Mystery Magnet al Lliure de Gràcia

El Teatre Lliure  ens va convidar a veure l’obra de Miet Warlop / Irene Wool VZW & CAMPO Mystery Magnet el dissabte 26 d’octubre.

Un espectacle màgic en transformació contínua en el qual res no és el que sembla. Un univers inspirat en els còmics i en la pintura d’acció, en què es desenvolupa una batalla de materials, de formes i de colors.

En la foscor de l’escena, un home s’alça de la butaca i, davant dels seus ulls, comença una processó d’imatges, d’éssers peluts, animals inflables, globus, dards gravitacionals, cotxes teledirigits, dones-euga, un cor de maniquins… Figures aparentment inconnexes que reclamen el seu espai com a criatures teatrals. Com en una festa delirant d’éssers estrafolaris, l’escenari acaba convertit en un quadre animat, en una pintura viva i en tres dimensions, que pateix cops, ruptures i atemptats, en un ritual divertit que parodia o homenatja, en un caos perfectament coreografiat, els camins abruptes de l’art.

 Mystery Magnet dibuixa un món encantat en el qual l’humor neix de la tristesa i de la màgia, de les coses prosaiques. Un univers inspirat en la pintura d’acció per tal de desenvolupar una batalla interminable de materials, formes i colors. El resultat és un seguit d’escenes que s’entrellacen sense lògica aparent provant de sorprendre l’observador i de portar-lo, amb els actors, fins al límit de l’imaginable.  

Dos dels comentaris que vam fer al sortir van ser:

¡es lo más raro que he visto en mi vida!

No he entès res, però m’he rigut molt!

Està clar que no et deixa indiferent.

VISITEM EL TEATRE LLIURE DE MONTJUÏC

A punt de conèixer el Teatre Lliure de Montjuïc

El Teatre Lliure de Gràcia creixia i el 2001 obrí una nova seu a la muntanya de Montjuïc, a l’antic Palau de l’Agricultura de l’Exposició de 1929 i cap allà hi anem amb un munt de preguntes per a tots els professionals amb qui parlarem. Hem reflexionat una mica sobre les diferents feines que es fan a un teatre, ens hem adonat que darrere els artistes hi ha molta gent treballant per que l’espectacle es pugui fer.

Els professionals del Lliure comparteixen el seu temps amb nosaltres i responen a totes les preguntes que hem preparat per grups a l’institut.

Amb l’Alicia Gorina visitem els camerinos, les sales d’assaig, la sastreria, la sala de llums, la sala gran… ens sorprèn moltíssim el mecanisme de la sala gran que permet canviar la posició de l’escenari movent els seients en molt poc temps canviant fins i tot l’alçada de la sala.