Experimentem amb Cuchara

Sisè dia que també vam tenir una altra excursió però una diferent. (ETHAN)

El 7 de novembre vam anar d’excursió a on treballa en Joan, el lloc es diu Experimentem i està ubicat per l’estació de Fontana. És un edifici on es fan tallers i estan diversos artistes. (DEBORA)

Allà estaven Cuchara, dues noies que podreixen menjar. (MARC)

Per dir-ho d’una manera “revivien” la fruita podrida o quasi podrida. (OLIVIA)

Primer vam anar a una sala petita i vam començar a fer una mica de pluja d’idees sobre que pensaven que era la fermentació. (DEBORA)

Sobre menjars que es podien podrir i que era podrir-se i altres coses d’aquest estil. (OLIVIA)

Vam sentar-nos mentre elles escrivien lo que anàvem dient sobre els ferments. (MARC)

Un cop vam acabar això vam tornar a sortir al pati i ens vam posar a treballar. (OLIVIA)

On vam deixar les verdures i fruites que vam portar i el material també. Cuchara ens va portar també unes verdures i pots de vidre. Vam començar pelant i tallant les coses i separant-les per grups de temporada i les fruites les vam posar en un grup diferent però també li vam afegir pastanaga. (DEBORA)

Cada grup va decidir amb què volia treballar, en el meu cas amb verdura i vam començar a tallar-la i posar-la dins del pot. Un cop estava tot a dins i tallat, ens van explicar que perquè tot funcionés havíem de posar-li aigua, en el cas de la verdura era aigua amb sal, per cada 100 ml 7 g de sal. En les fruites posaves sucre en comptes de sal. (OLIVIA)

Vam veure els pasos per regular un ferment i vam parlar dels diferents aliments i bacteris que fan que es produeixi la fermentacion. (YASNA)

Després d’haver acabat els vam agrupar per portar-los a l’institut, però, abans en Joan ens va fer una volta pel edifici i la seva oficina. Quan vam tornar a l’institut vam guardar els pots que portaven verdures més sucoses a la nevera. A continuació podràs veure com ens va quedar el nostre pot i una mica del procés. (DEBORA)

A mi no em va agradar gaire perquè no li trobava el sentit de podrir coses a plàstica. (MARC)

En aquest taller vam aprendre a com no malgastar tant menjar, ens van ensenyar a com fer combutxa, vinagre, etc. Nosaltres vam fer uns quants pots per emportar-nos-els a l’institut. (NATALIA)

L’experimentació era molt guai i curiosa per la prova que s’havia de fer el vi o el vinagre i va ser una mica fastigosa. (ETHAN)

A mi no em va agradar quan ens van dir que havien de provar després el nostre pot. I també en van donar per provar verdures fermentades que van portar elles i estaven horribles amb coses negres i blanques per sobre. Però també he de dir que tinc curiositat de com acabaran  i com estaran, però no sé si m’atreviré a provar-lo. (DEBORA)

Va ser una activitat que em va agradar molt, va ser entretinguda i dinàmica. Crec que està molt bé saber tot el que ens van explicar i que ho hauria de saber més gent, ja que els hi donem així una segona vida a les fruites i verdures i així no caldria llençar-ne tant quan només està una mica feta malbé o s’ha començat a podrir. (OLIVIA)

L’activitat em va agradar encara que té cosas dolentes, tallar i pelar fuites i verdures em va agradar pero el moment de ficar-ho tot barrejat junt no em va agradar ja que eren aliments en mal estat i em donava fastic, encara que quan els vam revisar uns dies després estaven molt pitjor. (DIDAC)

Ha estat un matí magnífic que ens ha permès gaudir del sol de tardor al pati del local. El fet d’estar a l’aire lliure ha ajudat a fer que tots i totes estiguem de bon humor i com de festa. El fet d’elaborar aliment i parlar de menjar també.  Entre tots hem portat bastant material, tot i que no estava massa segura que fossin ben bé els que calia. (EVA, docent)

Comentem en el camí de tornada que seguim parlant de les coses que no es veuen. En aquest cas, els microorganismes, que generen canvis que podem observar, tot i que no podem veure què els causa. Els camins d’anada i de tornada s’estan revelant com a moments rics per conèixer-nos i també per comentar les nostres experiències. (EVA, docent)

Deixa un comentari