3, 2, 1… ACCIÓ!

Des de fa uns dies que sembla que vivim al Teatre Lliure de Montjuïc. Ens ha costat molt arribar fins aquí.

Avui estrenarem l’obra que portem tot un curs preparant i NO PODEM ESTAR MÉS NERVIOSES.

Només podem dir una cosa: MERDA, MERDA, MERDAAAA!

MÉS A PROP DE L’ESTRENA

La setmana vinent tenim un assaig obert al Centre Cívic Congrés-Indians, l’espai on hem estat assajant durant tots aquests mesos. Serà un gran esdeveniment en el qual mostrarem, per primera vegada, la versió definitiva de l’obra que hem estat preparant amb la Lucia.

Han sigut uns mesos intensos en els quals hem treballat molt amb ella per poder obtenir aquest resultat i ens fa molta il·lusió poder compartir-la amb tots vosaltres!

Estem molt nerviosos perquè hi ha moltes coses que encara no tenim clares.

Cada dia eliminem o transformem parts de l’obra, cosa que vol dir que constantment dubtem de tot, de fet, ara per ara, no sabem encara si anem endavant, en cercle, fent ziga-zaga…

Tot i que sabem cap on anem, no tenim clar com hi acabarem arribant. No obstant això, estem segures que amb l’ajuda de la Lucia, tot sortirà bé!

PRIMER ASSAIG AL TEATRE LLIURE

Avui hem anat al Teatre Lliure i hem fet el primer assaig a la sala on estrenarem l’obra.

Hem pogut assajar tota l’obra i ens hem familiaritzat amb l’espai.

Cada vegada tenim més confiança en nosaltres i el text ens surt amb més fluïdesa. La Lucia ens està guiant per treure el millor de nosaltres i estem molt emocionats i emocionades pels progressos que estem fent.

Encara no ens podem creure que actuarem en un teatre de veritat davant de més de 100 persones, però en tenim moltes ganes!

OBRIR L’ASSAIG AL CLAUSTRE

Dimecres passat vam mostrar a tot el claustre de l’Alzina algunes escenes de l’obra que estem preparant amb la Lucia.

Vam assajar una estona per acabar de revisar els últims detalls i el text.

Amb la Lucia estem treballant molt el fet de ser un grup.

Totes hem d’anar a una, que és una cosa que ens costa molt.

Vam representar diverses escenes davant de tot el claustre! Fer-ho ens ha ajudat a entendre que encara ens queda molta feina per fer, moltíssima!!! Representar una obra, mostrar-se a l’altre implica una responsabilitat.

Acabem la sessió oberta amb moltes més preguntes que respostes que, ben segur, ens ajuda (i ens espanta també una mica) a fer-nos una idea del que serà fer dues representacions amb un públic desconegut al Teatre Lliure.

Ara tenim moltes idees noves per millorar el que estem fent i estem segurs que amb la Lucia, aconseguirem produir una obra que no deixarà indiferent a ningú. 

ResponReenvia

PREPARANT LA SESSIÓ D’OBERTURA

Aquests dies estem preparant la sessió oberta que oferirem al claustre i la resta de la comunitat educativa aquest dimecres.

Hem fet força retocs al text que havíem anat preparant durant les sessions anteriors i hem afegit noves propostes que hem elaborat entre totes.

La Lucia, incansable, ho coordina tot en tot moment. Tenim moltes ganes de mostrar el que estem fent a “En residència”.

Ara comencem a sentir nervis de debò, i això que encara quedem més de dos mesos per estrenar de veritat!

ESCRIPTURA I REESCRIPTURA D’ESCENES

Ja hem començat a escriure les nostres escenes!

Després de treballar de manera individual en diferents escenes basades en situacions i esdeveniments que hem escollit lliurement, les hem compartit de manera anònima amb la classe.

D’aquesta manera, hem pogut llegir-les en veu alta sense sentir-nos jutjades i hem gaudit molt sentint-les. Després, hem començat a preparar com posar-les en escena.

Encara ens queda molta feina al davant. Qui són els personatges d’aquestes escenes? Tenen un passat? Quines relacions tenen entre elles? On viuen? Tenen pors? Somnis? Què desitgen? De moment TOT SÓN PREGUNTES. 

COM GENEREM LA CONFIANÇA? ON S’AMAGA?

Fa unes setmanes vam parlar amb la Lucia perquè volíem aprendre a confiar en els companys i companyes, així que ens va proposar diverses activitats per anar-la generant a poc a poc.

La que més ens va agradar va ser la de tapar-nos els ulls i seguir un company que feia de guia.

Al principi ens feia una mica de cosa perquè havíem de confiar ell cegament, però a poca poc, vam anar agafant confiança i ens ho vam passar bé.

Fins i tot vam sortir al carrer! Esperem que gràcies a totes aquestes activitats que ens proposa anem confiant cada vegada més els uns en els altres i passem de ser un grup a ser un equip.

LA POSIBILIDAD DE LA TERNURA

Ara fa tres setmanes algunes vàrem poder gaudir de l’obra “La posibilidad de la ternura” una obra escrita i interpretada per joves xilens de 13 a 17 anys.

Vam anar amb la Lucia i els profes al Teatre Lliure de Montjuïc, per alguns ha estat la primera vegada que ho fem!

Després hem tingut l’oportunitat de parlar amb tots ells, 7 actors molts d’ells de la nostra edat, i escoltar com ha estat el seu procés creatiu. Ens han parlat de generar un espai segur, de confiança entre tots ells.

Cada vegada se’ns fa més evident la necessitat de confiar en els altres i de com ens necessitem per aprendre a confiar en nosaltres mateixes.

QUÈ FEM? CAP A ON ANEM?

Som l’alumnat de 3r que participa en aquesta optativa i volem dedicar aquesta primera entrada del blog a fer una petita introducció tractant d’explicant què fem i amb qui. 

Aquest curs estem treballant amb la Lucia del Greco, que és filòloga, escriptora i directora teatral.

De moment estem fent moltes activitats relacionades amb la creació de confiança i dinàmiques de relaxació. 

Encara no sabem quin serà el producte final, tampoc tenim clar què estem fent, però imaginem que aquestes sessions d’iniciació amb la Lucia ens ajudaran entendreu.