Nus Teatre EN RESiDÈNCiA a l’Institut Salvador Espriu

Nus Teatre ja ha iniciat el procés de creació EN RESiDÈNCiA a l’Institut Salvador Espriu, amb un grup d’alumnes de 4t d’ESO, el professor Cristóbal Carrasco i la professora Mònica Sandoval, i amb la mediació de Transductores. En aquest blog podreu anar seguint moments clau d’un procés obert, amb un final no pre-definit. Fins molt aviat!

NUS Cooperativa.

NUS som una cooperativa sense afany de lucre integrada per un equip interdisciplinar de professionals de les arts escèniques i el món social. Desenvolupem espectacles, accions i processos transformadors amb perspectiva feminista i comunitària, des de la creativitat i la cura, per tractar temàtiques socials i visibilitzar i transformar les relacions de poder.

Al llarg de la nostra trajectòria, hem desplegat diversos espectacles teatrals participatius, destinats a infants, joves i ciutadania en general, com entre altres:“Monòlegs a la plaça”;“ I què. i què?“ “És de conya #1000LIKES; “La Perruca”“Microteatre a l’aula” Salut i Teatre 

Paral·lelament, hem acompanyat a diversos grups de joves i adultes a realitzar els seus propis processos creatius, al voltant de les temàtiques que més els interessen. 

En clau de sensibilització i prevenció, seguim desenvolupant cada any noves propostes de tallers i formacions per a professionals, que ens ajudin a avançar cap a una societat justa i igualitària. 

Proposta de treball

Partint de l’experiència de NUS proposem realitzar amb l’alumnat un procés creatiu en el marc de les arts escèniques, podent explorar diferents disciplines teatrals com són: la improvisació, el teatre de text, el teatre social o la performance.

Durant el procés creatiu, treballarem de forma paral·lela tant l’exploració de les temàtiques i continguts, com la forma de portar-los a escena, tenint com a objectiu la realització d’una peça teatral de forma col·lectiva, i les habilitats i capacitats per incorporar la participació del públic, el dia de la presentació.

El Poder, la Participació i la Creativitat com a eixos centrals

A NUS volem una societat justa on totes les persones puguem desplegar-nos amb llibertat. Per aconseguir-ho, la mirada feminista ens aporta una visió estructural de les desigualtats i de les violències i tenir en compte la complexitat de les variables entrecreuades que constitueixen situacions d’exclusió o privilegi, en tots els grups i contextos. Partim de la base que en el nostre context existeixen diversos eixos d’opressió que atorguen més poder i privilegis a un sector de la població, mentre s’exclou, es discrimina o s’invisibilitza aquelles persones que es troben “als marges”. Així, la nostra proposta metodològica té com a eix central el poder, els seus usos i abusos, i incorporarem aquesta visió macrosocial en la temàtica que els joves escullin treballar.

Una resposta a «Nus Teatre EN RESiDÈNCiA a l’Institut Salvador Espriu»

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *