Sessió de Contaminació (22 de febrer)

El dimecres 22 de febrer vam exposar al teatre del nostre institut el treball que hem estat fent amb la Sabina des de l’inici del curs.

La mostra es va iniciar amb un text molt bonic sobre l’adolescència, escrit per una de nosaltres, que parlava de com és la realitat de l’adolescència en aquesta època. Després vam fer una improvisació musical dirigida, en la que dos de nosaltres erem els directors. Dirigiem basant-nos en un codi de senyals, que havíem creat nosaltres i que vam exposar en uns cartells. Després de la improvisació dirigida 4 alumnes vam recitar una selecció de textos que havíem estat escrivint durant el primer trimestre. Els textos eren molt diversos, alguns parlaven dels objectes que són importants per nosaltres, altres sobre l’adolescència, i altres expressaven sensacions i pensaments,… Vam acabar amb una altra improvisació dirigida en la que vam convidar a participar als professors assistents.

Ens hem adonat que hem fet un procés ja que al principi ens costava molt participar, potser perquè no ens coneixíem gaire i no teníem molta confiança. Però, a mida que el temps ha ant passant hem aconseguit treure coses molt maques de cadascun de nosaltres. Gràcies a la Sabina hem après moltes coses i estem amb ganes d’apndre més a les següents classes amb ella.

Dimarts 7 de febrer: preparant la sessió de contaminació

A continuació us explicarem el que vam fer amb la Sabina, la Cristina i el mediador Marc a la classe de Música el dia 7.2.23.

Al començament de la classe vam decidir qui faria cada cosa, més tard ens vam repartir en dos grups. Uns van crear un llenguatge de senyals per la direcció dels instruments quan treballem la improvisació musical. Els altres van crear un nou text utilitzant els que havíem escrit en altres classes per crear una nova cançó.

Van fer aquestes tasques per presentar-les el dia 22.2.23 en la sessió de contaminació davant de l’equip docent. Vam acabar la classe tocant i cantant grupalment. Ens vam divertir molt perquè vam poder gaudir dels diferents sons dels instruments com: el piano, la bateria i la veu de les companyes.

Dimarts 31-1-23

Vam fer una activitat que consistia en fer una rotllana i posar tres micròfons fent com un triangle dins de la rotllana. Per torns, qui estava davant d’un micro feia un motiu que la resta imitava.(Centre

Després vam sortir al carrer i una companya va proposar anar a Xamfrà (Centre d’arts escèniques i música del Raval) ,un lloc on la companya fa música. Quan vam arribar vam tenir la sort de què vam trobar a una banda de música que estaven practicant i ens van cantar algunes de les seves cançons i ens van mostrar els instruments que utilitzen: banjo, acordió diatònic, guitarra.

Vídeos sobre l’adolescència (17-1-2023)

Sabina ens havia demanat des de feia unes setmanes que féssim un vídeo sobre com els adults o els nens ens veuen als adolescents. Avui els hem vist. Ha estat enriquidor veure els diferents formats i els diferents punts de vista.

Unes setmanes enrera Sabina ens havia demanat de buscar un objecte que ens representés, fer-nos una foto amb ell i escriure un text sobre aquest objecte. També hem vist tot aquest material.

Ser un adolescent (10/1/2023)

Aquesta classe ens va semblar interessant perquè vam poder parlar sobre què significa ser un adolescent i com ens veu la societat. Tothom va donar la seva opinió i va ser interessant sentir com cadascú s’expressava. Va ser una bona experiència poder expressar-nos lliurement sense sentir-nos jutjats.

Per acabar vam cantar la cançó Vida ( de Lluís Llach). És un tema que havíem estat treballant una mica les darreres setmanes del primer trimestre. Ens costa cantar.

Taller de percussió corporal

29 de novembre

Avui hem fet un taller de percussió corporal amb Txus Eguilaz.

Ha estat molt intens. Ens hem sentit molt còmodes perquè en Txus ens ha presentat i explicat molt bé els exercicis: de molt fàcil a més complicat. Hem fet moltes dinàmiques d’interacció amb el grup i això ens ha fet sentir més units.

Començant a tocar amb els instruments de l’aula

20 d’octubre

Aquesta sessió ens ha agradat a tots molt.

Hem fet diferents activitats: el joc de les cadires, el joc del líder (amb música seguir els moviments d’un company) i finalment hem tocat el tema de “Stand by me” amb instruments. Vam poder tocar el que volíem: teclat, guitarra, xilòfons, baix, bateria, cantar. Va ser divertit i maco tocar tots junts, en grup. Va ser una bona sessió.

Primeres setmanes d'”En Residència” amb Sabina Witt

Durant les primeres setmanes ens hem anat coneixent. A causa dels “grups bombolla” dels darrers cursos molts de nosaltres no ens coneixíem bé i per això era difícil sentir confiança.

Hem fet activitats molt diferents:

  • Dibuixar i pintar escoltant músiques diverses
  • Explorar la nostra veu a través d’onomatopeies i sons diferents: riure, xiuxiuejar, plorar, cridar… Això va ser divertit per a alguns, però altres van sentir molta vergonya.
  • Escoltar la cançó preferida de cada membre del grup
  • Pensar en quina cançó sentim que forma part de la nostra família, que serveix per identificar-la. Hem escoltat les cançons que cadascú ha aportat. Això ens ha costat: hem hagut de pensar en la nostra infància i en la música que més sentíem a casa nostra.