Exposició interactiva itinerant del col·lectiu d’artistes del Joan Fuster

El dijous 12 de desembre vam tancar el primer trimestre de Creadors En Residència, fent una exposició participativa on vam obrir als companys i companyes d’un grup de primer d’ESO tot el que hem estat treballant. Aquesta exposició resumeix tota la feina que hem fet amb la Magda Puig.

Tot i tenir-ho tot preparat ens oblidem alguns objectes bàsics per l’exposició i hem d’improvisar, també ens costa centrar-nos i després toca córrer per tenir-ho tot a punt, però finalment obrim les portes i comencem!!!

El Jofre, el Muzhi i el Jan es van encarregar de la secció Transparències. Les transparències són una tècnica que permet fer presentacions al públic i amb la que es pot jugar. En el nostre cas hem fet un autorretrat nostre en un plàstic transparent i l’hem projectat, el tamany de la projecció varia segons la distància on col·loquem el plàstic. El públic de l’exposició havia d’endevinar a qui corresponia cada autorretrat.

L’Andrea i la Marimar han sigut les encarregades de la secció Preguntes sense resposta. Ens hem inventat preguntes amb respostes difícils o impossibles que el públic ha hagut de respondre de manera original. I també els hem convidat a plantejar-se les seves pròpies preguntes sense resposta. Algunes de les preguntes que han sortit són: Per què els avions no van per la carretera? Quantes truites es cuinen en un any? Per què tenim cames i no potes? Què passaria si les persones fóssim immortals?

Una pregunta que no oblidarem és: Per què les persones tenen braços i no ales?

El Nico i el Christian s’han encarregat de la secció de Rap. Hem fet els nostres propis raps i els hem rapejat davant del públic. Durant aquest trimestre hem mirat la pel·lícula Sonita i vam fer una sessió de rap amb el David Menéndez. Amb ell hem descobert un rap seu, “Niño” que ens ha emocionat molt a tots, un rap sobre la imatge d’un nen, mort, en una platja, un nen que fugia d’una guerra en patera i va morir ofegat. Una imatge que va circular per tot el món. En la nostra exposició hem convidat al públic a escoltar aquest rap mirant la fotografia de l’Aylan i després a fer la seva pròpia improvisació de rap.

La Laia i la Neus s’han encarregat de la secció Reivindicar. Durant el trimestre hem fet cartells sobre coses del món de les que estem en contra o que creiem que s’haurien de canviar. El públic de l’exposició havia de votar quina és la que creien que passa més actualment, que és més actual. I a més a més podien escriure la seva opinió.

La Rocio i la Noemí s’han encarregat de la secció Autorretrats. També hi hem treballat en diverses sessions. Finalment hem fet un autorretrat nostre a quatre bandes. A cadascuna de les bandes hem ensenyat una imatge diferent de nosaltres mateixos. Per una banda un autorretrat de com ens veiem a nosaltres mateixos, per una altra un autorretrat de com ens veuen els altres, per una altra un autorretrat fet amb els objectes que portem a la motxilla, i finalment un autorretrat nostre fent una acció o activitat que ens agradi.

Finalment l’Aina i l’Íngrid s’han encarregat de la secció Què és l’art? Hem convidat al públic de l’exposició a respondre a la pregunta què és l’art, a la que nosaltres ja hi vam intentar respondre un dia i després els hem deixat escoltar els àudios que vam gravar un dia al carrer, quan vam sortir a fer aquesta mateixa pregunta.

Una resposta a «Exposició interactiva itinerant del col·lectiu d’artistes del Joan Fuster»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *