Mostra a l’institut

No fa gaire vam exposar un tastet de què estem treballant a l’aula amb la Marina, per tal que tot l’institut fos partícip del que estem fent.
Per primera vegada ens hem encarregat del mecanisme d’una mostra d’art: aspectes visuals, intervencions en l’espai, publicitat en els diferents canals de l’institut i fins i tot el disseny gràfic.

Tots aquells que li vulgueu donar un cop d’ull esteu invitats a pujar a la 4a planta!

Sortida als Encants

Aquests dies hem estat molt enfeinats, vam fer una sortida als Encants de Barcelona en la recerca d’aquelles històries que s’amaguen darrere els objectes de ceràmica. Hem aconseguit trobar alguns vells records de gent oblidada.

Nous paisatges

Van fer dos grups de treball per poder experimentar amb un nou material que encara no havíem provat, el fang blanc. A cascú de nosaltres li corresponien dos trossets d’aquest material. La dinàmica consistia a agafar mostres de les petjades que deixaven les coses: sensacions, imperfeccions, esquerdes, el terra… de tot el que estem envoltats.
Vam sortir primers a fer calcs dins de l’institut i després per fora, no massa lluny.

Quan vam acabar això van posar els trossos a la vora de la taula del taller i vam observar com les “figures” feien el paisatge de la plaça de l’institut.

Deteriorament

Vam sortir a comprovar l’estat de les rajoles que vam deixar espargides en diferents localitzacions per poder veure com afectava el pas del temps.
Les que vam situara l’exterior del’institut van ser les que es van veure més afectades pel canvi de temperatures i accions produïdes per altres persones, algunes fins i tot partides en diversos trossos. En canvi, les peces que es trobaven dins el centre estaven totes senceres i sense cap estrall.

La nostra rajola

Hem fet una escultura molt original amb unes rajoles fabricades per nosaltres, quan estan toves van fer unes figures amb la finalitat de veure com es pot manipular l’argila, després que les figures es van assecar les van posar per l’institut, les vam deixar una setmana per veure com la gent interactua amb les rajoles, i veure com queden.

Preparació del fang

Per poder fer la nostra peça el primer pas era preparar el fang. Per tant, vam fer el procediment d’amassar en petits blocs perquè quedés més compacte i que no quedés aire en la massa. Una vegada que estigués amassat el vam posar en un marc de fusta per guanyar la forma quadrada característica de les rajoles. El vam deixar assecar una mica uns dies perquè guanyes una mica de consistència i poder procedir a fer la nostra obra.

Paisatge mural

Vam fer figures abstractes amb les restes de ceràmica trobades en la sortida pel barri. També vam provar amb diferents ordres per crear noves figures, encara que algunes no es mantenien dretes i queien.
Vam voler crear paisatges temporals, tant amb les figures com amb el pòster.
Aquests murals els vam fer per reconèixer els diferents tipus de formes ceràmiques i posar-ho en un lloc on tothom ho pugui veure.

Ruta pel barri

Anem de ruta pel barri de Sant Martí en la recerca de petjades fetes per les persones o per la natura, per així poder veure com afecten i influeixen en ells el pas del temps.

Com era el material i la seva forma anteriorment? Com són actualment? Quin procés hi ha hagut? Són alguns dels dubtes que ens preguntem.

Us deixem una mostra alguns dels elements trobats i del mapa que vam realitzar per no perdre’ns per Sant Martí!!

Ciutat de sorra

El nostre primer contacte directe amb l’art contemporani va ser visitant l’exposició de l’artista David Bestué anomenada “Ciutat de sorra“, exposada a Fabra i Coats.

No ens imaginàvem que l’art pogués ser així. La Marina ens va fer de guia i ens va explicar a poc a poc el significat de les diferents obres.
Se’ns obre un nou món ple de dubtes, de ganes de fer art i de continuar explorant.

Paraules clau

Què s’amaga darrere de cada imatge?, quin pot ser el seu significat? Quin missatge ens queda de les restes i del pas dels anys?

Encara estem aprenent i comencem a jugar amb l’art contemporani.
Estem expectants de com serà el nostre projecte.