Darreres setmanes

Aquestes darreres setmanes hem tingut el viatge de fi de curs i també hem tingut dies festius, això ha fet que no veiéssim a Sabina durant tres setmanes.

Ara estem treballant molt en la mostra final. Cada nova sessió sentim que les improvisacions lliures ens surten millor i que també ens atrevim més a cantar.

Estem afrontant la recta final!

9 de maig

El dia 9 de maig, a l’hora de música vam començar provant el projector i com quedarien els vídeos que havíem preparat. Després, la Sabina ens va ensenyar la melodia que havíem de tocar i cantar, vam cantar tots junts una part de la melodia per sentir les veus, la vam repetir diverses vegades per saber si eren agudes o greus. Després, l’Adaia va posar-se a dirigir-nos ( fent improvisació lliure), i vam avançar molt aquell dia en el tema de cooperar en equip. Kevin va trobar un ritme per combinar-ho amb la melodia, i finalment va acabar la sessió.

En conclusió: vam avançar molt en la melodia i en treballar en equip.

Improvisacions i, què estem fent?

El passat dimarts 11 d’abril vam pujar a l’aula de música on la Sabina va proposar fer una direcció musical però, no amb instruments, sinó amb la veu. Vam repassar les diferents possibilitats que tenim per fer amb la veu. Consistien en notes llargues, agudes, greus, glossant i notes curtes aleatòries. Després de fer la direcció va sorgir un debat amb algunes companyes a causa que algunes no sabien la finalitat d’aquest projecte. Quan va arribar l’última hora vam baixar al teatre on vam fer una direcció més i després la Sabina va fer un ritme amb els pianos, xilofons i veus per entendre què és un motiu en música i vam participar.

Treballant molt la improvisació

Les darreres setmanes estem treballant de manera contínua la improvisació. Hem afegit també la veu com a instrument per a la improvisació musical. Alguns de nosaltres estem treballant a part amb la Sabina les diferents possibilitats de la nostra veu: efectes com el xiuxiueig, el crit, el glissando, etc, o ser flexibles i sentir-nos còmodes amb els canvis d’altura i d’intensitat.

En la improvisació dirigida estem treballant fer uns gestos que siguin molt clars i marcar bé sempre les entrades. Estem aprenent a escoltar-nos molt i a què l’escolta ens guiï quan improvisem. Hem après el que és un motiu en música i estem treballant en entendre i utilitzar els diferents paràmetres de la música per afegir més elements a les nostres improvisacions.

14 de març

Aquest dimarts va vindre una noia, que es deia Gal·la, convidada per la Sabina. La Gal·la és una alumna de cant de la Sabina i només té un any o dos anys més que nosaltres. Ens va explicar una mica sobre la seva vida i que estava estudiant en una escola de música. Ens va mostrar el seu primer àlbum que tot just acabava de gravar. Ens va cantar dues de les seves cançons, que estan a l’àlbum, es diuen: “Tòxic” que és una cançó en anglès i “A prop”, en català. Ens va agradar a tots i ens va semblar que cantava molt bé.

Després vam anar pel Raval a fer fotos per un vídeo que volem fer.  Jo crec que va estar una sessió diferent de les altres i va estar molt bé.

Sessió de Contaminació (22 de febrer)

El dimecres 22 de febrer vam exposar al teatre del nostre institut el treball que hem estat fent amb la Sabina des de l’inici del curs.

La mostra es va iniciar amb un text molt bonic sobre l’adolescència, escrit per una de nosaltres, que parlava de com és la realitat de l’adolescència en aquesta època. Després vam fer una improvisació musical dirigida, en la que dos de nosaltres erem els directors. Dirigiem basant-nos en un codi de senyals, que havíem creat nosaltres i que vam exposar en uns cartells. Després de la improvisació dirigida 4 alumnes vam recitar una selecció de textos que havíem estat escrivint durant el primer trimestre. Els textos eren molt diversos, alguns parlaven dels objectes que són importants per nosaltres, altres sobre l’adolescència, i altres expressaven sensacions i pensaments,… Vam acabar amb una altra improvisació dirigida en la que vam convidar a participar als professors assistents.

Ens hem adonat que hem fet un procés ja que al principi ens costava molt participar, potser perquè no ens coneixíem gaire i no teníem molta confiança. Però, a mida que el temps ha ant passant hem aconseguit treure coses molt maques de cadascun de nosaltres. Gràcies a la Sabina hem après moltes coses i estem amb ganes d’apndre més a les següents classes amb ella.

Dimarts 7 de febrer: preparant la sessió de contaminació

A continuació us explicarem el que vam fer amb la Sabina, la Cristina i el mediador Marc a la classe de Música el dia 7.2.23.

Al començament de la classe vam decidir qui faria cada cosa, més tard ens vam repartir en dos grups. Uns van crear un llenguatge de senyals per la direcció dels instruments quan treballem la improvisació musical. Els altres van crear un nou text utilitzant els que havíem escrit en altres classes per crear una nova cançó.

Van fer aquestes tasques per presentar-les el dia 22.2.23 en la sessió de contaminació davant de l’equip docent. Vam acabar la classe tocant i cantant grupalment. Ens vam divertir molt perquè vam poder gaudir dels diferents sons dels instruments com: el piano, la bateria i la veu de les companyes.

Dimarts 31-1-23

Vam fer una activitat que consistia en fer una rotllana i posar tres micròfons fent com un triangle dins de la rotllana. Per torns, qui estava davant d’un micro feia un motiu que la resta imitava.(Centre

Després vam sortir al carrer i una companya va proposar anar a Xamfrà (Centre d’arts escèniques i música del Raval) ,un lloc on la companya fa música. Quan vam arribar vam tenir la sort de què vam trobar a una banda de música que estaven practicant i ens van cantar algunes de les seves cançons i ens van mostrar els instruments que utilitzen: banjo, acordió diatònic, guitarra.

Vídeos sobre l’adolescència (17-1-2023)

Sabina ens havia demanat des de feia unes setmanes que féssim un vídeo sobre com els adults o els nens ens veuen als adolescents. Avui els hem vist. Ha estat enriquidor veure els diferents formats i els diferents punts de vista.

Unes setmanes enrera Sabina ens havia demanat de buscar un objecte que ens representés, fer-nos una foto amb ell i escriure un text sobre aquest objecte. També hem vist tot aquest material.

Ser un adolescent (10/1/2023)

Aquesta classe ens va semblar interessant perquè vam poder parlar sobre què significa ser un adolescent i com ens veu la societat. Tothom va donar la seva opinió i va ser interessant sentir com cadascú s’expressava. Va ser una bona experiència poder expressar-nos lliurement sense sentir-nos jutjats.

Per acabar vam cantar la cançó Vida ( de Lluís Llach). És un tema que havíem estat treballant una mica les darreres setmanes del primer trimestre. Ens costa cantar.