Brodats sufragistes (segona part)

Entre desembre i gener, l’alumnat ha estat acabant la producció dels brodats, seleccionant el lloc del barri (la zona situada entre la Parròquia de Sant Andreu de Palomar, Plaça Orfila, Plaça Comerç i C/ Gran de Sant Andreu) i concretant les preguntes de les entrevistes que es realitzaran a les persones que es trobin durant la intervenció a l’espai públic.

Amb la Valentina i la Ida, s’ha estat reflexionant sobre aspectes a tenir en compte en el moment de fer l’entrevista:

-Presentació inicial (saludar cordialment, mencionar el propòsit de l’entrevista, explicar breument el format i l’estructura de l’entrevista, clarificar els temes que es debatran…).

-Autorització per la gravació, documentació d’àudio, visual, fotogràfica. Explicar com s’utilitzaran els registres.

-Actitud amable, acollidora. Generar un ambient relaxat i sense judici.

Per grups, l’alumnat ha assajat l’acció d’entrevistar en el context de l’institut, preguntant i conversant amb docents, alumnes i altres persones que treballen al centre educatiu, abans de dur a terme l’acció al barri.

Brodats sufragistes (primera part)

Durant el mes de novembre, l’alumnat ha decidit fer recerca sobre les sufragistes (des dels orígens dels moviments fins a l’actualitat), explorant no només què significa i què implica el dret a votar, sinó també analitzant desigualtats de gènere vigents avui dia, i descobrint que hi ha drets que no tenim i que hauríem de tenir pel fet de ser persones.

A continuació, la Valentina i la Ida proposen una pràctica amb brodats, on les alumnes posen de manifest i reivindiquen les seves veus amb la intenció de realitzar una acció col·lectiva al barri de Sant Andreu, i escoltar les opinions de persones que habiten aquest territori.

Paral·lelament al disseny i producció tèxtil, hi ha un procés de selecció de possibles llocs de l’entorn on desplegar l’acció, tenint en compte la franja horària en què es farà (entre les 10:40h i les 12:40h), l’afluència de persones (passejants, treballadores, joves, adultes…) i les característiques urbanes dels espais (carrers, places, ponts, parcs, bancs, tanques, zones de vianants, carreteres…).

Sessió 29/11/2023

Pluja d’idees per a realitzar una acció col·lectiva

Després de realitzar l’acció amb els fils al pati exterior de l recinte de la Fabra i Coats, sorgeix entre l’alumnat moltes ganes de generar una altra acció col·lectiva. Com les idees broten amb molt entusiasme, decidim escriure-les totes, el que ens conduirà a plantejar-nos també algunes preguntes tals com: Què volem fer?, Perquè ho volem fer? Quin missatge volem transmetre o generar amb la nostra acció?, Amb quins elements ho farem? A on? etc…

Sessió a l’institut Doctor Puigvert. 11/10/2023