Presentació final

L’11 de juny l’alumnat i la Tatiana Donoso vam presentar l’obra final de Creadors en Residència a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, conjuntament amb el projecte ‘Aula Portàtil’ de Biel Llinàs i els alumnes de l’Institut Nou Barris.

Vam passar el dia a la Fabra i Coats preparant la presentació juntament amb l’equip de mediació i la professora d’art, que ha acompanyat aquest procés. A les 17:30 entraven un públic molt nombrós amb convidats de diferent procedència (familiars, docents, gent del barri i d’altres instituts..)

L’obra portava per títol ” No hay nada más lindo que lo que hacemos juntas” i presentava una instal·lació de peces de roba reciclada que integrava les diferents obres artístiques dels alumnes, teixint un espai de memòria íntima i quotidiana. A la presentació també va haver una lectura en directe d’alguns d’aquests poemes i un petita explicació del procés de creació.

Contruint l’obra final

Desprès de la visita a l’exposició de la Shiaru Shiota, on hem pogut experimentar com és una instal·lació i com la transformació de l’espai afecta a les nostres percepcions,hem decidit que per la presentació final treballarem a partir del poemes que hem escrit, i cada un i una farà una peça que estigui en diàleg amb els poemes, que parlen de les petites coses del dia a dia i com aquestes conformen la nostra memòria.

La Tatiana ens ha portat diversos referents a classe, com l’artista Carolina Caycedo, Cecilia Vicuña, Elena del Rivero, Maria Lai o Teresa Lanceta, per conèixer diferents maneres de treballar amb materials íntims i quotidians l’espai expositiu. També ha convidat a l’artista Jesús Arpal Moya de Equipo Jeleton, per poder conèixer el seu treball i aportar altres formes de fer pràctica artística i dialogar amb els materials. El Jesús va començar amb una pràctica del col·lectiu LaRe, que és preguntar a cada una com és sent, fent un equivalent amb el clima: nuvolat, tormenta, solejat.. i ens hem conegut des del clima de les emocions.

El Jesús Arpal ens acompanyarà en aquesta fase final de creació de la nostra obra per la presentació final. Li hem explicat que estem fent, i ens ha fet preguntes i comentaris per ajudar a avançar en el nostre procés.

A partir del treball de Carolina Caycedo i Pia Camil (que vam veure a la Galeria Mayoral), vam trobar una idea de com portar les peces de en que estava treballant cada alumne a l’espai expositiu. Ens agradava la idea de crear un espai íntim i col·lectiu a partir d’unir roba, i crear així una paret tova que acotxes i acollís les nostres peces.

També vam decidir que el títol de la obra que presentaríem a la Fabra i Coats el dia 11 de juny seria com un vers dels poemes que havíem escrit “No hay nada más lindo que lo que hacemos juntas”. A més de la instal·lació amb les nostres peces, volíem publicar un fanzine amb els nostres poemes. La Laia Bayo va treballar en la maquetació, i el poemari recollia també fotografies i dibuixos que acompanyaven els poemes.

oppo_2