Visita a Can Framis

Avui divendres 31 de gener hem visitat el projecte “Nacer de un trámite” de Bruno Ollé a l’espai Can Framis del Poble nou . Aquest projecte forma part d’una residència de l’edició anterior del programa “creadors en residència” als instituts de Barcelona. Durant el curs 2018-19 un grup d’alumnat del 4t d’ESO de l’Institut Narcís Monturiol juntament amb Bruno Ollé es van plantejar què implica fer-se gran, què ens preocupa, què ens emociona i com podem expressar-ho amb l’art. Ens ha agradat molt com altres alumnes d’una altra residència han creat i exposat el seu propi projecte amb la veu dels propis alumnes que han expressat allò que senten en un moment determinat.

Registrant elements de l’espai urbà

Avui dimarts 28 de gener hem sortit a caminar per la plaça de les Glòries amb un objectiu molt concret: comptar elements de l’espai urbà. Cadascú de nosaltres es fixava en un element diferent i l’havia de registrar, numerar la quantitat del mateix en un full de forma que es relacionés, en aquest full mitjançant espais, amb els moments o espais temporals en que l’hem registrat. Hem registrat fanals, excrements de gos, cotxes, camions, passos de vianants entre d’altres. Quin és per tant així el nostre veritable espai urbà?

Treballant tipografies

Avui dimarts 21 de gener la Clara ens ha començat a introduir en el treball de la nostra tipografia personal. Hem realitzat tot l’abecedari, tant en majúscula com en minúscula observant primer diversos estils per inspirar-nos i crear el nostre propi registre. Després hem reflexionat sobre tres conceptes que estem treballant recentment, tant amb icones com text: Paisatge, ciutat i territori.

Valoració del trimestre

Aquest dimarts 17 de desembre hem reflexionat sobre la feina realitzada des de l’inici de curs i hem anat perfilant quins poden ser els propers escenaris, objectius i metodologies a utilitzar en la segona part d’aquest projecte. Així mateix hem penjat a les parets de l’aula la majoria de les nostres produccions encaminades a cercar quin relat volem mostrar del nostre barri i ciutat per tal de seguir reflexionant i perfilant la nostra mirada. Ens retrobarem amb la Clara el divendres 17 de gener a la Casa Elizalde on realitzarem una activitat relacionada amb el seu proper projecte i exposició.