguéssim expressar en aquell mateix moment.

Nico: “En general durant aquest trimestre hem estat molt connectats amb el món de l’art, observant molt, escoltant i dibuixant. Una mecànica de treball molt diferent a la que estem acostumats a fer. Personalment m’està agradant molt aquest treball, estic descobrint una altra visió de la vida i tot i que no m’agrada molt dibuixar m’ho estic passant molt bé”.

Anwar: “Aquest trimestre m’ha agradat aquesta matèria perquè no té res a veure amb les altres. No m’agrada dibuixar però cada vegada va desapareixent aquesta idea. Em sento còmode i lliure”.

Piero: ” Durant el trimestre m’he sentit a gust perquè hem estat fent dibuixos i fotos pel carrer”.

Ángel: ” Aquest trimestre en aquesta matèria ha sigut genial poder tornar a intentar dibuixar ja que no m’agradava però en general m’ha agradat el que hem fet”.

Samreen: ” Quan dibuixo em sento molt relaxada i dibuixo també quan tinc temps lliure”.

Dani: ” El que més m’ha agradat és fer fotos per la ciutat i després editar-les al nostre gust. M’he sentit molt bé perquè hem fet coses molt diferents com dibuixar i escriure coses que canviaríem de Barcelona”.

Carla: “En aquest trimestre ens hem dedicat a sortir al carrer i dibuixar i fer fotos. Aquesta experiència ha sigut molt xula i diferent a les classes normals i això és molt divertit”.

Aleksander: “Em sento bé dibuixant coses que tinc al meu cap o també dibuixant el que veig. M’agrada molt sortir al carrer perquè és una sensació molt diferent del què és estar a la classe. També m’agrada l’organització de la Clara, la Mònica i el Sergi. Quan no saps què dibuixar, la Clara ajuda molt a tothom.

Visita a l’estudi de Guilhem Senges

Avui dimarts 3 de desembre hem treballat primer amb la Clara dins l’aula. Hem visionat les postproduccions de les nostres il·lustracions i textos realitzats al Museu del Disseny. Hem reflexionat sobre la constant recerca, aquest cop mitjançant el dibuix i els títols i subtítols, del nostre propi relat. Què volem explicar? volem criticar? volem descriure? denunciar? quina és la nostra història dins el paisatge urbà? Hem treballat la correlació dels textos amb els dibuixos. Aquí podem veure algunes de les produccions.

A la segona part de la sessió d’avui hem anat a visitar l’amic Guilhem Senges. Guilhem és un escultor i fotògraf francès. El seu treball explora les connexions entre ambdós mitjans en un diàleg artístic experimental. Les instal·lacions interactives i sonores juguen amb la màgia dels processos fotogràfics, utilitzant càmeres estenopeiques de petit i gran format, així com enormes càmeres fosques que permeten a l’espectador endinsar-se en aquest fascinant univers.

Amb el Guilhem hem pogut parlar de l’art, de l’ús de l’espai urbà, dels diferents projectes en els quals ha treballat així com de la seva passió per la fotografia artesanal. Hem gaudit de les seves explicacions arran del complex i lent procés que utilitza per l’art fotogràfic on la dimensió temporal pren un caire molt rellevant. Així doncs hem tocat algunes de les seves obres i , en canvi en l nostre temps, se’ns ha fet molt curt! Aquí podeu veure alguns del dibuixos que hem fet inspirats en el seu taller.

http://www.espronceda.net/ca/?portfolio=guilhem-senges
https://www.guilhemsenges.com/
https://www.guilhemsenges.com/
https://www.guilhemsenges.com/
https://www.guilhemsenges.com/
https://www.guilhemsenges.com/
https://www.guilhemsenges.com/