Procés d’ideació: esbossos i concepció

Fem unes sessions dedicades a la concepció de la nostra peça.

A partir de la proposta del Domènec que diu ‘De la casa de casascú a la casa de tothom’, comencem a imaginar.

Sabem que volem construir alguna cosa que sigui real, útil i amb eines de veritat. Ens ha entusiasmat el procés de les maquetes, però volem fer un pas més.

Posem totes les idees en una pissarra:

El nostre dispositiu parteix de la forma del nostre Institut, l’Institut La Bastida. A partir d’aquesta concepció compartida, decidim aprofundir de manera individual en imaginar com pensem que hauria de ser, què hauria d’incoporar…

En Domènec ens explica que per ell dibuixar és una manera de pensar, així que ens hi posem! Aquí els nostres esbossos:

Passos previs al muntatge

Avui el Domènec ens ha explicat l’estructura que té pensada per nosaltres i com serà. Hem decidit crear un moble amb la forma de la Bastida, ja que és el que ens uneix a tots. Primer el Domènec ens va dir quines serien les mides del moble per tal que nosaltres ho visualitzèssim i ens ho poguéssim imaginar, i amb l’ajuda de les taules i les cadires de l’aula vam fer una petita representació de com seria.

Els dies següents vam acabar de decidir si l’estructura tindria prestatgeries, com la mouríem, quins materials i eines necessitaríem, etc. El Domènec va portar llibres amb fotografies de projectes semblants on ell havia participat, perquè ens poguéssim inspirar en ells a l’hora de decidir com seria l’estructura final.

Les fustes van arribar un dilluns 22, però poder començar la construcció, primer havíem de classificar-les per saber a quin mòdul pertany cadascuna, per a organitzar-nos millor, i això vam fer. El moble està dividit en tres mòduls, als quals vam assignar tres colors: vermell (la part dels seients), groc (la part on seiem), i blau (que és la part central de l’estructura).