La ciutat narrada… Seguim el procés!

Nova trobada en la distància per dibuixar i pensar plegats, per mantenir-nos connectats. Parlem de les ciutats inventades i del poder que tenen per transformar la realitat, fer crítica o fer propostes

Moltes ciutats que han inventat escriptors, artistes o performancers serveixen perplantejar canvis, dubtes i possibilitats.

Per exemple, el nostre treball a Glòries pot servir per plantejar dubtes, parlar d’espai urbà i mobilitat o fins i tot dissenyar espais urbans. Parlem de l’escriptor Italo Calvino i del seu llibre LES CIUTATS INVISIBLES. També veiem dibuixos de ciutats inventades .

PROPOSTA DE TREBALL. Dibuixar a partir de les paraules. La idea és fer dos dibuixos.  

1. El primer de la nostra habitació, dibuixant amb paraules on són les coses i quin espai ocupen. La paraula LLIT serà molt més gran que la paraula SABATILLES. Intentar dibuixar l’espai amb paraules (IMPORTANT APUNTAR A “JO”. ON ESTEU VOSALTRES) . Un cop acabat la tasca és DONAR SIGNIFICAT A AQUEST ESPAI A PARTIR DE LES COSES QUE PASSEN EN ELL. Llit desfet, habitació petita, avorriment, comparteixo amb germans, quatre parets claustrofòbiques o sabatilles horribles.  




2. Una vegada acabada l’habitació la idea és fer el mateix amb una ciutat inventada. Primer dibuixar (com la ciutat que us agradaria, inspirar-en la vostra carrer, o si es vol, fer una ciutat horrible)… Un cop acabat el dibuix AMB LLETRES SEMPRE, afegir-el que sí que us agrada o el que no ….

Aquí algunes de les ciutats que narrem…

Algunes captures de la trobada virtual i de les imatges de referència que hem visionat conjuntament abans d’iniciar la proposta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *