ESCRIPTURA I REESCRIPTURA D’ESCENES

Ja hem començat a escriure les nostres escenes!

Després de treballar de manera individual en diferents escenes basades en situacions i esdeveniments que hem escollit lliurement, les hem compartit de manera anònima amb la classe.

D’aquesta manera, hem pogut llegir-les en veu alta sense sentir-nos jutjades i hem gaudit molt sentint-les. Després, hem començat a preparar com posar-les en escena.

Encara ens queda molta feina al davant. Qui són els personatges d’aquestes escenes? Tenen un passat? Quines relacions tenen entre elles? On viuen? Tenen pors? Somnis? Què desitgen? De moment TOT SÓN PREGUNTES. 

COM GENEREM LA CONFIANÇA? ON S’AMAGA?

Fa unes setmanes vam parlar amb la Lucia perquè volíem aprendre a confiar en els companys i companyes, així que ens va proposar diverses activitats per anar-la generant a poc a poc.

La que més ens va agradar va ser la de tapar-nos els ulls i seguir un company que feia de guia.

Al principi ens feia una mica de cosa perquè havíem de confiar ell cegament, però a poca poc, vam anar agafant confiança i ens ho vam passar bé.

Fins i tot vam sortir al carrer! Esperem que gràcies a totes aquestes activitats que ens proposa anem confiant cada vegada més els uns en els altres i passem de ser un grup a ser un equip.

LA POSIBILIDAD DE LA TERNURA

Ara fa tres setmanes algunes vàrem poder gaudir de l’obra “La posibilidad de la ternura” una obra escrita i interpretada per joves xilens de 13 a 17 anys.

Vam anar amb la Lucia i els profes al Teatre Lliure de Montjuïc, per alguns ha estat la primera vegada que ho fem!

Després hem tingut l’oportunitat de parlar amb tots ells, 7 actors molts d’ells de la nostra edat, i escoltar com ha estat el seu procés creatiu. Ens han parlat de generar un espai segur, de confiança entre tots ells.

Cada vegada se’ns fa més evident la necessitat de confiar en els altres i de com ens necessitem per aprendre a confiar en nosaltres mateixes.

QUÈ FEM? CAP A ON ANEM?

Som l’alumnat de 3r que participa en aquesta optativa i volem dedicar aquesta primera entrada del blog a fer una petita introducció tractant d’explicant què fem i amb qui. 

Aquest curs estem treballant amb la Lucia del Greco, que és filòloga, escriptora i directora teatral.

De moment estem fent moltes activitats relacionades amb la creació de confiança i dinàmiques de relaxació. 

Encara no sabem quin serà el producte final, tampoc tenim clar què estem fent, però imaginem que aquestes sessions d’iniciació amb la Lucia ens ajudaran entendreu.