PREGUNTES INICIALS

Des de Irena Visa EN RESiDÈNCiA a l’Institut La Sedeta

Per arrencar el projecte “En Residència”, ens han fet unes preguntes inicials:

Què és per tu l’art?

Què saps de l’art contemporani?

Escriu cinc paraules que relacionades amb la creació.

Explica alguna experiència que tinguis sobre el món de l’art.

És molt interessant veure com cadascú té la seva pròpia perspectiva sobre l’art i com aquesta pot ser tan variada. Tot i les diferents opinions, tots coincidim en que l’art és una forma d’expressar sensacions, emocions i idees, i es pot expressar de diverses formes. Alguna companya també creu que veure a Messi jugant o el Barça fent el tiki taka, també és art.

Sobre l’art contemporani en sabem molt poc. Els alumnes han aportar diferents idees com per exemple  que l’art contemporani són formes i colors que cada un els interpreta a la seva manera, o que són figures abstractes. També ha sortit la idea que l’art contemporani va acord amb la nostra època. Les opinions de tots nosaltres, ressalten com l’art contemporani no té una única visión, sinó que és obert a la interpretació personal i pot connectar-se de manera única amb cada persona.

Després hem dit paraules relacionades amb la creació, i han sortit moltes, ja que el ventall dels termes relacionats amb la creació és molt ampli. Totes les paraules que hem dit reflecteixen la diversitat de la capacitat humana de generar coses noves i significatives en àmbits diversos:

Imaginació, inventar, mecànica, tècnica, arquitectura, cuinar, actuar, einstein, monument, pintura, Déu, l’ésser humà, intel·ligència artificial, teatre, arbre, material, sentiment, construcció, recreació, escultura, idea, cinema, colors, formes, lego, connexió, percebre, joies, cinema, energia eòlica, novetat, descobriment, invenció, art, innovació i revolució.

L’última pregunta ha sigut de les més interessants, ja que tots els companys hem explicat experiències pròpies relacionades amb l’art, i han sortit moltes històries variades com:

“He anat al museu de Picasso i no entenia massa el seu art” 

“Vaig anar a la casa de Dalí, era molt interessant i diferent” 

“Escolto molta música al meu dia a dia” 

“Veient una posta de sol al meu poble”

“Mirant fotos artístiques i em dóna sensació de pau”

“He actuat en algunes obres de teatre”

“La meva àvia fa quadres amb fotos meves, representant l’amor que té per la seva neta” 

“Quan la meva germana em fa quadres per a mi”

“Fer molts tipus de quadres amb pintura i trencar-los després perquè no m’han agradat”

Les experiències compartides per tots nosaltres destaquen com l’art pot ser una part integrada de les nostres vides, i aquesta participació amb l’art pot prendre moltes formes.

Joana Fàbregas