Sessió oberta a l’Institut

Vam començar a preparar la sessió oberta amb les següents preguntes: què, com i on volíem mostrar el que estem treballant. Això ens va servir per estructurar-nos i també per reflexionar sobre tota la feina feta des de l’inici del projecte.

Primer vam fer un repàs sobre tot el que havíem fet al llarg del projecte, i una vegada ho teníem tot, ho vam apuntar a la pissarra i ens vam repartir els apartats entre la classe en grups per poder exposar-ho més endavant a l’equip directiu.

Vam crear una presentació amb fotografies sobre tots els temes com a suport visual i vam triar el gimnàs com a lloc on mostrar la nostra Aula Portàtil.

El dia de la presentació tot va sortir perfectament, tots els alumnes van exposar la part del projecte que li corresponia en companyia del Biel.

A la presentació vam proposar als professors de fer una activitat que consistia en calcular quantes classes podrien cabre en el gimnàs sense fer l’ús d’una cinta mètrica.

Coneixem les Dones Cosidores

En aquesta sortida vam anar a la Xarxa de Dones Cosidores que està al carrer del Canigó de Barcelona. El Biel havia contactat prèviament amb elles per explicar-los el nostre projecte, que necessitàvem cosir teles de molta llargada i els va demanar si ens podrien ensenyar a cosir.

Quan vam arribar, les dones cosidores ens havien preparat unes mostres amb diversos punts d’inserció. Després d’explorar les diferents possibilitats que oferia cadascun, vam escollir quins eren els tipus que volíem aprendre i ens els van ensenyar a cosir. Després d’haver après les puntades bàsiques, ens van deixar cosir allò que volguéssim, per exemple hi va haver companys que es van cosir una funda pel mòbil o coses petites com cors, bossetes petites per posar bales de vidre i formes diverses. Mentre cosíem i xerràvem ens van convidar a esmorzar galetes i sucs.

Vam gaudir molt d’aquesta experiència, vam aprendre i ens ho vam passar superbé.

Visita a La Capella i Arts Santa Mònica

Vam anar a visitar el Centre d’Art Santa Mònica a Ciutat Vella i hi havia una exposició sobre el colonialisme. Després vam visitar La Capella, al carrer Hospital on hi havia una exposició col·lectiva de la qual en Biel en formava part.

Va ser el primer cop que vèiem l’obra del Biel en directe, i ens va agradar molt. Hi havia pistes de la seva vida i espais on ha treballat i viscut. Hem intentat esbrinar com era i quant mesurava l’espai construït. En Biel ha respost a totes les nostres preguntes i quan hem tornat a l’institut hem seguit xerrant sobre què ens havia aportat l’obra i quina relació tenia amb el que estem treballant.

Visita a la Fabra i Coats

Vam anar a la Fabra i Coats i ens van fer una visita guiada per la fàbrica. Vam començar a la planta baixa davant d’un mur on hi havia imatges, vídeos i estava decorat amb una trama feta de fils de colors, ens van explicar la història de l’edifici: d’una antiga fàbrica de fils.

Després vam anar a veure l’estudi d’en Biel i ens van fer la proposta de què fessin un dibuix del seu estudi.

Finalment vam veure una exposició de David Bestué, “La ciutat de sorra” que estava disposada en 3 plantes.

L’exposició mostrava diferents aspectes de Barcelona, com els materials dels quals està feta, de com va créixer la ciutat i com ha canviat el seu aspecte, des del 1992 es van començar a fer moltes coses i es va anar transformant. A partir de les olimpíades la ciutat va canviar profundament.

Vam veure maquetes de Barcelona i ens va cridar l’atenció una vitrina que mostrava la remodelació de la Via Júlia, molt a prop d’on és el nostre institut. Ens va fer molta il·lusió reconèixer el lloc.

Visita a l’Institut

Abans que el Biel tornés a venir per segon cop vam estar preparant una visita per l’institut. Cadascú de nosaltres vam pensar en un espai que tingués un significat especial per nosaltres i ens vam organitzar per presentar-los per ordre des del pis de dalt (on és la nostra aula de Visual i Plàstica) fins a baix per evitar estar pujant i baixant tota l’estona.

Dibuix planta institut

El primer dia que va venir el Biel Llinàs a l’institut ens vam posar en rotllana i ell es va presentar,  i també ens va ensenyar el seu treball. Ens va portar les seves llibretes i les vam poder fullejar. També ens va preguntar què esperàvem fer amb ell i ens va explicar què faríem.

Ens va demanar que a les llibretes que havíem preparat féssim un dibuix de l’institut, però des de dalt, com el recordéssim,  perquè ell és un artista que treballa els espais.

Per acabar vam mostrar els dibuixos que havíem fet i el Biel els va anar mirant un per un.